Ο «περίεργος» ψάχνει την… παράνομη δικαίωση του

Ο «περίεργος» ψάχνει την… παράνομη δικαίωση του

Ο Χρήστος Πανόπουλος δεν έκανε τίποτα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ξάνθης και τώρα προσπαθεί να την κρατήσει στη Superleague από το... παράθυρο...

Αν το καλοσκεφτείς μπορεί να πάθεις παράκρουση! Τι ισχυρίζεται με το δεύτερο στη σειρά εξώδικο της προς την Ε.Π.Ο. και τη Super League 1 ο Πανόπουλος ( διότι ΠΑΕ Ξάνθη αυτός είναι); Ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο στην ανώτερη επαγγελματική κατηγορία του έχει δύο επιλογές: Να κάνει δεκτή ( η δικαιολογία θα βρεθεί) τη συμμετοχή της Ξάνθης και του Απόλλωνα στην πρώτη κατηγορία ακυρώνοντας τη διαδικασία των αγώνων μπαράζ ή να αναμένει πότε θα δεήσει η Ε.Π.Ο. να συγκροτήσει νόμιμη Επιτροπή Εφέσεων (σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της), ώστε αυτή να επιληφθεί της υπόθεσης της «πολυιδιοκτησίας» με τον Π.Α.Ο.Κ., η οποία εκκρεμεί και αναλόγως με την απόφαση που θα εκδοθεί να αποφασιστεί τότε τι θα γίνει με την περίπτωση της.

Αλλά, επειδή η διαδικασία αυτή αργεί και στο μεταξύ οι υπόλοιποι δεν μπορούν να περιμένουν πότε ο Γραμμένος θα ξεκινήσει να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση ( για τις 09 Οκτωβρίου 2020 ξεχάστε το), πότε θα εκλεγεί η νέα Επιτροπή Εφέσεων (αν υπάρχει δικαστικό ενδιαφέρον για συμμετοχή σε εκλογές), πότε θα πάρει στα χέρια της το φάκελο της υπόθεσης, πότε θα δικάσει και πότε θα εκδώσει απόφαση, πάρτε μια απόφαση και διατηρήστε μας στην πρώτη κατηγορία, φέρτε παρέα μας και τον Απόλλωνα και … τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε.

Είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται με τον πλέον αισχρό τρόπο για να ικανοποιηθούν οι αγωνιστικοί σχεδιασμοί δύο ομάδων (Ξάνθης και Απόλλωνα) και να παρακαμφθούν οι προκηρύξεις και οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας και της διοργανώτριας αρχής.

Το εξώδικο θα ήταν ένα κορυφαίο κείμενο για καλοκαιρινή επιθεώρηση, αν δεν συνιστούσε μια καταφανή απόπειρα των εμπνευστών του (και δεν είναι ο Πανόπουλος μεταξύ τους, αυτός μια υπογραφή έβαλε) να εκβιάσουν ασύστολα την Ομοσπονδία και τη Λίγκα επικαλούμενοι, οι αθεόφοβοι, την ακραία καταπάτηση, εκ μέρους της Ξάνθης, του σημαντικότερου των κανονισμών, που είναι αυτός για την πολυιδιοκτησία. Δηλαδή, την αποδεδειγμένη πλήρως πολυιδιοκτησία και με τη βούλα του CAS (μη ξεχνάμε ότι το CAS στέλνει την υπόθεση στη νέα Επιτροπή Εφέσεων για να δικαστεί για να αποδείξει κάθε εμπλεκόμενος, αν μπορεί, την αθωότητα του απέναντι στα ουσιαστικά στοιχεία της υπόθεσης, όπως τα έχει ερευνήσει, συλλέξει και παραθέσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).

Ολόκληρη η ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια γνωρίζει τι είδους «εργολάβος» είναι ο Βασίλης, αλλά αυτή τη φορά έχει ξεπεράσει και τον εαυτό του σε σκηνοθεσία.

Κι ενώ ο κ. Πανόπουλος ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να ικανοποιήσει τις απολύτως αθέμιτες επιδιώξεις του, ας δούμε «τι δεν λέει» στο δεύτερο (αναμένεται και τρίτο;) εξώδικο του:

Δεν λέει, ότι δεν άσκησε, όπως δικαιούνταν, προσφυγή στο CAS κατά την πρώτης απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων (αυτής που παραιτήθηκε σύσσωμη) και στη δεσμευτική, για τα  δικαστικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την Ε.Π.Ο., απόφαση του CAS η αφαίρεση των 12 βαθμών χαρακτηρίζεται οριστική και αμετάκλητη, άρα καμία νέα εκδίκαση δεν μπορεί να την ακυρώσει

Δεν λέει, ότι ο ίδιος κατέστη μάρτυρας υπεράσπισης του Π.Α.Ο.Κ. στο CAS, επιδιώκοντας τη δικαίωση του Δικεφάλου στο αίτημα του «εάν δικάσει από την αρχή την υπόθεση το CAS αυτό να συμβεί με βάση το δίκαιο της UEFA, δηλαδή το δίκαιο που καταστρέφει τον αδύνατο της υπόθεσης (δηλαδή την Ξάνθη) και διατηρεί αλώβητο τον ισχυρό (τον ΠΑΟΚ)».

Δεν λέει ότι στη συνεδρίαση της Super League 1, στην οποία τέθηκε θέμα να απαιτήσει η Λίγκα από την Ε.Π.Ο. την άμεση σύσταση της νέας Επιτροπής Εφέσεων μέσω εκλογών, ψήφισε υπέρ της πρότασης αυτή να εκλεγεί στη Γενική Συνέλευση στις 09 Οκτωβρίου 2020 και όχι νωρίτερα, με συνέπεια το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι το μοναδικό σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη που δεν έχει πλήρως στελεχωμένα δικαστικά όργανα, επειδή έτσι γουστάρουν μερικοί.

Δεν λέει, ότι άλλαξε (όπως φαίνεται) άποψη για την πώληση της Π.Α.Ε. Ξάνθης στον ενδιαφερόμενο κ. Μπιλ Πάππας και, στην προοπτική να αγωνίζεται και πάλι στη Super League 1 στη νέα περίοδο, ανέκρουσε πρύμναν ή είναι έτοιμος να ζητήσει περισσότερα για να ισοφαριστεί μια πιθανή «χασούρα» από το παρελθόν και πως μια άμεση απόφαση να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία τον διευκολύνει αφάνταστα στους σχεδιασμούς του και στα ποσά που θα απαιτήσει

Κανείς δεν ζητάει από τον κ. Πανόπουλο να αποκαλύψει τους σχεδιασμούς του ή να τους θέσει σε δημόσια διαβούλευση. Ο ίδιος ξεκίνησε μια διελκυστίνδα  ανακοινώσεων, δηλώσεων, αναφορών για την Π.Α.Ε. και μια σειρά Γενικών Συνελεύσεων με αντικρουόμενες ημερήσιες διατάξεις που ξεκινούσαν από την διάλυση της εταιρείας και έφταναν μέχρι την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου!!!

Είναι τρομερό, είναι ασύλληπτο όμως να επιζητεί μια απολύτως παράνομη δικαίωση (να μην διεξαχθούν τα μπαράζ και να μετέχουν οι δύο ομάδες στη Super League 1) επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, ένα κορυφαίο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής και συνελήφθη με τη γίδα στην πλάτη και την ουσιαστική άρνηση της Ε.Π.Ο. να υπακούσει στην απόφαση του CAS και να το «δικάσει» άμεσα.

Τα εμά εμά και τα εσά εμά πάει πολύ ακόμη και για το καφενείο που αυτοαποκαλείται ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ