Ο Ρέμπε παίζει… football manager με τον ΠΑΟΚ

Ο Ρέμπε παίζει… football manager με τον ΠΑΟΚ

Χωρίς μπάτζετ και σκάουτινγκ ο Γερμανός προσπαθεί να βγάλει λαγούς από το καπέλο.

Ανέλαβε μια ομάδα που όσο και αν δεν της φαίνονταν ήταν στο όριο της διάλυσης. Έχει να αντιμετωπίσει έναν σωρό προβλήματα. Και σίγουρα δεν απολαμβάνει τα προνόμια των προκατόχων του: Εκείνων που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο για την δημιουργία αυτής της μαύρης τρύπας στα ταμεία του ΠΑΟΚ. Ενός κλαμπ που ο ιδιοκτήτης του έχει ξοδέψει περισσότερα από 100 εκατ ευρώ.

Αυτομάτως συμπαθής λοιπόν ο Όλαφ Ρέμπε, από όσους καταλαβαίνουν τον συντελεστή δυσκολίας για τον καθένα που θα αναλάμβανε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην Τούμπα. Εσχάτως όμως και άξιος προσεκτικής παρατήρησης. Διότι ο Γερμανός προσπαθεί να βγάλει λαγούς από το καπέλο. Να ρίξει το «σάλαρι καπ» της ομάδας, να στηρίξει τον προπονητή, να κάνει πωλήσεις, να φέρει αντικαταστάτες με ενδιαφέρον βιογραφικό, να λύσει προβλήματα εντός του ρόστερ – πχ ο Τζόλης πρώτα έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα και έπειτα ανανέωσε το συμβόλαιο του για να φύγει η ρήτρα… γκάφα των δύο εκατ ευρώ-.

Και όλα αυτά με τον ΠΑΟΚ σε αυτό το πρώτο δείγμα γραφής να φλερτάρει ανοιχτά πλέον με τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ότι έφτασε ήδη στα playoffs, ότι εξασφάλισε μια θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ που πέρσι είδε από την τηλεόραση λένε πολλά.

Ο Ρέμπε παίζει μπάλα μόνος του στη Θεσσαλονίκη. Έχει κάνει στην άκρη τους… φίλους του Γκιόργκι και της διοίκησης. Μιλά μόνο με τον προπονητή. Και όσα έχουν γίνει ως εδώ σίγουρα διαθέτουν μια νότα δημιουργίας. Ο ΠΑΟΚ βρήκε ελεύθερο έναν πολύ καλό κεντρικό χαφ όπως ο Σβαμπ αλλά και τον Ζίφκοβιτς που αν τα βρει με το… κεφάλι του μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Σούπερ Λιγκ. Τράβηξε λαχεία με τον Νινούα από τη Γεωργία, τον Περέιρα από την Δανία, φαίνεται να κάνει το ίδιο με τον Βανγκέ που η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 5 εκατ ευρώ προ διετίας για να τον αποκτήσει. Και ετοιμάζεται να κάνει all in στο μικρό μεταγραφικό του μπάτζετ με τον Τσόλακ έναν σέντερ φορ που πέρσι στην Κροατία έβαλε 26 γκολ σε 40 ματς. Σε ένα πρωτάθλημα που δεν διαφέρει πολύ από το ελληνικό.

Αν σε όλο αυτό προσθέσει κανείς το ξεκαθάρισμα του προπονητή, την ευκαιρία σε νέα παιδιά που είναι ήδη πρωταγωνιστές -Τζόλης, Μιχαηλίδης- τότε βλέπει πως το project του ΠΑΟΚ έχει μεγάλο ενδιαφέρον στην παρατήρηση. Αρκεί φυσικά να υπάρχει υπομονή. Και κυρίως μια τίμια προσέγγιση από την διοίκηση. Ο ΠΑΟΚ πάει να φτιάξει φέτος κάτι από την αρχή.

Ενδιαφέρεται για τα έσοδα, όχι για τίτλους. Ποντάρει στον σχηματισμό ενός νέου κορμού. Ακόμη και να θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να το λέει… ούτε για αστείο. Του χρόνου δεν υπάρχει δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τερματίσεις δεύτερος ή τρίτος δεν έχει μεγάλη σημασία. Ο στόχος πρέπει να είναι να δημιουργηθεί μια κανονική ομάδα, υγιής οικονομικά, με φιλόδοξο ρόστερ.

Θα τα καταφέρει ο Γερμανός; Ή θα είναι και εκείνος ένας από τους πολλούς που κατάλαβαν ότι στον ΠΑΟΚ υπάρχει ένα «κατεστημένο» που δεν επιτρέπει πολλά περιθώρια για να δουλέψεις σε βάθος χρόνου. Ίδωμεν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ