Άρσεναλ – Λίβερπουλ: Η απόλυτη «μάχη» των Invincibles (pics & vids)

Άρσεναλ – Λίβερπουλ: Η απόλυτη «μάχη» των Invincibles (pics & vids)

Με τη Λίβερπουλ να μην σταματά πουθενά, η κουβέντα γύρω από το αήττητο πρωτάθλημα φουντώνει. Θα καταφέρει να... γκρεμίσει τον μύθο της Άρσεναλ; Μπορεί να συγκριθεί με την θρυλική φουρνιά των «κανονιέρηδων»;

Η Λίβερπουλ καλπάζει προς την κατάκτηση της Premier League με την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ να δείχνει ασταμάτητη. Η επιστροφή στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 30 ολόκληρα χρόνια για τους «κόκκινους» είναι απλά θέμα χρόνου και ήδη έχουν αρχίσει οι υπολογισμοί για τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου. Όσες φορές και να… γλιστρήσει, όσο κι αν… προσπαθήσει, αυτή τη φορά το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο. Η Λίβερπουλ θα είναι η νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Με τις αγωνιστικές να περνούν και το τρένο του Μέρσεϊσαϊντ να μην σταματά πουθενά, έχοντας 24 νίκες και μία ισοπαλία σε 25 ματς, τα σενάρια για invincibles no2 δίνουν και παίρνουν. Θα βρεθεί κάποιος να βάλει στοπ στην Λίβερπουλ ή το όνομά της θα μπει στο πάνθεον της Premier League μαζί με εκείνο της θρυλικής Άρσεναλ της σεζόν 2003-4 που κατέκτησε τον τίτλο χωρίς καμία ήττα;

Invincibles 2004 VS Invincibles (?) 2020 

Όσο κι αν είναι ακόμη νωρίς, μπορούμε να κάνουμε μια σύγκριση των δύο ομάδων με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ξεκινώντας από την πορεία τους στο πρωτάθλημα. Η μεγάλη Άρσεναλ του 2004 με τον Αρσέν Βενγκέρ στο τιμόνι της, πήρε την κούπα με 26 νίκες και 12 ισοπαλίες σε 38 αγωνιστικές, μαζεύοντας 90 βαθμούς στον «μαραθώνιο» προς τον τίτλο.

Η Λίβερπουλ που μέχρι στιγμής μετράει 24 νίκες σε 25 ματς και δεν κέρδισε μόνο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ (0-0), έχει ήδη 73 βαθμούς και μένουν ακόμη 39 να διεκδικήσει. Αν τους πάρει θα φτάσει στους 112 και φυσικά θα έχει το απόλυτο ρεκόρ όχι μόνο στο Νησί αλλά και στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=xWv8itN-RrU

Αρκετά υποθετικό σενάριο βέβαια, με πολλά ματς να απομένουν κι ένα από αυτά να είναι εκτός έδρας με την Άρσεναλ, της οποίας το κίνητρο για νίκη σαφώς και θα είναι τεράστιο προκειμένου να διατηρήσει το αήττητο ρεκόρ δικό της. Δύσκολη έξοδος είναι και αυτή στο Μάντσεστερ κόντρα στην Σίτι με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να μην ξεχνά ότι η Λίβερπουλ ήταν η ομάδα που είχε βάλει τέλος στον δικό της δρόμο προς το αήττητο πρωτάθλημα, όταν τη σεζόν 2017-18 την κέρδισε με 4-3 στο Άνφιλντ.

H κόντρα για το απόλυτο αήττητο ρεκόρ

Εκτός όμως από τη «μάχη» για αήττητο πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ κυνηγά ένα ακόμη ρεκόρ, της Άρσεναλ και αυτό. Τα 49 συνεχόμενα ματς των «κανονιέρηδων» χωρίς ήττα στην Premier League. Ένα σερί που ξεκίνησε στις 7 Μαϊου 2003 με το 7-1 κόντρα στην Σαουθάμπτον, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν 2002-3, συνεχίστηκε με τα 38 ματς της επόμενης σεζόν και τελείωσε τη 10η αγωνιστική της σεζόν 2004-5 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Sir Alex νίκησε την Άρσεναλ 2-0.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται ήδη στα 42 (με 32 νίκες και 10 ισοπαλίες), σερί που ξεκίνησε μετά την ήττα με 2-1 από την Σίτι στις 3 Ιανουαρίου του 2019, για την 21η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος και θέλει ακόμη οκτώ ματς για το απόλυτο ρεκόρ. Σε αυτά, θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Νόριτς (εκτός), Γουέστ Χαμ (εντός), Γουότφορντ (εκτός), Μπόρνμουθ (εντός), Έβερτον (εκτός), Πάλας (εντός), Σίτι (εκτός) και Βίλα (εντός), στο ματς που αν όλα πάνε κατ’ ευχήν για την Λίβερπουλ, θα καταρρίψει το ρεκόρ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τα 42 ματς, έχει φτάσει το προηγούμενο ρεκόρ που ανήκε στην Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ, το οποίο ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 1977 μέχρι τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους. Το απόλυτο ρεκόρ πάντως στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, το έχει η Μίλαν που τη διετία 1991-93 συμπλήρωσε 58 ματς χωρίς ήττα. Κάτι που για να πετύχει η Λίβερπουλ, θα χρειαστεί και ματς από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

11 VS 11

Πέραν των αριθμών και των ρεκόρ βέβαια η συζήτηση στην Αγγλία έχει φουντώσει για τα καλά και σε επίπεδο ενδεκάδων. Ποια ήταν η κορυφαία; Η Άρσεναλ του 2004 ή η Λίβερπουλ του 2020. Και ποια θα ήταν η ιδανική ενδεκάδα με παίκτες και των δύο ομάδων; Στις περισσότερες θέσεις η σύγκριση είναι πραγματικά αδύνατη και θα είναι άδικο όποιον και να επιλέξουμε. Όταν η Άρσεναλ είχε παίκτες όπως ο μέχρι πρότινος κορυφαίος ξένος σκόρερ στην Premier League, Τιερί Ανρί (τον ξεπέρασε τον προηγούμενο μόλις μήνα ο Αγκουέρο), ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας Ζιλμπέρο Σίλβα, ο Πιρές, ο Λιούμπεργκ, ο Μπέργκαμπ, o Βιεϊρά.

Από την άλλη η τριάδα φωτιά των Σαλάχ-Φιρμίνο-Μανέ, το μηχανάκι Αλεξάντερ Άρνολντ, το τείχος Φαν Ντάικ στην άμυνα και φυσικά η εγγύηση στο τέρμα με τον Άλισον. Άλλες εποχές, άλλες συνθήκες, άλλοι παίκτες, όμως οι αξίες είναι πάντα αξίες. Επιλογή για το ιδανικό κράμα μεταξύ των δύο ομάδων είναι πολύ δύσκολο να γίνει, πάντως σε ένα φόρουμ οπαδών της Άρσεναλ, δημοσιεύτηκε μια φωτογραφία, που πλησιάζει αρκετά, στην απόλυτη ενδεκάδα των invincibles. Δείτε τη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ