Ολυμπιακός: Ο μήνας που «φτιάχνει» όλη την χρονιά

Ολυμπιακός: Ο μήνας που «φτιάχνει» όλη την χρονιά

Τα 8 ματς που έρχονται για τον Ολυμπιακό έως το τέλος του 2019 διαμορφώνουν την κατάσταση στη Σούπερ Λιγκ και κρίνουν την ευρωπαϊκή συνέχεια. Ο πιο κομβικός μήνας μετά το καλοκαίρι.

Μια χρονιά που ξεκίνησε τον Ιούνιο. Μια μεγάλη χρονιά που «τρέχει» με μεγάλους στόχους. Ένας Ολυμπιακός που επιδιώκει να επιστρέψει στην φυσική του θέση στην Ελλάδα και να συνεχίσει όσο περισσότερο μπορεί στην Ευρώπη. Μια προσπάθεια που στηρίζεται καθαρά σε ποδοσφαιρικά πλαίσια, με τον ίδιο προπονητή για δεύτερη σεζόν και την ισχυροποίηση του δυνατού ρόστερ.

Μια χρονιά που κυλάει έως τώρα χωρίς τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή, χωρίς τον φυσικό ηγέτη του Ολυμπιακού στο χορτάρι, τον τραυματία Κώστα Φορτούνη. Με τον Ολυμπιακό να είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει σε διπλό ταμπλό, πρωτάθλημα και Ευρώπη. Η ομάδα που παίζει τρία παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, που αντιμετωπίζει Μπάγερν, Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα πριν από μεγάλα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένας Ολυμπιακός που έχει θέσει «στρατηγικούς» στόχους και έως τώρα τους πετυχαίνει. Ο Μαρτίνς παρουσίασε μια έτοιμη ομάδα το καλοκαίρι και μπήκε θριαμβευτικά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα κρατώντας «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη», την ώρα που οι βασικοί του ανταγωνιστές ΠΑΟΚ και ΑΕΚ παίζουν ένα ματς την εβδομάδα, έχει καταφέρει να κρατήσει τον Ολυμπιακό δυνατά μέσα σε όλα. Πρώτος στο πρωτάθλημα μετά από 10 αγωνιστικές. 8 νίκες και 2 ισοπαλίες, στο +2 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στο +9 από την τρίτη ΑΕΚ. Με τις ισοπαλίες να έρχονται σε ΟΑΚΑ με ΠΑΟ στο 90΄και στην Ξάνθη με το 0-0 να μένει ελέω… Διαμαντόπουλου και Ζαχαριάδη, ασχέτως αν ο Ολυμπιακός δεν έπιασε τα γνωστά του στάνταρ.

Με τον Ολυμπιακό στο διάστημα μετά την δεύτερη διακοπή να κάνει αγωνιστικά «κοιλιά» αλλά να μην την «πληρώνει». Μια «κοιλιά» που έρχεται λογικά με δεδομένο πως η σεζόν ξεκίνησε την Ιούνιο.

Με τον Μαρτίνς να προσπαθεί να καλύψει τα προβλήματα που εμφανίζονται, όπως τελευταία η απουσία του Βαλμπουενά, να βάζει στο «κόλπο» σχεδόν όλους τους παίκτες του και να ξέρει πως στον μήνα που έρχεται και τα 8 ματς που απομένουν έως το τέλος του 2019 θα τους χρειαστεί όλους. Και θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός να αρχίσει ξανά να αποδίδει όπως μας έχει συνηθίσει 1,5 χρόνο τώρα.

Το πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός κρίνει πολλά για την συνέχεια. Από τις 23 Νοεμβρίου που θα παίξει στην Πλατεία με τον Πανιώνιο έως τις 22 Δεκεμβρίου που θα αγωνιστεί στον Βόλο ο Ολυμπιακός καλείται να διαμορφώσει την μοίρα του για το δεύτερο μισό της σεζόν. Σε έναν μήνα που «φτιάχνει» όλη την χρονιά. Αν θα την «φτιάξει» καλά ή θα τον ζορίσει θα φανεί στο χορτάρι.

Ο Ολυμπιακός που ζει και θα συνεχίσει να ζει την… εξυγίανση ως τον βασικό του αντίπαλο στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου.

Με την επιστροφή άλλωστε στην δράση ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια τριάδα αγώνων – φωτιά!

Στις 23 Νοεμβρίου παίζει εκτός έδρας με τον Πανιώνιο και στις 26 του μήνα αγωνίζεται στο Λονδίνο με την Τότεναμ παίζοντας τις τελευταίες του ελπίδες για πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχοντας συνάμα και το μυαλό του στο Βελιγράδι, ελπίζοντας πως η Μπάγερν θα κάνει το αυτονόητο και θα νικήσει. Ώστε ακόμη και να χάσει στο Λονδίνο να ξέρει ο Ολυμπιακός πως με νίκη επί των Σέρβων την τελευταία αγωνιστική θα πάρει την πρόκριση για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Με την επιστροφή από το Λονδίνο έρχεται το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και το ντέρμπι στο Καραισκάκη θα είναι το πρώτο μεγάλο κρας τέστ και για τους δύο. Για τον Ολυμπιακό που λογικά θα πάει με το +2 θα είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία να πάρει διαφορά από τον δικέφαλο του βορά. Στο Καραισκάκη είναι πανίσχυρος, μετράει 6 στα 6 φέτος και 15 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Που θα πρέπει να τις κάνεις 16.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ θα δημιουργήσει συνολικά νέες καταστάσεις. Μια νίκη θα δώσει μια επιπλέον ώθηση, θα εκτινάξει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία και στον αντίποδα θα φέρει προβλήματα στον ΠΑΟΚ.

Την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί το ματς στο Αγρίνιο και το καθοριστικό (λογικά) ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη.
Αστέρας Τρίπολης, Λάρισα και Βόλος αποτελούν κατά σειρά τους τελευταίους αντιπάλους του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, δύσκολα ματς με «παγίδες». Με τον Ολυμπιακό να ξεκινά το 2020 υποδεχόμενος τον Παναθηναϊκό (4-6 Ιανουαρίου η 17η αγωνιστική).

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του 2019

23 Νοεμβρίου: Πανιώνιος-Ολυμπιακός
26 Νοεμβρίου: Τότεναμ-Ολυμπιακός
1 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
7 Δεκεμβρίου: Παναιτωλικός-Ολυμπιακός
11 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας
15 Δεκεμβρίου: Αστέρας-Ολυμπιακός
18 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός-ΑΕΛ
22 Δεκεμβρίου: Βόλος-Ολυμπιακός

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ