Το γαρ πολύ της θλίψεως…

Το γαρ πολύ της θλίψεως…

...γεννά παραφροσύνη. Ενίοτε μπορεί να σε κάνει να γίνεις έως και ανθέλληνας προκειμένου να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα των αφεντικών σου. Και να γράφεις παραμύθια - όχι χωρίς δράκους, αλλά - χωρίς να συμπεριλαμβάνεις κραυγαλέες φάσεις ενός αγώνα.

Κέρδισε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης. Κέρδισε δίκαια, πεντακάθαρα. Επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του απέναντι στην Ομόνοια. Άργησε να σκοράρει, αλλά για όσους γνωρίζουν από ποδόσφαιρο (στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι δυστυχώς) δεν υπήρχε πιθανότητα να φύγουν οι Κύπριοι με αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη. Εκτός αν η μπάλα δεν έμπαινε μέσα με τίποτα.

Ο Ολυμπιακός είχε την Ομόνοια στα σκοινιά, είχε την μπάλα δική του, οι Κύπριοι δεν έδειχναν διάθεση να βγουν από το καβούκι τους. Περίμεναν τη… μοίρα τους. Η διαφορά των δύο ομάδων φαινόταν πως είναι τεράστια και αποτυπώθηκε στο τελικό αποτέλεσμα. Το 2-0 αντικατοπτρίζει αυτή τη διαφορά και η ομάδα του Μαρτίνς δεν χάνει την πρόκριση στ’ αστέρια. Θα συνεχίσει να εκπροσωπεί το ελληνικό ποδόσφαιρο παίζοντας ανάμεσα στους κορυφαίους.

Και μετά βγήκαν τα… φαντάσματα. Εκείνα τα ίδια προβληματικά φαντάσματα. Εκείνα που έχουν καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο και το έχουν φέρει σε σημείο να ζει τις πιο σκιώδεις μέρες του. Είναι, πια, προφανής η απάντηση στο «γιατί συνεχίζουν να καταστρέφουν το ελληνικό ποδόσφαιρο». Διότι δεν τους νοιάζει. Ούτε το ποδόσφαιρο, ούτε η Ελλάδα. Φτάνουν σε σημεία να τους χαρακτηρίζει πλέον ο απλός κόσμος ανθέλληνες. Βαρύ; Καθόλου. Απλά η αλήθεια. Εκείνη που… αντέχεις να διαβάζεις, όχι η γιαλαντζί που σου πλάσαραν.

Μια ματιά στα σχόλια θα σε κάνει και σένα, φίλε αναγνώστη, να καταλάβεις ποια η άποψη του κόσμου πλέον για τους τύπους που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο. Να κοροϊδέψουν πολλούς για πολύ. Κι όταν λέμε πολλούς, εννοούμε εκείνους που ακόμα τους χρηματοδοτούν, χωρίς να καταλαβαίνουν πως η προπαγάνδα τους πλέον φτάνει στα όρια του γελοίου. Του ανθελληνισμού, που λέγαμε και πριν. Ευτυχώς όταν λέμε πολλούς δεν εννοούμε τον κόσμο, που καιρό τώρα τους έχει εγκαταλείψει. Και έχουν απομείνει κάποιοι ελάχιστοι και τα πληρωμένα τρολς να τους διαβάζουν.

Έφτασαν σε σημείο να φτιάξουν ένα ολόκληρο αφήγημα βασισμένο σε μία και μόνο φάση από έναν ολόκληρο αγώνα. Αφήνοντας εκτός του παραμυθιού τους δύο καραμπινάτα λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού. Σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο ανθελληνισμός για τον οποίο σας μιλούσαμε. Και φυσικά η… αμπαλοσύνη. Αλλά αυτό το περιμέναμε. Κανείς από το παρεάκι της συμφοράς δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο. Ούτε την κλότσησε ποτέ την μπάλα, ούτε τη «διάβασε», ούτε έκατσε να τη δει. Ολη τους η καριέρα βασίστηκε πάνω σε ψέματα και διαιτησίες.

Ο διαιτητής της συνάντησης και όσοι βρίσκονταν στο VAR αρνήθηκαν το καταφανέστατο πέναλτι πάνω στον Ελ Αραμπί με το αποτέλεσμα στο 0-0. Είναι αυτό που θα δεις στη φωτογραφία. Το τράβηγμα – κατέβασμα του Μαροκινού μέσα στην περιοχή της Ομόνοιας, που θα ξεκλείδωνε μια ώρα νωρίτερα το παιχνίδι. Ούτε που τους πέρασε από το μυαλό να σχολιάσουν τη φάση. Ακόμα και οι Κύπριοι το έκαναν. Εκείνοι σύρθηκαν ξανά στον βούρκο τους.

Και φυσικά δεν ασχολήθηκαν και με την κλοτσιά που δέχτηκε ο Ελ Αραμπί προς το φινάλε του αγώνα, μαρκάρισμα που ήταν για κόκκινη κάρτα. Συνεχίζοντας να κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα τους αυτούς τους λίγους που έχουν απομείνει να τους διαβάζουν. Μια φάση που δε σηκώνει καν κουβέντα για το αν έπρεπε ή όχι να αποβληθεί ο παίκτης της Ομόνοιας, όπως φαίνεται από το στοπ καρέ.

Δεν χωρούσαν αυτές οι δύο φάσεις στις εντολές των αφεντικών τους. Δεν έφυγε το… σήμα για να το δουν έστω και να μη γίνουν – ξανά – ρεζίλι. Με αποτέλεσμα να τους δείχνουν πάλι με το δάχτυλο όλοι. Ως εκείνους που συνεχίζουν να κάνουν τα πάντα για να διαλυθεί εντελώς το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ως εκείνους που εύχονται να μη συνεχίζουν ελληνικές ομάδες να χαρίζουν βαθμούς στη χώρα. Το κάνουν, δίχως να ντρέπονται. Έτσι έμαθαν από παιδιά αφού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ