Ο Αλαφούζος ξεπέρασε τον εαυτό του

Ο Αλαφούζος ξεπέρασε τον εαυτό του

Ο Γιάννης Αλαφούζος κατάφερε το ακατόρθωτο. Να απαντήσει επίσημα σε τηλεοπτικό κανάλι για μια ανάρτηση στα social media.

Νέα ήθη και έθιμα. Νέες πρακτικές. Ο Γιάννης Αλαφούζος καταφέρνει κάθε φορά να ξεπερνάει τον εαυτό του. Από τότε που άρχισε να ασχολείται και πάλι με το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό και ξεκίνησε τις φιλίες από το παρελθόν (μέχρι και φιλικό θα παίξει με τον Ιβάν), η μία του κίνηση είναι πιο ακατανόητη από την άλλη.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει όσα έλεγε ο Αλαφούζος στην πρώτη του παρουσία σε ΔΣ της Λίγκας μετά από χρόνια; Θυμήθηκε να λάβει μέρος, να δείξει πως νοιάζεται για το ποδόσφαιρο και αυτό που είπε ήταν πως δεν πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα λόγω του κορωνοϊού.

Τη στιγμή που ακόμα και οι Ιταλοί με τους Ισπανούς, με τα περισσότερα κρούσματα, αποφάσιζαν να συνεχίσουν και να τελειώσουν τα πρωταθλήματά τους, ο Αλαφούζος έλεγε ότι δεν πρέπει να έχουμε ποδόσφαιρο ξανά. Το έλεγε ως μέλος της «συμμορίας της παύλας». Που δε νοιαζόταν για το ποδόσφαιρο και ούτε νοιάζεται.

Ο ίδιος ο Αλαφούζος που αποφάσισε να διώξει τον Δώνη χωρίς να εξηγήσει ποτέ τον λόγο που το έκανε και να του στείλει επιστολή πως έχει προσφέρει πολλά, αλλά δεν πρέπει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Ο άνθρωπος που έχει κάνει τον Παναθηναϊκό να… πανηγυρίζει για την τρίτη και τέταρτη θέση και που οι φίλοι της ομάδας του ζητούν να φύγει… χθες.

Αλλά αυτό που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής ξεπερνάει κάθε φαντασία. Κάνει ακόμα και την ντροπή να… ντρέπεται. Χωρίς να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ομάδας που διοικεί, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ειρωνεύεται ένα τηλεοπτικό κανάλι. Τη NOVA. Ο άνθρωπος που ανήκουν μεγάλα media της χώρας σε εκείνον και θα έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι τουλάχιστον επικίνδυνο να στοχοποιείς έναν Μέσο που δουλεύουν άνθρωποι οι οποίοι αύριο – μεθαύριο θα βρεθούν στο γήπεδο ανάμεσα σε δεκάδες κόσμου.

Η NOVA μέσω των Social Media έβαλε κάτι σαν κουίζ στον κόσμο που την ακολουθεί. «Που θα δείτε τον Παναθηναϊκό στις 12 Σεπτεμβρίου;», έγραψαν οι άνθρωποι του καναλιού. 12 Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που – αν όλα πάνε καλά – θα ξεκινήσει η Superleague. Αλλά και η μέρα που υπάρχει ένα τουρνουά μπάσκετ στο οποίο θα λάβει μέρος ο Παναθηναϊκός. Και το οποίο θα το μεταδώσει η NOVA. Και αυτό ακριβώς εννοούσε προφανώς.

Το λέμε το προφανώς για τον κόσμο, για αρκετό κόσμο που το κατάλαβε. Που γνώριζε. Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν περίμενε πως η NOVA θα δείξει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, αφού ανακοινώθηκε επίσημα πως τους αγώνες του θα τους δείχνει το Παναθηναϊκός TV. Ο Αλαφούζος δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει κάποιον που ξέρει. Ούτε κανείς από όσους τον συμβουλεύουν μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει πως η NOVA έχει πάρει τα δικαιώματα του μπασκετικού τουρνουά.

Και αποφάσισε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση ως απάντηση στο συνδρομητικό κανάλι! Με ειρωνικό τόνο και ύφος. Δίχως να αντιλαμβάνεται προφανώς τις συνέπειες και το γεγονός πως αυτή η ανακοίνωση μπορεί να φέρει δεκάδες φιλάθλους εναντίον ανθρώπων της NOVA. Πιθανότατα ο Αλαφούζος ψάχνει τον τρόπο για να… αλλάξει την ατζέντα. Για να κάνει τους φίλους του Παναθηναϊκού να βρουν αόρατους «εχθρούς» και να πάρει τα φώτα από πάνω του.

Δεν είναι και λίγο, άλλωστε, να κυκλοφορείς στους δρόμους της Αθήνας και να βλέπεις παντού το όνομά σου γραμμένο με πράσινη μπογιά και με κοσμητικά επίθετα να το συνοδεύουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ