Όταν ο Μέσι ξεκίνησε να γράφει ιστορία: 15 χρόνια από το πρώτο του γκολ (vids)

Όταν ο Μέσι ξεκίνησε να γράφει ιστορία: 15 χρόνια από το πρώτο του γκολ (vids)

Πρωτομαγιά του 2005 ο 17χρονος Λιονέλ Μέσι σκόραρε κόντρα στην Αλμπαθέτε και άνοιξε λογαριασμό στη μυθική του καριέρα.

Για την 34η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2004-5, η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν την Αλμπαθέτε στο Καμπ Νου και ήθελε τη νίκη που θα την έφερνε ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης και με το σκορ στο 1-0, ο Φρανκ Ράικαρντ αποφασίζει να ρίξει στο ματς έναν… πιτσιρικά (17 ετών και 10 μηνών) με το νούμερο 30 στην πλάτη.

Ο νεαρός ονόματι Λιονέλ Μέσι, που τον Οκτώβρη της ίδιας σεζόν είχε κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τα μπλαουγκράνα σε ένα ντέρμπι κόντρα στην Εσπανιόλ, περνάει στον αγωνιστικό χώρο και δύο λεπτά αργότερα σκοράρει από πάσα του Ροναλντίνιο. Το γκολ όμως ακυρώνεται αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σαίντ.

Έχουμε πλέον μπει στις καθυστερήσεις και το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Και πάλι μια υπέροχη ασίστ του Βραζιλιάνου με αποδέκτη τον Αργεντινό, ο οποίος θα στείλει ξανά την μπάλα στα δίχτυα με θαυμάσια λόμπα. Αυτή τη φορά το γκολ θα μετρήσει κανονικά και η ιστορία θα αρχίσει να γράφει. Ήταν το πρώτο επίσημο γκολ του σημερινού ηγέτη της Μπαρτσελόνα που 15 χρόνια από κείνη τη μέρα, μετράει 627 γκολ με την ομάδα και έξι Χρυσές Μπάλες μεταξύ άλλων.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ