Το σπίτι που μεγάλωσε ο Μαραντόνα έγινε μουσείο (Pics)

Το σπίτι που μεγάλωσε ο Μαραντόνα έγινε μουσείο (Pics)

Εκεί που ο Ντιέγκο ονειρεύτηκε όσα πέτυχε, πριν γίνει ο «Θεός» των Αργεντινών, το σπίτι που έζησε ως έφηβος, είναι πλέον μουσείο για τους θαυμαστές του.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1960 στη Λανούς, επαρχία του Μπουένος Άιρες, αλλά μεγάλωσε στη Βίλα Φιορίτο, μια παραγκούπολη στα νότια προάστια του Μπουένος Άιρες. Στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν πήρε τη μεταγραφή για την Αρχεντίνος Τζούνιορς, μετακόμισε με οικογενειακώς στην γειτονιά La Paternal όπου έζησε τα εφηβικά του χρόνια.

Το 1978, όταν και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, η ομάδα του έδωσε ένα σπίτι για να μένει (μέρος της συμφωνίας), κι εκεί ήταν που ο νεαρός τότε Ντιέγκο έκανε τα πρώτα του μεγάλα όνειρα. Εκεί που έζησε ως έφηβος, στο ξεκίνημα μια μυθικής καριέρας. Το σπίτι αυτό λοιπόν, είναι από το 2016 μουσείο χάρη στον Αλμπέρτο Πέρες, προπονητή του Μαραντόνα στην Αρχεντίνος!

Ο Πέρες διαπραγματεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα την αγορά του σπιτιού από τη γυναίκα που το είχε πάρει όταν το 1981 ο Ντιέγκο πήρε μεταγραφή στην Μπόκα Τζούνιορς. Τελικά κατάφερε να το κάνει δικό του, οκτώ χρόνια μετά αντί περίπου 80.οοο δολαρίων.

«Η εποχή όπου έπαιζε στην ομάδα μας ήταν το πιο ρομαντικό μέρος της ζωής του. Μεγαλώσαμε τον Μαραντόνα εδώ, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι σημαίνει για εμάς, για το ποδόσφαιρο, για την Αργεντινή για τη γειτονιά. Μας έμαθαν εξαιτίας του!» αναφέρει σχετικά ο Πέρες. Και όπως τονίζει συγκινημένος: «Είναι ένα έργο καρδιάς, ένα ζωντανό αφιέρωμα στον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών».

Όσο για το τί μπορεί να δει κάποιος με μια επίσκεψή του στο σπίτι, κάθε σημείο του είναι και μια ανάμνηση. Παντού υπάρχουν φωτογραφίες, αναμνηστικά, τρόπαια από τη νεαρή του ακόμη ηλικία μέχρι και όταν πια έγινε ο μύθος που είναι μέχρι και σήμερα. Μεταξύ άλλων (περίπου 2.000 προσωπικά αντικείμενα συνολικά) υπάρχει το πρώτο του συμβόλαιο με την Αρχεντίνος, μια οικογενειακή φωτογραφία, αλλά και προσωπικά του αντικείμενα, όπως δίσκοι, βιβλία που φανερώνουν και κομμάτια από τον χαρακτήρα του.

Πάρτε μια ιδέα από το εσωτερικό του μουσείου:

Μία διαφορετική  απεικόνιση του Μυστικού Δείπνου όπου στο κέντρο είναι φυσικά ο Ντιεγκίτο και από τα αριστερά οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, Ροναλντίνιο, Χούλιο Γκροντόνα, Ζοάο Χαβελάνζε, Πελέ, Μαραντόνα, Λιονέλ Μέσι, Βαλντεράμα, Ρονάλντο, Λόταρ Ματέους και Ένζο Φρανσέσκολι.

Το κρεβάτι και οι μουσικοί δίσκοι που χρησιμοποιούσε στα εφηβικά του χρόνια, διακοσμούν το παλιό του δωμάτιο στον πάνω όροφο του σπιτιού
Προσωπικά του αντικείμενα που παραχώρησε ο ίδιος για τη διακόσμηση του μουσείου
Η επιγραφή έξω από το μουσείο

Το πιάνο στο οποίο περνούσε αρκετό από τον ελεύθερό του χρόνο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ