Έγραψαν τη Super League εκεί όπου δεν πιάνει μελάνι

Έγραψαν τη Super League εκεί όπου δεν πιάνει μελάνι

Η ΕΠΟ παρέμεινε εντελώς απαθής, εχθρική ίσως, απέναντι στην επίσημη διαμαρτυρία της Super League περί έλλειψης σεβασμού.

Στις 04/09/2020 η ολομέλεια των ΠΑΕ της Super League, παρακινούμενη από την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού να θέσει ευθέως με επιστολή του θέμα πλήρους διαχωρισμού του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από το ερασιτεχνικό, πήρε, με την διαμεσολάβηση του κ. Αλαφούζου, την απόφαση « οι εκλεγμένοι στην ΕΠΟ εκπρόσωποι της να μην μετέχουν στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη σεβασμού της ΕΠΟ προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Η απόφαση χαιρετίστηκε από το σύνολο των Π.Α.Ε., καταχωρήθηκε στο πρακτικό και διαβιβάστηκε αρμοδίως στην ΕΠΟ «προς γνώση της και για τις δικές της ενέργειες».

Τι θα ανέμενε κανείς να κάνει η Ομοσπονδία απέναντι σε μια απόφαση της κορυφαίας επαγγελματικής Λίγκας, με την οποία κατηγορείται επισήμως «για έλλειψη σεβασμού απέναντι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;»

Να κινητοποιηθεί, να ζητήσει επισήμως διευκρινίσεις, να αναζητήσει τα άτια της απόφασης αυτής που είναι πρωτόγνωρη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να καλέσει σε διαβούλευση και συζήτηση, είτε τη Λίγκα, είτε τους εκπροσώπους της στην Εκτελεστική Επιτροπή για τα θέματα που επικαλούνται, να διερευνήσει τη βασιμότητα των αιτίων, να κάνει, τέλος πάντων, ό,τι προβλέπεται ή ό,τι η ίδια θεωρεί ότι ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα της καταγγελίας περί έλλειψης σεβασμού προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Μια σοβαρή και υπεύθυνη εθνική ομοσπονδία αποδεικνύει τη σοβαρότητα της και την υπεύθυνη διαχείριση του αθλήματος, όταν είναι σε θέση, όχι απλώς να ακούει, αλλά να διαχειρίζεται κρίσεις, τις οποίες, μάλιστα, κατηγορείται ομόφωνα από την κορυφαία επαγγελματική Λίγκα πως η ίδια (η Ομοσπονδία) προκάλεσε με τη στάση της.

Τι έκανε η ΕΠΟ; Επιβεβαίωσε απολύτως με τη στάση της και τη συμπεριφορά της τη βασιμότητα των καταγγελιών της Super League 1 και δικαίωσε πλήρως την απόφαση της περί αποχής από τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής «λόγω έλλειψης σεβασμού προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Καμία, απολύτως, αντίδραση από την παρέα των Γραμμένο – Λασκαράκηδων, των Βακάληδων και των Διακοφώτηδων για τον ελλείποντα σεβασμό προς τις ομάδες της Super League 1, ειδικότερα προς τις μεγαλύτερες από αυτές, που συντηρούν την ίδια την ΕΠΟ και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τις άπειρες τον αριθμό έμμεσες χρηματοδοτήσεις, μέσω των δεκάδων παρακρατήσεων από όλα τα έσοδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση για τα πιθανά ζητήματα που μπορεί να απασχολούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, για τις ενστάσεις της Λίγκας σε σειρά λειτουργιών της ΕΠΟ, για την ανάγκη να αντιμετωπίζονται οι ΠΑΕ με τον προσήκοντα σεβασμό, όρος που μεταφράζεται ως επανακαθορισμός όλων των σχέσεων μεταξύ της Ομοσπονδίας και της Λίγκας σε νέα βάση.

Κλεισμένη στο καβούκι ενός αποικιοκρατικού καταστατικού και των αντίστοιχων κανονισμών και επικαλούμενη, στην πράξη, μια ακατανόητη αυθεντία, που προέρχεται, δήθεν, από την ιδιότητα του μέλους της FIFA και της UEFA, η ΕΠΟ παρέμεινε εντελώς απαθής, εχθρική ίσως απέναντι στην επίσημη διαμαρτυρία της Λίγκας. Κοινώς έγραψε την απόφαση των ΠΑΕ και την κατηγορία περί έλλειψης σεβασμού εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Οι καημοί της αυτές τις δέκα μέρες ήταν τα πρωταθλήματα της Γ’ Εθνικής κι οι εσωτερικές διευθετήσεις κι εξυπηρετήσεις μεταξύ των προέδρων των ενώσεων, το ταξίδι στην έδρα της ένωσης του Λασκαράκη,  οι προσκλήσεις για τον Τελικό του Κυπέλου και η είσοδος του Μπέου στο Μπερνα-Μπέου με την ιδιότητα του δημάρχου του Βόλου και η έναντι πάσης θυσίας επιβεβαίωση της επιθυμίας να αγωνιστούν Ολυμπιακός και ΑΕΚ στον Τελικό με τα παλιά ρόστερ μπας και καταφέρει η ΑΕΚ να κάνει το θαύμα, όπως το 2016.

Καμία κίνηση προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καμία εκδήλωση ανησυχίας, καμία διατύπωση απορίας βρε αδερφέ, καμία αναρώτηση, τίποτε εντελώς. Άκρα του τάφου σιωπή.

Κι ως να μην συμβαίνει το παραμικρό ορίστηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την Παρασκευή 18.09.2020, από την ημερήσια διάταξη της οποίας απουσιάζει εντελώς ένα, τυπικό έστω, θέμα που να αφορά στη διαμαρτυρία της Λίγκας, ώστε η ίδια η Εκτελεστική Επιτροπή να αντικρούσει, αν μπορεί, την κατηγορία περί έλλειψης σεβασμού.

Ούτε καν μια προσπάθεια προς τη Λίγκα να μετάσχουν οι εκπρόσωποι της κανονικά στη συνεδρίαση και να θέσουν προς συζήτηση την απόφαση της ολομέλειας των Π.Α.Ε., να παρουσιάσουν τις εκτιμήσεις τους, να γίνει, τέλος πάντων, μια κουβέντα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Τίποτε. Λες και στην Ελλάδα δεν υφίσταται επαγγελματική Λίγκα ή αυτή που υφίσταται λειτουργεί χάρις στη μεγαλοψυχία των βλαχοπροέδρων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Λες και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι μια αμελητέα ποσότητα, άνευ νοήματος, οι αντιδράσεις του οποίου είναι, περίπου, γραφικές.

Γι’ αυτή την ΕΠΟ μιλάμε. Με αυτή την ΕΠΟ χρειάζεται να συγκρουστεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει την αυτόνομη και ανεξάρτητη πορεία του στο άμεσο μέλλον.

Καιροί για άλλα πειράματα και καθυστερήσεις δεν υπάρχουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ