Η ΕΠΟ νόμιζε ότι θα ισοφαρίσει το φιάσκο του ΠΑΟΚ με τα δελτία με τον Ολυμπιακό, πάλι για χάρη της ΑΕΚ

Η ΕΠΟ νόμιζε ότι θα ισοφαρίσει το φιάσκο του ΠΑΟΚ με τα δελτία με τον Ολυμπιακό, πάλι για χάρη της ΑΕΚ

Ο στόχος ήταν συγκεκριμένος, αλλά αυτή τη φορά η ΕΠΟ δεν κατάφερε να τον πετύχει και να ικανοποιήσει το σύστημα και τους προστάτες του.

Ο μύθος λέει ότι η ΑΕΚ γνώριζε. Και περίμενε. Γνώριζε από μέσα. Δεν είπε τίποτε και την τελευταία στιγμή, έκανε την κίνηση που έκρινε ότι απαιτούνταν, για να αναλάβει την κυριαρχία του συστήματος. Καθώς έστειλε το μήνυμα σε όλους τους «εξυγιαντές», ποιος είναι το κουμάντο. Ποιος ελέγχει το «βαθύ κράτος» στο Πάρκο Γουδή.

Το ανεπανάληπτο φιάσκο με τα μη ανανεωμένα ιατρικά δελτία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δεν κόστισαν τίποτε, σε κανέναν. Έφυγε ο γιατρός της ομάδας, παραιτήθηκε ο Σαραϊδάρης, αλλά όλοι οι άλλοι έμειναν στη θέση τους από τον Ιβάν. Κι ας τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Και κυρίως, τον έκαναν να δείχνει αδύναμος, να πρέπει να πέσει στα… πόδια της ΑΕΚ, για να πάρει τη «χάρη» να παίξει στα προκριματικά του Champions League.

Η παλινωδία «Δελτία του ΠΑΟΚ» έλαβε χώρα λίγες εβδομάδες πριν. «Φρέσκο» πράγμα, που κανείς δεν έχει ξεχάσει. Και κυρίως, εκείνοι που καταλαβαίνουν, δεν έχουν ξεχάσει την πραγματική διάσταση της υπόθεσης. Που θέλει το βαθύ σύστημα της ΕΠΟ να την έχει… φυλαγμένη στον Δικέφαλο του Βορρά. Άφησαν να περάσουν δύο παιχνίδια, πριν αποφασίσουν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο. Στον Μελισσανίδη, βεβαίως. Ο οποίος έδειξε τη… μεγαλοψυχία του στον Ιβάν, δεν έκανε ένσταση, παρά τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών της ΑΕΚ και κυρίως του έδειξε ποιος είναι το αφεντικό. Διότι άλλο ποιος πλήρωσε κι άλλος ποιος ελέγχει (τώρα) τα πράγματα.

Αυτή η κίνηση του Μελισσανίδη, προκάλεσε νέα συννεφάκια αγάπης στη συμμαχία των Δικεφάλων. Ακόμη και τα «πρωτοπαλίκαρα» του διοικητή της Ένωσης ανέλαβαν δράση στα μέσα του Ιβάν, με σκοπό να ξεπλύνουν ό,τι ξεπλένεται από τα άπλυτα της ΕΠΟ και συνολικά του συστήματος. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πλέον έντονο τρόπο την Τετάρτη.

Η ιστορία που αποκάλυψε to10.gr, με την προσπάθεια της ΕΠΟ και του προέδρου της Επιτροπής Μεταγραφών και Ιδιότητας, Παναγιώτη Διακοφώτη, να παγιδεύσουν τον Ολυμπιακό με τη μη έγκαιρη επικύρωση των τροποποιήσεων στα συμβόλαια των Τοροσίδη, Αβραάμ και Χασάν, ανέδειξε τα ευεργετήματα της φιλίας που ξαναζεστάθηκε. Η προσπάθεια των Μέσων του Ιβάν, με μπροστάρηδες τις κίτρινες γραφίδες, να αναδείξουν την… καλοσύνη της ΕΠΟ και το «ολέθριο σφάλμα» του Ολυμπιακού, προκάλεσε θυμηδία ακόμη και στους εμπνευστές της επικοινωνιακής φαιδρότητας. Και οι ίδιοι καταλαβαίνουν όταν το παρακάνουν…

Αλλά αυτή η απέλπιδα προσπάθεια, η επιθετική πολιτική να αναδειχθεί η… μεγάλη καρδιά (έχουν πλάκα, όμως) της ΕΠΟ, ανέδειξε αυτό που ανέδυε από την πρώτη στιγμή η καθυστέρηση της επικύρωσης των συμβολαίων από την επιτροπή μεταγραφών της Ομοσπονδίας. Η ΕΠΟ νόμιζε ότι θα ισοφαρίσει το φιάσκο του ΠΑΟΚ, με τα δελτία και θα οδηγήσει στο ίδιο λάθος με τον Ολυμπιακό. Πάλι για χάρη της ΑΕΚ. Αλλά ατύχησε. Και κυρίως, εκτέθηκε. Και η έκθεση συνεχίστηκε και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που επιχειρήθηκε να στηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ