Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ερυθρός Αστέρας 89-75

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ερυθρός Αστέρας 89-75

Η Μακάμπι επισκέφθηκε το ΣΕΦ μετρώντας σερί 3 νικών (σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα), ο Ολυμπιακός την συνέτριψε, αλλά σήμερα οι Ισραηλινοί ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα (89-75), επέστρεψαν στις νίκες και ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 10-9!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε την προϊστορία που την θέλει να έχει 7 νίκες στις 9 αναμετρήσεις της κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και επικράτησε εύκολα των Σέρβων ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο 10-9. Από πλευράς του, ο Ερυθρός υποχώρησε στο 7-12.

Με εξαίρεση την τρίτη περίοδο, η ομάδα του Νέβεν Σπάχια είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και με κορυφαίο τον Πιέρ Τζάκσον δεν απειλήθηκε από τους Σέρβους. Από νωρίς, η Ομάδα του Λαού, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Χρειαζόταν, εξάλλου, αυτή τη νίκη μετά την βαριά ήττα της στο Φάληρο για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης (8η στο βαθμολογικό πίνακα).

Η διαφορά των 18 πόντων στο ημίχρονο αντιπροσώπευε πλήρως την εικόνα του ματς, με την μάχη της ρακέτας να ανήκει εξ’ ολοκλήρου στους γηπεδούχους. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στην τρίτη περίοδο, οι κάκιστες επιθετικά επιλογές τους, επέτρεψαν στον Ερυθρό να πλησιάσει (53-45), στη συνέχεια όμως η «ισορροπία» επανήλθε με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο (64-52).

Οι παίκτες του Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς δεν κατάφεραν το θαύμα, ούτε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, όντας σταθερά πίσω στο σκορ. Έτσι η Μακάμπι πήρε το ροζ φύλλο  αγώνα (89-75) και ανέβασε το ρεκόρ της στο 10-9, κάτι που την αφήνει να ονειρεύεται την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στο 7-12 υποχώρησαν οι Σέρβοι (οι οποίοι είχαν κορυφαίο απόψε τον Μίλκο Μπιέλιτσα (13π. 2 κλεψίματα) οι οποίοι βρίσκονται στην 12η θέση της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 47-29, 64-52, 89-75

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ