Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ των… ρεκόρ! (pics&vids)

Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ των… ρεκόρ! (pics&vids)

Η Λίβερπουλ είναι (και) μαθηματικά πρωταθλήτρια Αγγλίας, βάζοντας ένα τέλος στην αναμονή τριάντα χρόνων. Πίσω από την τεράστια επιτυχία, ωστόσο, υπάρχουν αρκετά στατιστικά που κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την επιστροφή των «κόκκινων», στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Η στιγμή που η Λίβερπουλ θα κατακτούσε την κορυφή της Αγγλίας, έφτασε, μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Τσέλσι, το βράδυ της Πέμπτης (25/06). Η διαφορά των 23 βαθμών δεν μπορεί να καλυφθεί από τους «πολίτες» και η ομάδα του Μέρσισαϊντ σηκώνει για 19η φορά το τρόπαιο του πρωταθλήματος Αγγλίας και για πρώτη από τότε που μετονομάστηκε σε Premier League. Τα στατιστικά που έχει δημιουργήσει ο σύλλογος του Κλοπ επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της Λίβερπουλ και δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης σε κανέναν αντίπαλο.

Τα άπιαστα νούμερα στην επίθεση!

Μπορεί να μένουν επτά αγωνιστικές πριν το τέλος, ωστόσο η Λίβερπουλ έχει αποδείξει ότι οι επιθετικές της αρετές, είναι ασυναγώνιστες σε στατιστικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, μέσα σε 31 αγωνιστικές, οι «κόκκινοι» μετράνε ήδη 70 γκολ στο ενεργητικό τους, με την επιθετική τριάδα Μανέ-Φιρμίνο-Σαλάχ να έχει σημειώσει συνολικά 40 τέρματα (δηλαδή κάτι παραπάνω από το 50%). Φυσικά, η Μάντσεστερ Σίτι κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν (106), με τους νέους πρωταθλητές Αγγλίας να χρειάζονται 37 ακόμα γκολ για να τους ξεπεράσουν. Βέβαια, βάση των τωρινών δεδομένων, το γεγονός ότι οι «κόκκινοι» σκοράρουν 2,26 τέρματα μ.ο. ανά αγώνα, κάνει αρκετά δύσκολη αυτή την επίτευξη.

Ένα αήττητο που το γκρέμισε η Γουότφορντ και ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ!

Η φετινή χρονιά έδειχνε ότι η ομάδα του Κλοπ θα κατάφερνε να γίνει η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που θα ολοκλήρωνε αήττητη το πρωτάθλημα. Κανείς δεν λογάριαζε, βέβαια, ότι το «Vicarage Road» και η Γουότφορντ θα ήταν το «εμπόδιο» προς την επίτευξή του. Στις 29 Φεβρουαρίου, ο Ισμαϊλα Σαρ (δις) και ο Τρόι Ντινέι θα προσφέρουν την πρώτη ήττα της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα με το θριαμβευτικό 3-0. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που οι «κόκκινοι» δεν έβρισκαν δίχτυα εντός συνόρων (ακολούθησε η Έβερτον που κράτησε το 0-0 στην 30η αγωνιστική).

Το αήττητο μπορεί να μην ολοκληρώθηκε σε μία από τις καλύτερες πορείες ομάδας στην Αγγλία, όμως στα επόμενα ματς, υπάρχει κάτι ανεπανάληπτο που μπορεί να πετύχει η ομάδα του Κλοπ. Με τις Άστον Βίλα, Τσέλσι και Μπέρνλι να είναι οι μοναδικές ομάδες που θα φιλοξενηθούν στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ θέλει να σπάσει ένα από τα πιο μακροχρόνια ρεκόρ στην ιστορία. Με νίκη σε αυτά τα παιχνίδια, θα έχει καταγράψει ένα απόλυτο νικών στην έδρα της, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα εκτός της Σάντερλαντ. Αυτό το ρεκόρ, έχει κλείσει 119 χρόνια (!), αφού από το μακρινό 1891/92, κανένας άλλος σύλλογος δεν έχει καταγράψει μόνο νίκες εντός έδρας.

Η πιο γρήγορη μαθηματική κατάκτηση!

Φυσικά, η δυναμική επιστροφή της Λίβερπουλ στην κορυφή, έχει μετατραπεί σε «εξολοθρευτή» των ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα, η στέψη του πρωταθλητή στον σύλλογο του Κλοπ επτά αγωνιστικές πριν το τέλος, ξεπερνάει αυτή των «πολιτών», οι οποίοι είχαν στεφθεί πρωταθλητές πέντε αγώνες πριν το φινάλε. Ακόμα, αν η Λίβερπουλ κερδίσει όλα τα παιχνίδια που απομένουν, θα συλλέξει 21 πόντους και σε συνδυασμό με τους 86 που έχει τώρα, θα φτάσει τους 107, ξεπερνώντας το ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι που είναι 100 βαθμοί.

Μάλιστα, οι 28 νίκες που έχει σημειώσει, έχουν πλησιάσει αρκετά, τις 32 που έχει πετύχει η ομάδα του Γκουαρδιόλα σε μία σεζόν, με μία ακόμη πρωτιά να «τρίζει». Βέβαια, αν δεν καλυφθεί το «χάσμα» των 23 βαθμών, η Λίβερπουλ θα κατακτήσει μία ακόμα πρωτιά αφού θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία μεταξύ πρώτου και δεύτερου μετά το +19 της Σίτι.

Κανείς δεν περίμενε όσα θα δημιουργούσε ο Γιούργκεν Κλοπ όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ το 2015. Μέσα σε μία πενταετία, η Λίβερπουλ επέστρεψε στις κατακτήσεις και στην κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου. Αυτό που έλειπε ήταν η επιστροφή στην πρώτη θέση της Αγγλίας μετά από τριάντα χρόνια, το οποίο ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και αριθμούς που «ζαλίζουν». Αυτή είναι η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ των… ρεκόρ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ