Όταν ο Μελισσανίδης… έβραζε με την ΕΠΟ, για την διεξαγωγή τελικού στο ΟΑΚΑ (vid)

Όταν ο Μελισσανίδης… έβραζε με την ΕΠΟ, για την διεξαγωγή τελικού στο ΟΑΚΑ (vid)

Τι έλεγε ο Τίγρης το 1995 για το προνόμιο του Παναθηναϊκού να παίζει στην έδρα του, τον τελικό κυπέλλου.

Δεν είναι ακριβές πως τα… στερνά τιμούν τα πρώτα. Έχει όμως τη πλάκα του καμιά φορά αυτό το παιχνίδι στον χρόνο. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για πρόσωπα «διαχρονικά». Για κάποιους που βρίσκονται στο προσκήνιο δεκαετίες ολόκληρες.

Σαν τον Δημήτρη Μελισσανίδη ας πούμε. Στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, που το παρελθόν του στο ποδόσφαιρο είναι τέτοιο που ομολογουμένως σε βάζει στον πειρασμό.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον διοικητική ηγέτη της Ένωσης, στην προηγούμενη θητεία του. Εκείνη της δεκαετίας του ΄90.

Ναι, είχε και τότε τελικούς κυπέλλου. Πάντα επεισοδιακούς όπου προέκυπτε ο «Τίγρης». Ποιος μπορεί για παράδειγμα να ξεχάσει τον περίφημο τελικό του «Μπάκα», τον Απρίλη του ΄95 (όχι τότε δεν γίνονταν τα ματς 30 Αυγούστου). Του Φίλιππου Μπάκα από τη Θεσσαλονίκη που έπειτα από εκείνο το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ ξυλοκοπήθηκε και επί της ουσίας αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το ποδόσφαιρο.

«Πρώτα δέχτηκα την επίθεση στην Αθήνα και 25 μέρες αργότερα έβαλαν φωτιά στο εργοστάσιό μου. Είχα μια βιοτεχνία εξοπλισμού καταστημάτων εστίασης. Δεν αποζημιώθηκα ποτέ. Δεν πήρα ούτε μία δραχμή. Μέχρι να ορθοποδήσω πέρασα δύσκολα. Στη συνέχεια έγινα ιδιωτικός υπάλληλος. Πωλητής χρωμάτων. Από αφεντικό, υπάλληλος. Έτσι τα φέρνει η ζωή», υποστήριξε χρόνια αργότερα σε μια συνέντευξη του.

Η ιστορία με τον Μπάκα είναι γνωστή. Δεν είναι γνωστές όμως, ή τέλος πάντων δεν είναι «φρέσκιες» οι τότε αντιλήψεις του Δημήτρη Μελισσανίδη για τον τρόπο διεξαγωγής ενός τελικού κυπέλλου. «Πιστεύω ότι ο τελικός δεν πρέπει να ξαναγίνει σε αυτό το στάδιο» έλεγε τότε ο Μελισσανίδης μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό. Και το στάδιο ήταν το ΟΑΚΑ, που τότε οι Πράσινοι το χρησιμοποιούσαν σαν έδρα.

«Να γίνεται στο μεγαλύτερο ουδέτερο γήπεδο της Αθήνας. Άλλωστε ας δεχόντουσαν την άποψη μας. Εμείς λέγαμε να πάμε στη Θεσσαλονίκη. Να πάμε στην επαρχία. Να δείξουμε σεβασμό και στην επαρχία. Γιατί όλα στην Αθήνα; Πάμε στη Λάρισα. Πάμε όπου θέλετε. Μην μας βάζετε όμως στο γήπεδο του αντιπάλου. Αυτό είναι ξεκάθαρο πια» έλεγε ο Τίγρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ τότε.

Δεν είχε άδικο τότε. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε επί της ουσίας στην έδρα του, στον τελικό του ΄95. Και η ΕΠΟ παρότι η ΑΕΚ κατέθεσε αίτημα για αλλαγή έδρας… έπεσε σε μπλόκο.

Τα φέρνει έτσι η ζωή όμως, που 25 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Ο ίδιος άνθρωπος, η ίδια ομάδα θα φιλοξενήσει τελικά τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Στο γήπεδο που χρησιμοποιεί ως έδρα η ΑΕΚ. Ένα μήνα και κάτι μετά την «πρώτη» ημερομηνία τελικού. Και αφού πρώτα αρνήθηκε να παίξει στην επαρχία όπως πρότεινε ο Ολυμπιακός για το ματς της 26ης Ιουλίου που δεν έγινε ποτέ.

Ιδού το βίντεο. Και οι αποδείξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ