Στην Εθνική της «εξυγίανσης» δε χωράνε οι επτά πιο ακριβοί Έλληνες παίκτες…

Στην Εθνική της «εξυγίανσης» δε χωράνε οι επτά πιο ακριβοί Έλληνες παίκτες…

Απίστευτο και όμως... ελληνικό. Στην Εθνική μας ομάδα δεν αγωνίζονται οι επτά πιο ακριβοί παίκτες! Έτσι, επειδή το θέλουν κάποιοι...

Στην Ελλάδα των μάνατζερ και των… υπογείων δεν παίζουν πάντα οι καλύτεροι. Το ξέρεις καλά αναγνώστη μου, δε χρειάζεται να στο πω εγώ. Αλλά ας κάνουμε ένα γρήγορο μαθηματάκι σχετικά με τα… περίεργα που συμβαίνουν στην Εθνική μας ομάδα.

Χθες (3/9), η «γαλανόλευκη» εντυπωσίασε πάλι στην αναμέτρηση του Nations League με την Σλοβενία. Όχι εντάξει, πλάκα κάνουμε. Ακόμη ένα ματς που ήταν άχρωμη, χωρίς ουσία και δεν είχε ούτε λίγη φαντασία στο παιχνίδι της. Και κάτι άλλο σημαντικό. Δεν είχε ούτε ένα παίκτη από τον πρωταθλητή της χώρας. Μιλάμε για παγκόσμιο φαινόμενο. Μόνο στη χώρα της «εξυγίανσης» θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό.

Αλλά, τι να κάνουμε πρέπει να πουληθούν οι Γιαννούλης και Λημνιός… Και να μαθευτεί στην Ευρώπη ο νεαρός Σβαρνας. Τι, να μην κανουμε το χατήρι στον Τίγρη; «Δικός» μας είναι ο Γραμμένος, δικιά μας και η Εθνική.

Πάμε και στο παρασύνθημα τώρα. Το ξέρεις αναγνώστη μου ότι στην Εθνική μας ομάδα δεν αγωνίζονται οι επτά πιο ακριβοί Έλληνες παικτες; Ε, στο λέω εγώ.

Κώστας Μανωλάς, Οδυσσέας Βλαχοδημος, Κώστας Τσιμίκας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Κώστας Φορτούνης, Παναγιώτης Ρέτσος και Ανδρέας Σάμαρης δεν έχουν θέση σε αυτή την Εθνική. Ναι, καλά διαβάσατε. Οι τεχνοκράτες της ΕΠΟ έχουν αποκλείσει από την Εθνική τους επτά πιο ακριβούς Έλληνες παίκτες. Και όλως τυχαίως, οι περισσότεροι είναι πρώην ή νυν παίκτες του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Η συμμορία του Γουδή δε θέλει στην ομάδα παίκτες όπως ο Μανωλάς και ο Σωκράτης. Παίκτες με προσωπικότητα και παραστάσεις από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού είναι ο ηγέτης της άμυνας της Νάπολι και ο Παπασταθόπουλος αγωνίζεται στην Premier League με τη φανέλα της Άρσεναλ! Αλλά, δεν έχουν θέση στην Εθνική.  Και ξέρετε γιατί δεν τους θέλουν; Γιατί δε θα ανέχονταν τέτοιες τραγελαφικές καταστάσεις στους πρωταθλητές Ευρώπης 2004. Τι να κάνουμε, πρέπει να κάνουν κουμάντο οι μάνατζερ και οι «δικοί» μας άνθρωποι.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς και να προβληματίζεται. Πώς γίνεται να μην αγωνίζονται παίκτες του πρωταθλητή Ολυμπιακού. Ολόκληρος Γιούργκεν Κλοπ έφερε τον κόσμο… τούμπα για να πάρει στο Λιμάνι του  Μέρσισαϊντ τον 24χρονο Τσιμίκα και ο Φαν Σιπ σφυρίζει αδιάφορα και τον έχει μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Γιατί υπάρχει ο Γιαννούλης και πρέπει να πουληθεί.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδημος υπερασπίζεται την εστία της μεγαλύτερης ομάδας της Πορτογαλίας, αλλά στην Εθνική βλέπει την… πλάτη του Μπάρκα και του Πασχαλάκη. Ο Ανδρέας Σάμαρης, μέλος της Μπενφίκα δεν βρίσκεται ούτε στις κλήσεις του Ολλανδού τεχνικού. Ίσως, αν είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ να έβρισκε θέση και στην ενδεκάδα…

Ο Κώστας Φορτούνης, ο πιο ποιοτικός παίκτης της Εθνικής μας μένει στον πάγκο για να αγωνίζονται οι Μάνταλος-Μπακασέτας. Η μέρα με τη νύχτα η Εθνική, όταν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο ο άσος του Ολυμπιακού. Αλλά, τι να κάνουμε, αυτές είναι οι… εντολές.

Δυστυχώς έχουμε πιάσει πάτο παντού. Οι «εξυγιαντικές» συμμορίες κάνουν ότι θέλουν και παρασύρουν στον διάβα τους και την Εθνική. Που έχει καταντήσει πλέον το μαγαζί- γωνία για τους μάνατζερ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ