Και τώρα, Ιβάν, τι… κάνουμε;

Και τώρα, Ιβάν, τι… κάνουμε;

Μια μεγάλη πρόκριση φέρνει τον Ιβάν Σαββίδη μπροστά από μια μεγάλη απόφαση, που δείχνει να έχει παρθεί, μετά την πώληση και του Ακπομ.

Σχεδόν δεκατρία εκατ ευρώ τα εξασφαλισμένα έσοδα του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη έπειτα από την αποψινή του πρόκριση. Και άλλα έντεκα από NOVA+ την πώληση του Λημνιού στην Κολωνία; Μποναμάς 24 εκατ ευρώ για τον Δικέφαλο. Ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Τώρα που ξεκίνησε… γονατισμένος από τα τεράστια προβλήματα διαχείρισης των προηγούμενων σεζόν. Και με τη… λαιμητόμο του FFP πάνω από το κεφάλι του.

Τρομερή ώθηση, αλλά ο «τζόγος» είναι μπροστά για τον Ιβάν Σαββίδη που θα πρέπει προφανώς ο ίδιος να πάρει τις αποφάσεις για το επόμενο ποντάρισμα. Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους σημαίνει μίνιμουμ οκτώ-εννέα εκατ ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ. Και αυτά με την προϋπόθεση πως θα φτάσει ως εκεί και ο Ολυμπιακός. Αν ο ΠΑΟΚ φτάσει μόνος του στους ομίλους τα λεφτά είναι πολλά περισσότερα.

Και θα προσθέσω το εξής: Το ξεκίνημα της Κράσνονταρ είναι απαράδεκτο. Όπερ σημαίνει πως ο Δικέφαλος μόνο χαμένος προκαταβολικά δεν πρέπει να αισθάνεται. Θα δώσει μια διπλή μάχη με πιθανότητες. Αλλά για να έχει αυτές τις πιθανότητες προφανώς δεν πρέπει να πειράξει την ομάδα του. Δεν πρέπει να προχωρήσει τώρα στις πωλήσεις που έχει προγραμματίσει να κάνει.

Αλλά ήδη η πρώτη πώληση έγινε. Ο Τσούμπα Ακπομ επιβεβαιώθηκε ότι είχε πουληθεί πριν ακόμη γίνει το παιχνίδι με την Μπενφίκα και για αυτό αμέσως έφυγε για τη Μίντλεσμπρο.

Τι θα κάνει τώρα ο Ιβάν; Θα βγάλει από την εξίσωση των πωλήσεων τον Δημήτρη Γιαννούλη (για τον οποίο φέρεται να ενδιαφέρεται η Αταλάντα), τον Ελ Καντουρί που ψάχνει ομάδα καθώς ο Δικέφαλος δεν θέλει το βαρύ του συμβόλαιο σε αυτή τη νέα προσπάθεια.

Αναφερόμαστε σε βασικούς του Αμπέλ. Σε παίκτες που μπορούν να φέρουν ένα έσοδο της τάξης των 10-12 εκατ ευρώ αν συνυπολογίσει κανείς πωλήσεις και συμβόλαια. Τους πουλάς λοιπόν τώρα; Θα είναι καταδικαστικό για τις πιθανότητες πρόκρισης. Τους κρατάς ως το τέλος του Σεπτέμβρη (30 η ρεβάνς με τους Ρώσους) ρισκάροντας τις πωλήσεις καθώς θα πρέπει μετά σε ένα 24ώρο να τα κάνεις όλα; Δύσκολη απόφαση. Και αφορά αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη.

Το άνοιγμα του ΠΑΟΚ είναι τεράστιο. Και δεν υπάρχει γυρισμός αν και φέτος δεν προκύψει μια κανονική διαχείριση. Πρέπει να περιοριστεί το «σάλαρι καπ». Πρέπει να γίνουν πωλήσεις. Πρέπει να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα. Δίχως Γιαννούλη, Άκπομ και Ελ Καντουρί γίνεται ο ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Ποδοσφαιρικά μοιάζει δύσκολο. Ένας αποκλεισμός από τους Ρώσους όμως και η απώλεια των χρημάτων από τις πωλήσεις αντέχεται;

Δύσκολη κατάσταση. Δύσκολη απόφαση. Αλλά είπαμε αφορά αποκλειστικά στον Ιβάν Σαββίδη. Και όλα δείχνουν ότι, λίγο πολύ, έχει παρθεί. Με την πώληση του Ακπομ να δείχνει τον δρόμο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ