Το 0-3 στο clasico διώχνει τον «Ζιζού»!

Το 0-3 στο clasico διώχνει τον «Ζιζού»!

Κανείς προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης που έχασε με 3 ή περισσότερα γκολ διαφορά εντός έδρας clasico δεν διατήρησε τη θέση του την επόμενη σεζόν.

Η ήττα, 3-0, από την Μπαρτσελόνα, το περασμένο Σάββατο, πέραν του ότι αποτέλεσε τον χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσης μιας σεζόν 5 τίτλων (Πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ, Ισπανικό κι Ευρωπαϊκό Σουπερ Καπ και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων), για την Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε τους Καστιγιάνους στο -14 από τους, πρωτοπόρους, «μπλαουγκράνα» και παρότι έχουν ματς λιγότερο, η κατάκτηση του πρωταθλήματος μοιάζει ουτοπική.

Ωστόσο τα προβλήματα του Ζινεντίν Ζιντάν δεν σταματούν εδώ. Ο Γάλλος, πρώτη φορά στην 2ετή παρουσία του στον πάγκο των «μερένχες» (σ. συμπληρώνεται στις 4 Γενάρη) βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής. Ο «Ζιζού», έχοντας «προίκα» την ανυπέρβλητη ποδοσφαιρική του καριέρα στους «μπλάνκος» έκανε, χωρίς «αναταράξεις», τις διορθωτικές κινήσεις στην, παραπαίουσα, επί Ράφα Μπενίτεθ, ομάδα που ανέλαβε και μετά από 24, περίπου, μήνες έχει κατακτήσει 8 τίτλους (προσθέστε στους προαναφερθέντες ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων).

Όμως το πρόσφατο 0-3 κι ειδικά η απόφαση να βάλει τον Κόβασιτς, αντί του Ίσκο, παρότι έψαχνε μόνο τη νίκη, τον κάθισε στο εδώλιο, με την κατηγορία ότι «μουρινοποιήθηκε» (sic). Ότι αντιμετώπισε το παιχνίδι συντηρητικά. Ο Γάλλος που είχε κάνει το «τρικ» με τον Κροάτη και το καλοκαίρι, στον πρώτο τελικό του Σούπερ Καπ, με την ομάδα του να θριαμβεύει στην Βαρκελώνη (3-1), εκτέθηκε από τον Βαλκάνιο. Ειδικά στην φάση του πρώτου γκολ που εκείνος αδιαφόρησε για τον εφορμούντα συμπατριώτη του, Ιβάν Ράκιτιτς, μένοντας προσκολλημένος στις προπονητικές οδηγίες για «μαν του μαν» στον Μέσι. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία: ο Ράκιτιτς δημιούργησε υπεραριθμία, δίνοντας στον Σέρχι Ρομπέρτο, που «σέρβιρε» το 0-1 του Σουάρες.

Αυτά, όμως, είναι μέσα στο παιχνίδι κι ο Ζιντάν το ξέρει. Όπως κι ότι τέτοιου εύρους ήττες, από την αιώνια αντίπαλο, ναρκοθετούν την παραμονή προπονητών –αλλά και προέδρων- των «μπλάνκος» στην θέση τους! Από τα ’70s, κιόλας, νίκες της Μπαρτσελόνα, στο «Μπερναμπέου», δημιουργούσαν… τσουνάμι εξελίξεων στους «μερένχες».

Εκείνο που, μάλλον, δεν ξέρει ο «Ζιζού» είναι ότι ουδείς προκάτοχος του, που έχασε με 3 ή περισσότερα γκολ διαφοράς, εντός έδρας, σε κλάσικο, δεν συνέχισε άλλη σεζόν!

Αυτό συνέβη στον Μολόβνι, προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης κατά την «πεντάρα» (5-0) της Μπαρτσελόνα, στην παρθενική επίσκεψη του Κρόϊφ ως παίκτη της, στο «Μπερναμπέου». Kαι το ξανάπαθε την σεζόν 1985-86, λόγω ενός 0-4 στο Λιγκ Καπ.

Ίδια τύχη είχε ο Αμάνθιο την σεζόν 1984-85, λόγω ενός 0-3, ο Λουξεμπούργκο, μετά από ήττα με το ίδιο σκορ (2005), αλλά κι ο Χουάντε Ράμος (πλήρωσε το «μάρμαρο» του 2-6, το 2009), καθώς κι ο προκάτοχος του Ζιντάν, Μπενίτεθ. Ο Ισπανός άντεξε ενάμιση μήνα μετά το 0-4 από την Μπαρτσελόνα (21/11/15).

Πρόεδροι που δεν άντεξαν…

Πλην του Αμάνθιο αποχώρησε κι ο πρόεδρος Λουίς ντε Κάρλος, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, μαζί με τον Λουξεμπούργκο, αλλά επέστρεψε μετά την 6άρα, που έδιωξε τον Μπολούδα, μαζί με τον Χουάνδε Ράμος. Οι ήττες από τους Καταλανούς αποδεικνύονται εξαιρετικά «δύσπεπτες» για τους Μαδριλένους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ