Σαν σήμερα : Το τέλος που δεν άξιζε στον Ζιντάν… (pics & vids)

Σαν σήμερα : Το τέλος που δεν άξιζε στον Ζιντάν… (pics & vids)

Σαν σήμερα, πριν από 14 χρόνια, η εθνική Ιταλίας προσφέρει το πιο «πικρό» φινάλε στην καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η εθνική Γαλλίας χάνει στην διαδικασία των πέναλτι και οι «ατζούρι» σηκώνουν το τρόπαιο για τέταρτη φορά στην ιστορία τους.

«Γύρισε και μου είπε “θα σου δώσω μετά τη φανέλα…” και αυτό που του απάντησα ήταν “προτιμώ την αδερφή σου”… Δεν ήταν και κάτι τόσο κακό», είχε δηλώσει ο Μάρκο Ματεράτσι για την περίφημη κουτουλιά που του έδωσε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Άπαντες, μέχρι εκείνη την στιγμή, αναρωτιόντουσαν, τι ήταν αυτό που έκανε τον Γάλλο «αστέρα» να προβεί σε τέτοια πράξη και να τελειώσει τόσο άδοξα την καριέρα του. Σαν σήμερα, στις 9 Ιουλίου του 2006, η εθνική Ιταλίας κερδίζει στην διαδικασία των πέναλτι, την αντίστοιχη της Γαλλίας και ο Καναβάρο σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο, στα γήπεδα της Γερμανίας. Μία διοργάνωση που θα γινόταν το καλύτερο «αντίο» για έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες των «τρικολόρ», μετατρέπεται σε ένα οδυνηρό φινάλε.

Το «Olympianstadion» του Βερολίνου είναι κατάμεστο με 69 χιλιάδες θεατές και όλοι περιμένουν τον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Ιταλία και Γαλλία. Ήταν η πρώτη φορά που η ενωμένη Γερμανία, διοργάνωσε το Μουντιάλ μετά το 1974. Τότε, διοργανώτρια ήταν η Δυτική Γερμανία, η οποία το είχε κατακτήσει κιόλας. Αυτή την φορά, όμως, το ζευγάρι του τελικού, ήταν μία «ρεβάνς» από το EURO 2000. Συγκεκριμένα, στο γήπεδο του Ρότερνταμ, η Ιταλία είχε βρεθεί και πάλι με την Γαλλία, με τους «τρικολόρ» να κερδίζουν με 2-1. Ταυτόχρονα, ήταν η πρώτη φορά μετά το 1978, που σε τελικό του συγκεκριμένου θεσμού, δεν έδιναν το παρόν μία εκ των Γερμανία ή Βραζιλία. Αξιοσημείωτο δε, ότι η παρουσία μόνο ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων, στα ημιτελικά, είχε να συμβεί από το 1982.

https://www.youtube.com/watch?v=knul03Emmwk

Από την μία, η εθνική Ιταλίας του Μαρσέλο Λίπι, βρήκε μπροστά της, όλες τις «εκπλήξεις» της διοργάνωσης. Στους ομίλους τερμάτισε ως πρώτη, με τις Γκάνα, Τσεχία και ΗΠΑ. Με διαδοχικές νίκες κόντρα σε Αυστραλία, Ουκρανία και Γερμανία, θα έχει μία θέση, στον μεγάλο τελικό. Από την άλλη, η Γαλλία, θα τερματίσει στην δεύτερη θέση του ομίλου και θα βρεθεί στον πιο δύσκολο δρόμο. Ωστόσο, η ομάδα του Ζιντάν, θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και θα ξεπεράσει τις Ισπανία, Βραζιλία και Πορτογαλία.

Στον μεγάλο τελικό, ο Ζιντεντίν Ζιντάν άνοιξε το σκορ από το 7ο λεπτό, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ήταν και το τελευταίο γκολ του «θρύλου» της Ρεαλ Μαδρίτης. Η ισοφάριση ήρθε από τον Μάρκο Ματεράτσι, 12 λεπτά αργότερα και το 1-1 παρέμεινε για όλο το 90λεπτο. Στην παράταση, δεν θα αλλάξει τίποτα, ως προς το σκορ, ωστόσο οι δύο σκόρερ, θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της πιο διαχρονικής εικόνας. Στο 110ο λεπτό, ο Ζιντάν κουτούλησε στο στήθος τον Ματεράτσι και ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Η καριέρα του διεθνής «αστέρα» σταματάει την ώρα που ο Γάλλος κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια. Η συγκεκριμένη σκηνή, κατάφερε να μείνει στην ιστορία του θεσμού. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου, οι Ιταλοί θα κάνουν το απόλυτο των εύστοχων εκτελέσεων. Το δοκάρι του Νταβίντ Τρεζεγκέ ήταν αρκετό για να προσφέρει το τρόπαιο στους «ατζούρι».

Αυτός ο τελικός, μπορούσε να είναι ένα άξιο φινάλε για την τεράστια καριέρα του Ζινεντίν Ζιντάν. Όμως, όλα άλλαξαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η στιγμή της κουτουλιάς, έμεινε στην ιστορία και η τρομερή πορεία του στα γήπεδα, σταμάτησε μπροστά σε μία κόκκινη κάρτα. Το τέλος του Ζιντεντίν Ζιντάν ήταν, είναι και παραμένει ένα από τα πιο άδοξα στα χρονικά του ποδοσφαίρου.

Image.jpeg

Image.jpeg

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ