Ο άγνωστος… πόλεμος με τον Κλάτενμπεργκ

Ο άγνωστος… πόλεμος με τον Κλάτενμπεργκ

Γιατί η ΕΠΟ έσπευσε να ανακοινώσει πίνακες διαιτησίας πριν ο Άγγλος σηκώσει μανίκια; Ποιος είναι ο μεγάλος φόβος στο πάρκο Γουδή;

Τρύπησε και τον πάτο του βαρελιού της ξεφτίλας η εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Τη μια μέρα οι τρεις «σύμμαχοι» συμφωνούσαν με τον Ολυμπιακό στην επιλογή του Μάρκ Κλάτενμπεργκ για τη θέση του νέου προέδρου της ΚΕΔ, ικανοποιώντας την UEFA και την άλλη ανακοίνωναν, μόνοι αυτοί με την κάλυψη Περέϊρα, τους πίνακες διαιτησίας της περιόδου 2020/2021, χωρίς την παραμικρή συμμετοχή του νέου αρχιδιαιτητή στη διαμόρφωση τους.

Επιλογή ακατανόητη σε πρώτη ανάγνωση, αλλά τόσο συμβατή με τους όρους συμμορίας που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επιλογή, που χρεώνεται καθ’ ολοκληρία σε αυτή τη συγκλονιστική μορφή της παγκόσμιας διαιτησίας τον κ. Μέλο Περέϊρα, ως η τελευταία του εξυπηρέτηση στο σύστημα που τον έκανε πλούσιο (και σε αισθήματα) στα δύο (και κάτι ψιλά) χρόνια παραμονής του στην Αθήνα.

Αυτός ο απίστευτος τύπος, που κατάφερε να διαλύσει την ελληνική διαιτησία και να την οδηγήσει στην ακραία ανυποληψία, έχει το θράσος να υπογράφει, έστω και τυπικά, πίνακες διαιτησίας για μια αγωνιστική περίοδο στην οποία θα ιδιωτεύει στη Λισαβώνα και θα μετράει τις καταθέσεις του στις τράπεζες. Τόσο υπάλληλος!!!

Οι πίνακες που ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ (;) και επικυρώθηκαν (τυπικά) από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας είναι ποδοσφαιρικά, κανονιστικά και ηθικά απολύτως παράνομοι και δεν μπορούν να δεσμεύσουν κανένα, πόσο μάλλον τον κ. Κλάτενμπεργκ, εάν και εφόσον συμφωνήσει να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Ποτέ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν ανακοινώθηκαν πίνακες διαιτησίας εθνικών κατηγοριών από μια ΚΕΔ που απέρχεται, για λογαριασμό μιας ΚΕΔ που αναμένεται να συγκροτηθεί στο άμεσο μέλλον με αποκλειστική ευθύνη του νέου αρχιδιαιτητή πριν την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος, η οποία έχει οριστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Κανένας λόγος, καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για μια ενέργεια, όπως αυτή της δημοσιοποίησης των πινάκων της πρώτης κατηγορίας, η οποία αποπνέει έντονο το στοιχείο των συμφωνιών κάτω από το τραπέζι.

Πάντοτε η επιλογή των διαιτητών για τους πίνακες κάθε αγωνιστικής περιόδου ήταν υπόθεση της νέας ΚΕΔ, αυτής που θα είχε την ευθύνη των ορισμών και ποτέ αυτής που απέρχεται μέσα στην απαξίωση και στην παρακμή. Φέτος, για να ελεγχθούν οι εξελίξεις οι πίνακες ανακοινώθηκαν σαράντα εφτά (47) μέρες (27 Ιουλίου – 12 Σεπτεμβρίου) πριν την έναρξη των διοργανώσεων. Το λες και κωλοπιλάλα αυτό που συνέβη…

Ο σχεδιασμός του συστήματος είναι απλός: Μη έχοντας καμία «εμπιστοσύνη» στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, πρόσωπο νέο, άφθαρτο και με παρακαταθήκες εντιμότητας, το σύστημα επεδίωξε να προκαταλάβει τη διοίκηση του, να περιορίσει, έως εξαφανίσεως, τις επιλογές του και να τον αναγκάσει να διαχειριστεί μια ομάδα διαιτητών έτοιμων από άλλους και για άλλους σκοπούς, έξω και πέρα από την διαιτησία των αγώνων.

Η παρανομία στην οποία οδηγήθηκαν πανικόβλητοι οι προύχοντες της Ε.Π.Ο. (εντός και εκτός γραφείων) είναι καραμπινάτη.

Είναι σαφές, πως η απόφαση του Περέϊρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα που ενδιαφέρεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την βιτρίνα του στις επαγγελματικές κατηγορίες, ούτε βεβαίως από την UEFA, αν η τελευταία επιθυμεί, όντως, την αλλαγή στην ελληνική διαιτησία και να μην χρεωθεί μια ακόμη τραγική διαιτητική περίοδο.

Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον ίδιο τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ , αν τελικά συμφωνήσει με την Ε.Π.Ο. και αναλάβει τη διοίκηση της ελληνικής διαιτησίας. Ο Άγγλος δεν ανήκει στη συνομοταξία Περέϊρα και οι πρώτες συζητήσεις μαζί του λέγεται ότι δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι είναι αποφασισμένος να ασκήσει πραγματική διοίκηση και όχι να παίρνει χαρτάκι για τους ορισμούς κάθε αγωνιστική.

Εξ αυτού προκύπτει ότι θα διατηρήσει για τον εαυτό του το δικαίωμα της τελικής κρίσης και δεν πρόκειται να το εκχωρήσει σε κανένα Γιαννάκη, βαγγελάκη, Νικολάκη και Σταυράκη…

Η υπόθεση των πινάκων της πρώτης κατηγορίας δεν θα μείνει εδώ. Θα υπάρξουν εξελίξεις. Η κωμωδία που συντελέστηκε θα κινητοποιήσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ίδια την UEFA, εκτός ένα η τελευταία επιθυμεί να δει να συνεχίζεται το γαϊτανάκι των τριών τελευταίων διοργανώσεων με τους διαιτητές καμικάζι, που ξεφτίλισαν και το V.A.R.

Κατανοητή η ανάγκη των συμμάχων να βρουν τρόπους να αποφύγουν ένα ερυθρόλευκο repeat  με την κατάκτηση και του νέου, του επόμενου πρωταθλήματος (τεσσαρακοστό έκτο στη συλλογή), αλλά οι «κόρακες» δεν φτάνουν κι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν δείχνει διατεθειμένος να ικανοποιήσει τα βίτσια τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ