Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ, είναι ο Τίγρης

Το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ, είναι ο Τίγρης

Ο κόσμος «βράζει» στη Θεσσαλονίκη για το φετινό χάλι. Κανείς όμως δεν θέλει να κοιτάξει την αλήθεια κατάματα...

Διάβασα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη χθεσινή ανακοίνωση της Θύρας 4. Και ομολογουμένως μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο οι οργανωμένοι θέλησαν να ασκήσουν κριτική για τα πολλά πραγματικά προβλήματα του Δικεφάλου του Βορρά. Για τον τρόπο που μέσα σε μια σεζόν, ο περσινός νταμπλούχος έγινε φέτος παιχνίδι στα χέρια των άλλων. Μην πας μακριά αναγνώστη μου. Αν δεν ήταν ο Γεραπετρίτης και η Κυβέρνηση, ο ΠΑΟΚ θα ήταν υποβιβασμένος! Γιατί; Διότι όλο αυτός ο συρφετός που τσακώνεται «για μια μπριζόλα» όπως εξήγησε η Θύρα 4, έχουν βάλει τον Ιβάν σε ένα αδιέξοδο μονοπάτι. Στο νταραβέρι και στο παρασκήνιο. «Έτσι θα κυριαρχήσεις» του είπαν εκατοντάδες φορές αυτά τα χρόνια. Όχι αν φτιάξεις μια ομαδάρα, και βάλεις ποδοσφαιρικές βάσεις. Όχι αν επενδύσεις σε έναν προπονητή. Αν κυριαρχήσεις στο παρασκήνιο.

Γιατί τον έβαλαν σε αυτό το λούκι; Δεν θέλει πολύ μυαλό. Μόνο έτσι γυρίζει η… ρόδα του μεροκάματου. Αν ο Ιβάν είχε στο μυαλό του μόνο τη μπάλα, και την εταιρία ΠΑΟΚ την επάνδρωνε με τεχνοκράτες τι θα έκαναν όλα αυτά τα «κοράκια» που μαζεύτηκαν γύρω από την Τούμπα; Εισιτήριο θα έπρεπε να πληρώνουν. Όχι να αρπάζουν χιλιάδες ευρώ για να παριστάνουν τους παράγοντες, και τους «insiders» σε έναν κόσμο που δεν θα υπήρχε αν άνθρωποι σαν τον Σαββίδη δεν τον χρηματοδοτούσε.

Το νταραβέρι είναι για εκείνους που δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη. Είναι για παράγοντες σαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Old school. Ο Τίγρης όμως δεν θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Εκτός αν θες να είσαι ξύπνιος μέσα στα όνειρα των άλλων. Με επένδυση που ξεπερνά τα 100 εκατ ευρώ όμως το όνειρο του ΠΑΟΚ δεν θα έπρεπε επ ουδενί να είναι κάτι σε… ΑΕΚ.

Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψαν Γκαγκάτσηδες. Προέκυψαν ΕΠΣ και σακούλες με μετρητά. Προέκυψαν ένα σωρό «νταραβερτζήδες» της προηγούμενης εποχής να το παίζουν ΠΑΟΚάρχες. Ένα σωρός από διαιτητές στα μέσα και στα έξω. Και τι κατάφερε ο Δικέφαλος του Βορρά; Να του κάνει χάρη φέτος ο Τίγρης στο φινάλε, γιατί όλο αυτό το μπούγιο ξέχασε δύο εβδομάδες να θεωρήσει 12 κάρτες υγείας ποδοσφαιριστών. Ο ίδιος Τίγρης που πριν από δυο χρόνια του άρπαξε το πρωτάθλημα μέσα στη Τούμπα, χωρίς οι «insiders» να πάρουν χαμπάρι.

Και μιας και εγώ είμαι δίκαιος: Να το δούμε και από την άλλη. Πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά ο Ιβάν στο παρασκήνιο. Γιατί; Διότι τον έπεισαν πως αν δεν το κάνει θα έχει τον έλεγχο ο Ολυμπιακός. Τα έσπρωξε σε Ενώσεις, έβαλε δικό του πρόεδρο στην ΕΠΟ. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Με τα δικά του λεφτά να κάνει κουμάντο ο Μελισσανίδης. Εξακριβωμένα. Βλέπετε πως κάθεται προσοχή ο Γραμμένος αυτές τις ημέρες με το φιάσκο του τελικού κυπέλλου; Που είναι οι «παίκτες» του παρασκηνίου να προστατέψουν την επένδυση του Ιβάν; Εδώ ο κόσμος έχει τούμπανο πως δικός του άνθρωπος 100% είναι που κάρφωσε στην ΑΕΚ την ιστορία με τα δελτία. Για να κάνει η Ένωση επίδειξη «ηθικής» πάνω στο πτώμα του ΠΑΟΚ, ξέροντας προκαταβολικά ότι η 2η θέση δεν έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Το τυράκι είναι. Μέσα στη φάκα.

Όσο για το καλύτερο; Αυτόν τον καιρό με τον προγραμματισμό για τις εκλογές, τον ξαναπιάσανε κορόιδο τον Ιβάν. Πάλι με την ΑΕΚ παρέα για να κάνει «μάνα» όταν θα ανοίξουν οι κάλπες. Δηλαδή; Πάλι ο ένας το χέρι στη τσέπη, και ο άλλος στα «μέσα και στα έξω». Ο άλλος που φτιάχνει γήπεδο. Που πήρε ένα πρωτάθλημα. Που πήρε κύπελλο. Που έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς να πληρώσει φράγκο.

Ποιος είναι ο κερδισμένος της συμμαχίας και ποιος ο χαμένος είναι ξεκάθαρο. Το καταλαβαίνουν και μικρά παιδιά. Πως ξαναβάζουν τον Σαββίδη σε αυτό λούκι; Αυτή είναι μια ερώτηση, που μόνο ο ίδιος μπορεί να απαντήσει. Μια φορά την πατάς και δικαιολογήσει. Δεύτερη δεν σε δικαιολογεί κανείς.

Πήρε πέρσι το νταμπλ ο ΠΑΟΚ. Και η παράνοια του Giorgis έδιωξε τον Λουτσέσκου. Ήθελε η ομάδα ενίσχυση, και τελικά αποδείχθηκε πως τα λεφτά είχαν πάει στην αγορά της Ξάνθης. Έφτασε ο Δικέφαλος στο πικ μιας εποχής και βρέθηκε δίπλα στον Μπέο και τον Μπαλτάκο. Έβαλε πλώρη ο Γκαγκάτσης για το μεγάλο κόλπο με το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ και βρέθηκαν οι Ασπρόμαυροι με το paok tv.

Θέλετε και άλλα παραδείγματα; Εδώ έφυγε ο άλλος να πάει να γίνει βουλευτής και όταν έφαγε τα μούτρα του ξαναγύρισε. Για να μην σου πω τι παίζει από τον Φλεβάρη με τον Βρύζα. Πράγματα που οι οπαδοί τα ξέρουν.

Και για να τελειώνουμε. Φέτος ο Ολυμπιακός τους έβαλε όλους μαζί στα δίχτυα. Και ας μην έπαιρνε σφύριγμα ούτε από τροχονόμο. Και ας ήταν όλο το σύστημα απέναντι. Αυτός πρέπει να είναι οδηγός για τον ΠΑΟΚ. Η συμμαχία με την ΑΕΚ, ευνοεί αποκλειστικά την ΑΕΚ. Την ΑΕΚ που έχει τους ίδιους στόχους με εσένα. Την ΑΕΚ που σε έχει βάλει στο… λούκι να την ακολουθείς στο παρασκήνιο χωρίς να καταλαβαίνεις πως όταν και όποτε θέλει θα σε αφήνει ένα χιλιόμετρα πίσω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ