Όταν ο ένας ανακοινώνει Εμβιλά και ο άλλος Λιβάι Γκαρσία

Όταν ο ένας ανακοινώνει Εμβιλά και ο άλλος Λιβάι Γκαρσία

Τη μέρα που ο Τίγρης έκανε… μεταγραφικό ρεκόρ, ο Ολυμπιακός έδωσε τα ίδια λεφτά σε ετήσιο συμβόλαιο.

Επιτέλους μια χαρά για τους φίλους της ΑΕΚ. Μετά το φαρμάκι του τελικού που έφερε στην επιφάνεια μπόλικη κριτική ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το «οκ» για μια μεταγραφή που το κοινό της Ένωσης περιμένει χρόνια ολόκληρα. Για κάποιον νεαρό, εξελίξιμο winger που έρχεται με καλές συστάσεις και προσδοκία.

Μακάρι να είναι καλός παίκτης ο 22άχρονος. Μακάρι και η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα να βρήκε επιτέλους έναν κανονικό ακραίο επιθετικό με σύγχρονα ποδοσφαιρικά στοιχεία. Μακάρι για την ίδια. Μακάρι συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς κάθε καλύτερος από τους υπάρχοντες είναι ευπρόσδεκτος.

Το πρόβλημα είναι αλλού. Πως την ίδια μέρα που ο Τίγρης έκανε τη μεταγραφή της επταετίας ( όπως με θαυμασμό γράφουν συγχρονισμένα οι απανταχού ρεπόρτερ) ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την απόκτηση κάποιου που δεν είναι ούτε «λαχείο», ούτε χρειάζεσαι βιντεάκι στο youtube για να δεις ποιος είναι: Ο Γιαν Εμβιλά φόρεσε τα Ερυθρόλευκα. Ένας από τους καλύτερους χαφ που ανέδειξε την τελευταία 20ετία το Γαλλικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ με τον Λιβάι έκανε υπέρβαση οικονομικά: 2,2 εκατ ευρώ η μεταγραφή. Ο Ολυμπιακός στον Εμβιλά με τα bonus έδωσε πάνω-κάτω αυτό το ποσό στο ετήσιο συμβόλαιο του. Η ΑΕΚ έτσι όπως είναι η εικόνα της περιμένει από τον 22άχρονο να βγάζει λαγούς από το καπέλο και μάλιστα άμεσα καθώς μετά την αποχώρησε του Βέρντε δεν υπάρχει άλλος αξιόλογος winger στο ρόστερ της. Ο Ολυμπιακός έχει Μπουχαλάκη-Καμαρά. Πήρε τον Πέπε με 4 εκατ ευρώ. Και προσθέτει τον Εμβιλά ως τέταρτο βασικό σε έναν χώρο που ο προπονητής τον προσφέρει σε δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές.

Νωρίτερα οι Ερυθρόλευκοι είχαν δώσει ένα αντίστοιχο συμβόλαιο στον Ραφίνια για να καλύψουν το δεξί άκρο της άμυνα. Και όπως φαίνεται ετοιμάζονται για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Δεν μπορεί η ΑΕΚ να φτάσει τον Ολυμπιακό με το πορτοφόλι της. Αυτό προφανώς το γνωρίζουν όλοι προκαταβολικά. Δεν φαίνεται όμως να μπορεί να καλύψει άμεσα και την αγωνιστική διαφορά σύμφωνα με τον σχεδιασμό της. Ξεκινά τη σεζόν πολύ πίσω από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ούτως ή άλλως. Και επιμένει να παριστάνει κάτι που δεν είναι; Άνετη.

Η ομάδα του Καρέρα έχει χτυπητά κενά στο ρόστερ. Ειδικά στον άξονα της. Τα στόπερ της. Οι κεντρικοί της χαφ ειδικά έπειτα από τα προβλήματα του Σιμάνσκι και του Γαλανόπουλου. Θέλει τουλάχιστον τρεις-τέσσερις μεταγραφές ακόμη για να νιώσει «άρτια». Όχι απαραίτητα και ανταγωνιστική προς τους Πειραιώτες.

ΥΓ. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια πως ο Λιβάι προτιμούσε την ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό. Ξέρω όμως ότι η Ένωση θέλει πάνω του να ποντάρει πολλά. Και οι Ερυθρόλευκοι πως ασχολήθηκαν με το θέμα ως μια επιπλέον επιλογή. Στην ΑΕΚ ο Λιβάι έχει για ανταγωνισμό τον Αλμπάνη. Στον Ολυμπιακό δείτε τους διαθέσιμους για τα φτερά, περιμένετε να δείτε και έναν ακόμη που έρχεται. Και ας κάνουμε ταμείο στο τέλος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ