Τα ανθυποσκανδαλάκια και η… ησυχία τις mediaκές «παρέες»

Τα ανθυποσκανδαλάκια και η… ησυχία τις mediaκές «παρέες»

Οι δημοσιογραφικές παρέες δεν ασχολούνται πια ή ξέχασαν να μας πουν για την πρόσφατη εισαγγελική έρευνα για κάτι «συμβασούλες» της ΠΔΕ της ΕΠΟ;

Στη χώρα όπου το «δίκιο» ανήκει σε αυτόν που φωνάζει πιο δυνατά, είναι σαφές ότι οι υπόλοιπες φωνές ό,τι κι αν αυτές λένε, χάνονται. Ετσι ακούς για παράδειγμα ότι θα κάνουμε επανάσταση, θα χορέψουν οι αγορές καρσιλαμά, θα βγούμε από την κρίση, τέλος τα μνημόνια και άλλες τέτοιες ομορφιές, ωστόσο εδώ και δυο χρόνια έχει κοκκινήσει ο σβέρκος μας από τις φάπες που πέφτουν ασταμάτητα.

Μια από τα ίδια και στα δικά μας χωράφια, τα ποδοσφαιρικά. Σκάνδαλα επί σκανδάλων διαβάζαμε. Κουνιόταν ένας εισαγγελέας, πενήντα αναλύσεις ακολουθούσαν. Επιτέλους, κάθαρση. Βέβαια οι εισαγγελείς εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Μόνο που τώρα τελευταία βρήκαν την… ησυχία τους, μιας και οι δημοσιογραφικές παρέες δεν ασχολούνται πια. Η’ τουλάχιστον δεν ασχολούνται όταν αυτές οι έρευνες στοχεύουν αλλού.

Ψάχνω να βρω μια ανάλυση, έστω μια απλή δημοσίευση βρε αδερφέ, στα μέσα που μέχρι προσφάτως είχαν και ειδική κατηγορία στη ροή της ειδησεογραφίας τους για τα πάσης φύσεως σκάνδαλα, υποσκάνδαλα και… ανθυποσκανδαλάκια, αναφορικά με την πρόσφατη εισαγγελική έρευνα για κάτι «συμβασούλες» της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, τις οποίες πρόλαβαν και υπέγραψαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές και αφορούσαν την ένδυση των διαιτητών.

Η συγκεκριμένη σύμβαση που υπεγράφη με μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών προβλέπει ότι στους διαιτητές της Super League οι στολές θα δοθούν δωρεάν, κάτι που δεν θα ισχύσει για τους διαιτητές των υπόλοιπων εθνικών κατηγοριών, που είναι και πολλαπλάσιοι και σαφώς πιο χαμηλόμισθοι και οι οποίοι καλούνται να αγοράζουν οι ίδιοι με δικά τους έξοδα τις εμφανίσεις τους.

Ένα σημείο της σύμβασης που δημιουργεί επιπλέον ερωτήματα αφορά στην παρένθετη εταιρεία που έχει μπει στη σχετική σύμβαση προκειμένου οι προμήθειες του αθλητικού υλικού να γίνονται μέσω αυτής, με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει.

Η αλήθεια είναι πάντα σκληρή και πολλές φορές άβολη και ενοχλητική. Δύσκολο πράγμα η συνέπεια στις αξίες και κατ’ επέκταση στο κοινό. Το ευτύχημα είναι ότι ο απλός κόσμος, μπορεί να έχει τις προτιμήσεις του, πολιτικές, αθλητικές, κοινωνικές, ωστόσο ξέρει πολύ καλά να ξεχωρίζει ποιος και πότε τον κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα του. Το βλέπουμε και από τις πωλήσεις των εφημερίδων που έχουν πάει στα τάρταρα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, στο οποίο θα σταθούμε σύντομα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ