Ένας τελικός είναι ένας τίτλος

Ένας τελικός είναι ένας τίτλος

Ο Ολυμπιακός θα μπει αύριο στο γήπεδο έχοντας απέναντι του όλη αυτή την πασίγνωστη στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραποδοσφαιρική κατασκευή και όχι μόνο την ομάδα της Α.Ε.Κ., δηλαδή τους έντεκα ποδοσφαιριστές της και τον προπονητή της.

Ο Ολυμπιακός παίζει αύριο έναν τελικό αγώνα Κυπέλλου και προσδοκά σε έναν τίτλο. Όλες οι υπόλοιπες εκδοχές και εκτιμήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν είναι παρά απλές εκδηλώσεις αγανάκτησης ή θυμού για όσα έγιναν εκ μέρους των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και κατέστησαν τον αγώνα αυτό «ίδιο με τη μούρη τους».

Ενστάσεις, εκτιμήσεις, υποδείξεις ή παροτρύνσεις να εγκαταλείψει ή να υποβαθμίσει, με διάφορες λογικοφανείς θεωρίες, ο Ολυμπιακός τον τελικό αγώνα μπορεί να ικανοποιούν την ένταση τη στιγμής, αλλά πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα.

Στο τέλος του αγώνα, έστω και αυτού του κακορίζικου αγώνα, που η Ε.Π.Ο. φρόντισε, για το χατίρι του χαλίφη, να ξεφτιλίσει θα υπάρχει νικητής και ηττημένος, θα γίνει απονομή και η μία από τις δύο ομάδες θα ονομαστεί κυπελλούχος 2019/2020. Η άλλη θα ψάξει την επόμενη ευκαιρία της.

Ότι ο αγώνας διεξάγεται στο διαβόητο Μπερνα-Μπέου, έδρα του κ. Λασκαράκη και του μέντορά του, είναι ένα εισέτι στοιχείο που αποδεικνύει την μεθόδευση της Ε.Π.Ο. όλο το προηγούμενο διάστημα να διασφαλίσει για την ομάδα της καρδιάς της τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής.

Τα «παλιά ρόστερ» (με τη βούλα της καθοδηγημένης από το Πάρκο Γουδή F.I.F.A.) ολοκλήρωσαν μια μεθόδευση, που ξεκίνησε από τις αρχές Ιουλίου, όταν πρωτοαποφασίστηκε ως έδρα η Ριζούπολη και κατέληξε στην απίστευτη αστειότητα να κυνηγάει η Α.Ε.Κ. την Ε.Π.Ο. να προχωρήσει σε απόφαση ( να υπερκεράσει δηλαδή την «ισχυρή σύσταση» της F.I.F.A.), ώστε να διασφαλίσει πως δεν θα ξεφτιλιστεί, από την πιθανότητα ο Ολυμπιακός να χρησιμοποιήσει το «νέο ρόστερ», δηλαδή και τους ποδοσφαιριστές που έχει αποκτήσει ή επαναπατρίσει από τις 03 Αυγούστου και μετά επικαλούμενος ακριβώς αυτή την «ισχυρή σύσταση» που δεν είναι σε καμία περίπτωση «απόφαση».

Το χατίρι του χαλίφη έγινε, η Ε.Π.Ο. δυο μέρες πριν το Τελικό εδέησε να ενημερώσει τις ομάδες για τους ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν, συνεπώς και το εμπόδιο αυτό ξεπεράστηκε και η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να πανηγυρίσει τη διεξαγωγή ενός Τελικού Αγώνα, έστω και σε συνθήκες ξεφτίλας, που διοργανώνεται την επομένη μέρα της επίσημης έναρξης της περιόδου 2020/2021 με τα ρόστερ της περιόδου 2019/2020.

Όλα αυτά τα απομεινάρια της «εξυγίανσης» έκαναν τη δουλειά τους, διαμόρφωσαν τους όρους διεξαγωγής του αγώνα όπως ήθελαν ή πίστευαν πως ευνοούν την Α.Ε.Κ. και περιμένουν να «εισπράξουν» την ευαρέσκεια του χαλίφη, εάν το αποτέλεσμα τον ευνοεί. Εκλογές έρχονται γαρ, το ψηφοδέλτιο έχει στενέψει από νέες δυνάμεις, που ήδη έχουν αποσπάσει το «ναι» του χαλίφη κι οι παλιές, αυτές που τράβηξαν το κουπί τρία χρόνια τώρα και δεν δίστασαν να φτάσουν έως την έσχατη ανυποληψία για χάρη των αφεντικών, νιώθουν τον αέρα να λιγοστεύει και δεν αισθάνονται καθόλου καλά.

Ο Ολυμπιακός θα μπει αύριο στο γήπεδο έχοντας απέναντι του όλη αυτή την πασίγνωστη στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραποδοσφαιρική κατασκευή και όχι μόνο την ομάδα της Α.Ε.Κ., δηλαδή τους έντεκα ποδοσφαιριστές της και τον προπονητή της.

Όλοι αυτοί που συνέλαβαν, οργάνωσαν και υλοποίησαν το σχέδιο να μεταμορφωθεί ο σημαντικότερος αγώνας της χρονιάς σε ένα απεχθές, κακομούτσουνο, κακόμοιρο, αξιολύπητο κατασκεύασμα, που προκαλεί ήδη απέχθεια και σιχαμάρα στους φιλάθλους εκεί, ακριβώς, προσέβλεπαν.

Σχεδίασαν να αγανακτήσει ο Ολυμπιακός με τις διάφορες παλινωδίες και τις υπόγειες διαδρομές και να εγκαταλείψει κάθε διάθεση να διεκδικήσει με όρους πρωταγωνιστή, όπως δηλαδή εκ γεννετής αντιμετωπίζει τους αγώνες του, ώστε ευκολότερα και σχεδόν εξασφαλισμένα να μεταφερθεί στην Α.Ε.Κ. το μεγάλο μέρος των πιθανοτήτων για τη νίκη.

Έχει συμβεί και παλαιότερα κάτι ανάλογο, στον τελικό του 2016 στο ΟΑΚΑ με την υπουργάρα τον Κοντονή και τους διαιτητές. Ότι λείπει τώρα η υπουργάρα δεν πτοεί ούτε τον χαλίφη, ούτε τους υποτακτικούς να σχεδιάσουν  κάτι ανάλογο, αυτή τη φορά με το γήπεδο και τα ρόστερ. Μαθημένοι χρόνια στην ξεφτίλα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επιχειρήσουν να επαναλάβουν μια πετυχημένη συνταγή.

Ένας αποπροσανατολισμένος Ολυμπιακός είναι ένας ευκολότερος αντίπαλος, αυτό είναι το μοτίβο.

Δυστυχώς, έχασαν! Αυτός ο Ολυμπιακός ο χαμένος σε διάφορες εμπνεύσεις της υπουργάρας, κουρασμένος, αγανακτισμένος, αδιάφορος σχεδόν δεν υπάρχει.

Στη θέση του υπάρχει ένας Ολυμπιακός που θα κατέβει στο γήπεδο για να παίξει όσο καλύτερα μπορεί  και να κερδίσει τον αγώνα και τον τίτλο. Ένας Ολυμπιακός συνειδητοποιημένος, σκληρός, αποφασισμένος, έτοιμος να κάνει πράξη το δυσκολότερο νταμπλ της ιστορίας του.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι θα τα καταφέρει, στο ποδόσφαιρο τεράστιο ρόλο παίζει ο απροσδιόριστος παράγοντας και η στιγμή.

Δεν πρόκειται όμως να εγκαταλείψει ούτε τον αγώνα, ούτε το στόχο του εξαιτίας όσων συνέβησαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτή είναι η βασική διαφορά μεταξύ του 2016 και του 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ