Συνένοχος ή βλαξ; Ιδού η απορία

Συνένοχος ή βλαξ; Ιδού η απορία

Μία είναι η απορία στην οποία πρέπει να μας απαντήσει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο επικεφαλής της ΚΕΔ...

Ο κ. Μάρκ Κλάτεμπεργκ, ως γνήσιο τέκνο της βρετανικής αυτοκρατορικής νοοτροπίας, είναι υποχρεωμένος να απαντήσει: είναι συνένοχος ή βλαξ; Η απορία διέτρεχε την ειδησεογραφία ήδη από το πρωί τη Δευτέρας, μετά από εκείνη την κωμική ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ, την οποία ανέτρεπε ήδη το γράφημα που η ίδια δημοσιοποίησε, πλέον, όμως, μετά την επιστολή του Ολυμπιακού προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ έχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα.

Προτείνω (όσο μου πέφτει, βεβαίως, λόγος) στον κ. Κλάτεμπεργκ να δηλώσει «συνένοχος», επειδή αν απαντήσει «βλαξ» κανείς δεν θα τον πιστέψει και θα καταστήσει επιπλέον δυσχερή την ήδη κακή θέση στην οποία βρίσκεται ως επικεφαλής της ξεφωνημένης και από ετών χιλιοτραγουδισμένης ελληνικής διαιτησίας.

Η συνενοχή του κ. Κλάτεμπεργκ έγκειται στο ότι αποδέχθηκε ασμένως, για λόγους που ακόμη δεν έχει διευκρινίσει, τους πίνακες των διαιτητών που συνέταξε «στην τούρλα του Σαββάτου» για να προλάβει τις εξελίξεις και του παρέδωσε η  ομάδα συμφερόντων της οποίας ηγούνταν ο κ, Μέλο Περέϊρα και ότι διατήρησε δίπλα του όλη την ανυπόληπτη ομάδα των δήθεν «τεχνικών συμβούλων», που έχουν οδηγήσει την ελληνική διαιτησία στα νύχια των παρακρατικών του ποδοσφαίρου για να τη λυμαίνονται και να τη διαχειρίζονται.

Πίστεψε ο ίδιος ο κ. Κλάτεμπεργκ ή τον έκαναν να πιστέψει ότι αρκεί η δική του καταλυτική παρουσία και η επιλογή των δύο βασικών συνεργατών του για να ξεκινήσει η διαδικασία να αποκτήσουν το φωτοστέφανο των συναδέλφων τους της Πρέμιερ Ληγκ οι Έλληνες διαιτητές. Αρνήθηκε πεισματικά να ρωτήσει, να πληροφορηθεί, να μάθει, να διευκρινίσει εντός του τι πρόκειται να συναντήσει και με ποια σαπισμένα φυράματα αναλαμβάνει να συνεργαστεί για να διευθύνει τη διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έκανε λάθος σε όλα! Να τον πληροφορήσουμε, λοιπόν, ότι στο χωριό μας ισχύει πάντα η ρήση «αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει». 

Ο κ Κλάτεμπεργκ αποφάσισε ο ίδιος (μεγάλο παιδί είναι) να διαχειριστεί μια στάνη κακοφορμισμένη, ελεγχόμενη από παραποδοσφαιρικές συμμορίες στοιχηματζήδων και μπράβων με διαιτητές ενεργούμενα, οι αποφάσεις των οποίων είναι πάντα ελεγχόμενες και σχεδόν καθοδηγημένες (ακόμη και από τον ίσκιο του αφεντικού), η δημόσια εικόνα της οποίας ταυτίστηκε με τις χειρότερες εκδοχές των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών και των διάφορων ολιγαρχών που ξεπετάχτηκαν από το μετασοβιετικό χάος.

Αυτή η διαιτησία υπακούει πρόθυμα σε αφεντικά, τρομάζει όταν πρέπει να αποφασίσει σε βάρος της ομάδας του ολιγάρχη (α, ρε καημένε Τζήλο!!!) και κραυγάζει έντρομη «άστο αυτό, άστο αυτό», ψάχνει να ακουμπήσει στον κάθε Γιαννάκη, Μάκη, Βασιλάκη, Θωμάκη, Γιωργάκη, έλκει τη νομιμοποίηση της από περιφερόμενους ανά τη χώρα νταβατζήδες των Ενώσεων, διαμορφώνει το παρόν και το μέλλον της σύμφωνα με τις εξυπηρετήσεις στις οποίες επιδίδεται με ιδιαίτερη ζέση.

Δεν ήθελε ή δεν του επέτρεψαν του κ. Κλάτεμπεργκ να μάθει με ποιους έχει να κάνει, του τόνωσαν το ήδη υπερθετικό υπερεγώ του, διευκόλυναν τον εγγενή ναρκισσισμό του και τον κατέστησαν «με το καλημέρα» μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης, την οποία υποτίθεται ότι ο ίδιος επεδίωκε και για την οποία επιλέχθηκε.

Η υπόθεση της ακύρωσης του γκολ του Ολυμπιακού στα Γιάννινα και τα όσα ακολούθησαν κατατάσσουν τον Πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ στη χορεία των πιθανόν εξαρτημένων από περίεργα παραποδοσφαιρικά κέντρα της δήθεν εξυγίανσης, διαμελίζουν την κατασκευασμένη εικόνα του, ακυρώνουν κάθε πιθανή επιδίωξη του. Ο κ. Κλάτεμπεργκ είναι, πλέον, ενεργό μέλος της ομάδας διοίκησης της ΚΕΔ/ΕΠΟ, έχει την ευθύνη των εγκλημάτων που κάθε αγωνιστική συμβαίνουν, δεν είναι αμέτοχος ή «εν πλήρει συγχύσει αθώος» και έτσι θα αντιμετωπίζεται από εδώ και πέρα, ανεξάρτητα από το αν του αρέσει ή όχι η αντιμετώπιση αυτή.

Η επιστολή του Ολυμπιακού αυτό ακριβώς επιχειρεί να κάνει (και το πετυχαίνει σχετικά). Τοποθετεί τον κ. Κλατεμπεργκ στη μεγάλη εικόνα, του αποδίδει τις ευθύνες που, έτσι ή αλλιώς, έχει, του αφαιρεί το φωτοστέφανο του δήθεν ακέραιου και ανεπηρέαστου και τον παραδίδει, κοινό θνητό, στη δημόσια κριτική ή και την πολεμική ακόμη.

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρος και δεν το κρύβει. Στα Γιάννινα του έκλεψαν τη νίκη και το έκανε συνειδητά η ομάδα Καραντώνη (διαιτητής αγωνιστικού χώρου), Κοτσάνη (V.A.R.) , Απτόσογλου (A/V.A.R.),  επειδή έτσι το ήθελε για λόγους που αυτή γνωρίζει (και μερικοί από τους άλλους υποπτεύονται). Η επίκληση «να δοθούν στη δημοσιότητα και τώρα οι συνομιλίες των διαιτητών με τον V.A.R. και τον A/V.A.R.» είναι άνευ σημασίας και το γνωρίζει κι ο Ολυμπιακός. 

Το προτείνει, απλώς, για να αποδείξει πως κάποιοι τρέμουν στην ιδέα αυτή και στις πιθανές αποκαλύψεις που θα προκύψουν και για να καταδείξει πως αν τώρα οι συνομιλίες αυτές δημοσιοποιηθούν θα είναι προϊόν μιας ακόμη συρραφής φράσεων και λέξεων και θα εκθέσουν ακόμη περισσότερο το συστηματάκι της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Υπάρχει κανείς διαθέσιμος, είτε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ, είτε από άλλο παράρτημα της εξυγίανσης, που να μπορεί με στοιχεία και όχι με κωμικές ανακοινώσεις μιας ξεφωνημένης Επιτροπής Διαιτησίας να αποδείξει πως οι ερυθρόλευκοι έχουν άδικο; Ιδού η Ρόδος (όχι αυτή του Σιδηρόπουλου), ιδού και το πήδημα (αυτό προβλέπω ότι θα προκύψει στο άμεσο μέλλον)…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ