Το μυθιστόρημα ενός ασβεστά

Το μυθιστόρημα ενός ασβεστά

Γιατί εκεί που τελειώνει η ταβανόβουρτσα αρχίζει το –αποκαλυπτικό- ρεπορτάζ

Δεν έχει δουλίτσα στα νησιά, αναγνώστη μου. Και εγώ φέτος το πολύ 50 μέρες να μείνω στη Μύκονο. Είμαι επηρεασμένος από το σοκ της πανδημίας.

Και έχω και άλλα προβλήματα.

Δεν μπορώ να συνδυάσω τη μάσκα (του Τσιόδρα) με τα βατραχοπέδιλα. Δεν έχει τσέπες το μαγιό για να βάλω το απολυμαντικό. Είναι άδειες οι ξαπλώστρες δίπλα μου, και τρομάζω. Δράμα…

Φυσικά δεν είμαι αχάριστος. Υπάρχουν και χειρότερα.

Σκέψου τους μεροκαματιάρηδες που περίμεναν «πως και πως» την τουριστική περίοδο. Τους σερβιτόρους, τους ασβεστάδες που τέτοιο καιρό δεν προλάβαιναν να ασβεστώνουν μαγαζιά και ξενοδοχεία.

Να τους κλαίει η ψυχή σου τους δύσμοιρους. Ψάχνουν μεροκάματο με το τουφέκι: Μέχρι τους δημοσιογράφους παριστάνουν. Αλλά δεν τρέχει τίποτε. Σε τελική ανάλυση καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

Αρκεί να μην μπερδεύεις το πληκτρολόγιο με τη ταβανόβουρτσα. Γιατί οκ, σεβαστό, βαριά η καλογερική.

Αλλά να θες να το παίξεις αποκαλυπτικός και να γράφεις ιστορίες που δεν δημοσιεύονται ούτε σε τοίχο, δεν είναι ακριβώς και για να το καμαρώνεις.

Στην τελική γράψε κάτι άλλο. Γράψε ένα ΑΡΛΕΚΙΝ. Κάτι που να σου ταιριάζει. Και που ξέρεις ο Τίγρης που είναι «αβέρτος» μπορεί να το κάνει και σίριαλ, τώρα που τα βρήκε με τον Αλαφούζο και με τον Ιβάν. Δικά μας κανάλια, γιατί να μην υποστηρίξουμε τη μυθοπλασία. Όλα οι ξένοι;

Τι είπες εσύ πονηρέ, πίσω από το laptop; Δεν βάζει λεφτά ο Τίγρης σε αυτά; Γιατί βάζει στην ΕΠΟ; Και εκεί όμως αφεντικό είναι. Ο… άλλος είναι «χορηγός επικοινωνίας» και άντε να έχει άποψη για κανά καμπόικο που θα είναι η επόμενη επιτυχία μετά το κόκκινο ποτάμι.

Για να μην σε κρατάω σε αγωνία όμως αναγνώστη μου: Τα έμαθες, άραγε; Αν δεν τα ξέρει άκου να φρίξεις.

Ύποπτες προεκτάσεις –λέει- πήρε το θέμα της Ριζούπολης. Ναι, μα τους χίλιους ασβέστες.

Ύποπτες γιατί κάθισε η ΕΠΟ προσοχή στο αφεντικό της και διάλεξε ως έδρα του τελικού κυπέλλου, την δηλωμένη δεύτερη έδρα της ΑΕΚ; Όχι, ρε. Ύποπτες πολιτικές προεκτάσεις.

Ανώτερο στέλεχος της Περιφέρειας πήγε σε υπάλληλο του και τον ρώτησε αν μπορεί να ανακαλέσει την άδεια της Ριζούπολης. Συνηθίζονται αυτά στις δουλειές. Και εμένα ο Χαραλαμπόπουλος έρχεται συχνά και με ρωτάει. Άλλοτε του απαντώ και άλλοτε όχι. Ανάλογα τα κέφια μου.

Ο υπάλληλος αρνήθηκε να υποκύψει στη πίεση, ο προϊστάμενος επέμεινε και τελικά (άντε ρε π@@@@ δικαιώθηκε η αριστερά) πέρασε του υπαλλήλου. Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και τι κατάλαβε ο ασβεστάς που η ανάγκη τον έριξε στο ρεπορτάζ και όχι σε κάποια οικοδομή να ασβεστώνει; Κατάλαβε ότι υπάρχει δάκτυλος πολιτικός πίσω από το θέμα. Πουλιά στον αέρα πιάνει.

Ο προϊστάμενος λέει δεν ήξερε τι έκανε ο υπάλληλος. Και εκείνος είχε προλάβει να στείλει το χαρτί στην ΕΠΟ. Άρα πήγε για να του δώσει μια εντολή, αλλά ο υπάλληλος είχε πάρει την εντολή από τη σημαία. Και όταν εμφανίστηκε ο «μεγαλόσχημος» του πε να πάει να πλύνει κανά πιάτο.

Μια απορία μόνο: Αφού δεν ήξερε, πως τον ρώτησε;

Του είπε «υπάλληλε παιδί μου, έχεις κανά γκομενάκι; Θα πας πουθενά διακοπές; Έστειλε στην ΕΠΟ το χαρτί» και ο υπάλληλος δεν άντεξε στη πίεση και αναγκάστηκε να απαντήσει;

Αν έγινε έτσι, μην τα συζητάς. Ξεκάθαρη πολιτική παρέμβαση. Απορώ πως δεν έχει παραιτηθεί η Κυβέρνηση με αυτό το σκάνδαλο.

Ξέρει ο Γεραπετρίτης ότι μας κυβερνά η Αριστερά; Στα άλλα παιδία το είπε στο προαύλιο; Ή να περάσει καμιά τροπολογία πως «ο τελικός θα γίνεται όπου γουστάρει ο Τίγρης» για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις; Υπάρχουν αντανακλαστικά σε αυτή τη χώρα;

Μη σταματάς εδώ όμως. Γιατί συνεχίζει το τσακάλι της ενημέρωσης. Συνεχίζει με συμπεράσματα, προϊόντα της έρευνας του.

Από όλα αυτά κατάλαβε και γιατί δεν έγινε η σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας χθες. Γιατί δεν εμφανίστηκε η Αστυνομία στο ραντεβού. Εσύ κατάλαβες; Που να καταλάβεις ρε, ασβεστάς είσαι;

Ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ, είναι μπατζανάκης του Προϊστάμενου της Περιφέρειας. Του είπε λοιπόν χθες: «Επειδή εσύ δεν ξέρεις, αλλά αύριο θα ρωτήσεις έναν υπάλληλο σου και θα σου πει ότι έστειλε την άδεια στην ΕΠΟ για τον τελικό της Ριζούπολης, εγώ σήμερα δεν πάω στη σύσκεψη για να τους το χαλάσουμε». Πως το λένε το όργανο; Κάλαχαν.

Πολύ βρώμικο παιχνίδι λέει ο μπογιατζής. Πέντε σακιά ασβέστης και δεν φτάνει. Τον άτιμο.

Κρίμα να χάνονται τέτοια ταλέντα στα αθλητικά.

Ιβάν βρήκες σεναριογράφο για τα επόμενα δέκα χρόνια. Με έφεση στη κωμωδία. Πλήρωσε εσύ.

Και αν θες την παραγωγή θα την αναλάβει ο Τίγρης. Όχι για εκείνον. Για την… αγιά-Σοφιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ