Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;

Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;

Στη φάση του γκολ του Χασάν δεν υπήρξαν διάλογοι στο V.A.R.; Κανένας δεν ρώτησε κανέναν τι συνέβη, πως βλέπει τη φάση, τι εκτιμάει; Πως προέκυψε το οφσάϊντ; Με παρθενογένεση;

Δεν τόλμησε ο πολύς κ. Μάρκ Κλάτενμπεργκ να περιλάβει την περιβόητη φάση της ακύρωσης του γκολ του Χασάν, ως οφσάϊντ του Ελ Αραμπί, στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην εβδομαδιαία κατήχηση που έχει αναλάβει να διοχετεύει από τηλοψίας προς τους ιθαγενείς.

Αρκέστηκε να περιλάβει άλλες φάσεις, σημαντικές κι αυτές, αλλά όχι αυτή που ξεσήκωσε τον μεγαλύτερο θόρυβο κι έκανε φίλους κι εχθρούς να «πλακώνονται» στα social media για την αξία της τεχνολογίας, τη σχέση του ανθρώπου με την ψηφιακή εποχή και άλλα τέτοια φιλοσοφικά.

Προφανώς, έκρινε ότι είναι αρκετή, ως τοποθέτηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ, εκείνη η αστεία ανακοίνωση που εκδόθηκε, πρωί – πρωί με τη δροσούλα, τη Δευτέρα και κατέληξε, αντί να απαντάει στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού, να συσκοτίζει ακόμη περισσότερο την υπόθεση και να προσθέτει εύλογες αμφιβολίες υπέρ της άποψης των ερυθρολεύκων, αλλά και μερίδας πρώην διαιτητών, διεθνών μάλιστα.

Η ανακοίνωση εκείνη και το γράφημα που τη συνόδευε διευκρίνισε πλήρως ένα πράγμα: την αίσθηση που ο κ. Κλάτενμπεργκ, ως γόνος αυτοκρατορικού παρελθόντος, έχει για τους ιθαγενείς του νοτιότερου άκρου των Βαλκανίων και πόση ώρα χαλαλίζει από τη μέρα του για να ασχολείται με τις ανησυχίες τους.

Τι «επιστημονικότερο» από το ξεκινήσει ο κ. Κλάτενμπεργκ, με αφορμή την ακύρωση του γκολ μετά την υπόδειξη του οφσάϊντ, να διδάσκει τον ντόπιο πληθυσμό για τα σύνθετα ζητήματα της διαιτησίας και να αποκαλύψει, με τη χρήση της τεχνολογίας, πόσο άδικο έχει ο Ολυμπιακός να φωνάζει και πόσο δίκιο είχε ο Κοτσάνης με τον Απτόσογλου όταν αποφάνθηκαν ότι υπάρχει παράβαση;

Με το υψηλό κύρος που τον συνοδεύει και με τη χρήση της τεχνολογίας αιχμής ο κ. Κλάτενμπεργκ θα μπορούσε να καταστήσει σαφές σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια τι είναι το «τριγωνικό» και τι το «διγωνικό» σύστημα προσέγγισης του οφσάϊντ, πως ενεργεί η εικόνα, πως μπαίνουν οι γραμμές, πως τοποθετούνται οι κάθετες στην μασχάλη του αμυντικού και πως προεκτείνονται και, τέλος πάντων, όλα εκείνα τα ιδιαίτερα συστατικά μιας λειτουργίας που χρειάζεται να αποκρυπτογραφηθεί επισήμως για να μην προκαλεί τα ποδοσφαιρικά πάθη.

Τι επέλεξε να κάνει ο κ. Κλάτενμπεργκ αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση και την αμφισβήτηση και προσφέροντας στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι έχει δίκιο και του έκλεψαν τη νίκη στα Γιάννινα; Κρύφτηκε πίσω από μια κωμική ανακοίνωση και επέλεξε να μην ασχοληθεί καν, ούτε την παραμικρή αναφορά να ην κάνει στη φάση μέσω των διαλόγων του V.A.R., όπως συνέβη με όλες τις υπόλοιπες.

Αλήθεια, στη φάση του γκολ του Χασάν δεν υπήρξαν διάλογοι στο V.A.R.; Κανένας δεν ρώτησε κανένα τι συνέβη, πως βλέπει τη φάση, τι εκτιμάει; Πως προέκυψε το οφσάϊντ; Με παρθενογένεση; Το πήρε πάνω του ο διαιτητής χωρίς την παρέμβαση ή την υπόδειξη του V.A.R.; Μα, ο βοηθός δεν έδειξε κάτι επιλήψιμο και κράτησε τη σημαία χαμηλά. Πως κατάλαβε ο διαιτητής ότι υπάρχει περίπτωση οφσάϊντ; Με τηλεπάθεια; Όνειρο είδε;

Υπήρξε ή όχι συνεννόηση μεταξύ του διαιτητή και του V.A.R. για τη φάση; Αν όχι, τότε πως μπήκαν γραμμές και ευθείες και γέλασε ο κάθε πικραμένος με την γεωμετρική απεικόνιση της διαιτητικής ηλιθιότητας; Αν υπήρξε συνεννόηση, ποιος πήρε την ευθύνη να τοποθετηθούν οι γραμμές  έτσι όπως δημοσιοποιήθηκαν, να προκύψει το οφσάϊντ και να γελάσει ο κάθε πικραμένος;

Γιατί ο φίλαθλος που αγαπάει το ποδόσφαιρο και θέλει να εκπαιδευτεί από τον καταλληλότερο ειδικό σε θέματα κανόνων του παιχνιδιού να μην ακούσει τους διαλόγους του V.A.R. στα Γιάννινα και να μην έχει την ευκαιρία να δει με τα μάτια του μια τεχνική ανάλυση με τη χρήση των νοητών γραμμών;

Ο κ. Κλάτενμπεργκ δεν είναι ηλίθιος. Πανέξυπνος είναι και την ιδιότητα του αυτή φροντίζει να την πουλάει άριστα.

Κατάλαβε πολύ καλά κι ό ίδιος τι συνέβη και αποφάσισε για τους δικούς του λόγους να προστατεύσει όσους έκαναν το έγκλημα επειδή έτσι το θέλησαν ή το σκέφτηκαν ή το είδαν ή το εκτίμησαν. Είδε, με γυμνό μάτι, πως δεν υπάρχει καμία παράβαση και φρόντισε, με την απόσταση που, στην πράξη, πήρε, να επικοινωνήσει προς όλους (και προς τον Ολυμπιακό) ότι η φάση είναι καθαρή και δεν υπάρχει η παραμικρή παράβαση, αλλά «τι να κάνουμε τώρα με τους ηλίθιους που μπλέξαμε;»

Επειδή, μια τέτοια δημόσια παρέμβαση του θα ανατίναζε το σύστημα της Ε.Π.Ο. και θα οδηγούσε σε τεράστιες αλλαγές στην διαιτησία ( είναι πρωτοφανές το έγκλημα που έγινε) επέλεξε να πάρει ο ίδιος το βάρος της σιωπής, ελπίζοντας πως με την στάση του θα μειώσει τις εντάσεις.

Σε κάθε περίπτωση απέδειξε προς όλους, ότι στα Γιάννινα έγινε κόλπο σε βάρος του Ολυμπιακού με τη συνδρομή των διαιτητών, ειδικά του V.A.R. και του AV.A.R. σε μια προσπάθεια να μην κερδίσει και να μην ξεφύγει νωρίς – νωρίς στη βαθμολογία. Ο κ. Κλάτενμπεργκ διάλεξε να «εξαφανίσει» τα πειστήρια, ακόμη και γνωρίζοντας πως αυτό θα αποβεί σε βάρος του.

Όχι, δεν είναι ήρωας. Την καρέκλα του σκέφτεται και τον παχυλότατο μισθό του. Δεν στήριξε τους διαιτητές επειδή είναι καλός άνθρωπος, αλλά επειδή δεν επιθυμεί «με το καλημέρα» να αναλάβει ευθύνες για το μαύρο χάλι που του κληροδότησε ο Περέϊρα κι αυτός δέθηκε να το διατηρήσει ατόφιο. Θα το βρει μπροστά του όμως θέλει δεν θέλει πολύ γρήγορα και πάλι. Οι τύποι είναι αδιόρθωτοι …

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ