Mάντσεστερ Σίτι: Το πιο δραματικό φινάλε πρωταθλήματος είχε χρώμα γαλάζιο (pics, vid)

Mάντσεστερ Σίτι: Το πιο δραματικό φινάλε πρωταθλήματος είχε χρώμα γαλάζιο (pics, vid)

Σαν σήμερα πριν οκτώ χρόνια, διαδραματίστηκε το πιο δραματικό φινάλε στην ιστορία της Premier League, με τον Σέρχιο Αγουέρο, να δίνει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Μάντσεστερ Σίτι στην τελευταία φάση του παιχνιδιού με την ΚΠΡ.

Eάν πρέπει να διαλέξει κάποιος το πιο δραματικό φινάλε πρωταθλήματος στην ιστορία της Premier League, πολύ δύσκολα δεν θα κατέληγε σε όσα διαδραματίσηκαν μια μέρα σαν σήμερα, πριν από 8 χρόνια.

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Μαϊού του 2012. Οι δυο συμπολίτισσες του Μάντσεστερ, Σίτι και Γιουνάιτεντ διεκδικούσαν το πρωτάθλημα, μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ο τίτλος μέχρι να ακουστεί το τελικό σφύριγμα της λήξης στο Έτιχαντ είχε αλλάξει πολλάκις χέρια. Μέχρι το 92΄, οι Κόκκινοι Διάβολοι κρατούσαν σφιχτά στην αγκαλιά τους το τρόπαιο (νίκη με 1-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Σάντερλαντ), ωστόσο στο τέλος ο Σέρχιο Αγουέρο με ένα γκολ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού των Πολιτών με την ΚΠΡ «έβαψε»… γαλάζιο το πιο δραματικό φινάλε πρωταθλήματος από καταβολής της σύγχρονης μορφής του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Όπως, είναι λογικό, μετά το τέλος του παιχνιδιού, στον αγωνιστικό χώρο του Έτιχαντ ξέσπασαν πανηγυρισμοί με τους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι να «εισβάλλουν» στο γήπεδο και να γίνονται ένα με τους παίκτες, ξεσπώντας σε λυγμούς. Από την άλλη, στο Στάδιο του Φωτός,  ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και οι  παίκτες του δεν μπορούσαν να καταλάβουν, πώς είχαν χάσει τον τίτλο, όντας σοκαρισμένοι από την τροπή που είχε πάρει το παιχνίδι της Σίτι με την ΚΠΡ.

Vincent Kompany warns Manchester City team-mates: Premier League ...

H εξέλιξη των αναμετρήσεων-Σίτι και Γιουνάιτεντ έπαιζαν την ίδια ώρα:

19΄: Η Γιουνάιτεντ σκοράρει με τον Ρούνεϊ. Εκείνη τη στιγμή είναι πρωταθλήτρια (89-86).

39΄: O Ζαμπαλέτα κάνει το 1-0 για τη Σίτι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ισοβαθμεί με την Γιουνάιτεντ αλλά υπέρχει χάρη στην διαφορά τερμάτων (89-89).

47΄: Ο Σισέ ισοφαρίζει για την ΚΠΡ και ρίχνει την Σίτι από την κορυφή (89-87)

66΄: Παγώνει το Έτιχαντ, με την ΚΠΡ να παίρνει το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Μακί, και τον τίτλο να απομακρύνεται από την Σίτι και να πηγαίνει όλο και πιο κοντά στην Γιουνάιτεντ (89-86).

92΄: Είναι ακόμα ζωντανή η Σίτι, με τον Τζέκο να ισοφαρίζει σε 2-2 τρία λεπτά πριν από την λήξη του παιχνιδιού (89-87).

93΄: Τελειώνει το παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους Κόκκινους Διάβολους να νικούν την Σάντερλαντ με 1-0 και να περιμένουν να τελειώσει το παιχνίδι της Σίτι για να παναγυρίσουν τον 20ο τίτλο τους στην Premier League (89-87)

95΄: Πανικός στο Έτιχαντ, με τον Αγουέρο να σκοράρει μετά από ασίστ του Μπαλοτέλι, ολοκληρωνοντας έτσι την ανατροπή για τους Πολίτες, δίνοντας παράλληλα και τον τίτλο. (89-89)

Το γκολ του Αγουέρο «γκρέμισε» το Έτιχαντ, με τους συμπαίκτες του Αργεντινού επιθετικού να «πέφτουν» πάνω του, ο Ρομπερτό Μαντσίνι αγκαλιάζει έναν έναν τους συνεργάτες του, ενώ οι οπαδοί της Σίτι δεν μπορούν να κρατήσουν τους λυγμούς τους από την χαρά. Το γκολ του Αγουέρο έδωσε υπόσταση σε ευχές 44 χρόνων για ένα πρωτάθλημα, το οποίο το πανηγύρισαν έξαλλα.

Δείτε το γκολ-τίτλου του Αγουέρο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ