Όταν ο Giorgis έλεγε «Για πάντα ΠΑΟΚάρα captain» στον Βιεϊρίνια

Όταν ο Giorgis έλεγε «Για πάντα ΠΑΟΚάρα captain» στον Βιεϊρίνια

Που χάθηκε αυτή η… ψυχή που είχε σπεύσει να ανανεώσει τον Πορτογάλο από τον Μάη.

Είναι γνωστό πως ο ΠΑΟΚ είναι «οικογένεια», ο Ιβάν Σαββίδης πατριάρχης και ο τρόπος λειτουργίας της ΠΑΕ… πρότυπος σε βαθμό παρεξηγήσεως. Μοναδικός και μη αντιληπτός στους υπολοίπους.

Αυτά λένε τα τσιράκια και τα νεροπίστολα. Ή πιο σωστά τα έλεγαν, μέχρι να τα ξαναπούν μιας και τώρα που πέφτουν οι τίτλοι τέλους με τον Βιεϊρίνια έχουν λουφάξει.

«Κάνουν κουμάντο ο Ρέμπε και ο Αμπέλ» τώρα που εκδιώχθηκε ο Πορτογάλος ο οποίος αρέσει δεν αρέσει είναι ο σημαντικότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ από την εποχή του Κούδα.

Που είναι εκείνοι οι ευαίσθητοι ρε παιδιά που έψαχναν τις τοιχογραφίες στο Καραϊσκάκη για το αν υπάρχει η φάτσα του Γεωργάτου; Που είναι αυτά τα παλικάρια τώρα που οι Θεσσαλονικείς κόβουν οριστικά τους δεσμούς με τον αρχηγό που έχει σηκώσει τα περισσότερα τρόπαια στην Ιστορία του κλαμπ;

«Είκοσι εκατ ευρώ έχει στην τράπεζα, θα του λείψει ένα;» λέγεται πως ακούστηκε κάποια στιγμή από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για τον Βιεϊρίνια.

«Μα καλά για να κάνεις μεταγραφές έχεις λεφτά, για να κρατήσεις τον ποδοσφαιριστή-σύμβολο στη Τούμπα δεν υπάρχει μία;» απαντά η απέναντι πλευρά. Και θυμούνται τον Γεωργάκη που κατά την προσφιλή του συνήθεια τώρα που η μπάλα καίει σφυρίζει αδιάφορα.

Που είσαι ρε Giorgis; Δική σου δεν ήταν εκείνη η ανάρτηση της 16ης Μαϊου «Βιεϊρίνια, για πάντα ΠΑΟΚάρα αρχηγέ». Τι εννοούσες; Τον προέτρεπες να μείνει οπαδός; Μα ο Βιερίνια ήταν ΠΑΟΚ όταν εσύ ήσουν ακόμη Ροστόφ;

Και για να ξέρετε την αλήθεια. Ο Πορτογάλος είναι μάγκας. Πριν από πολλά χρόνια, έγινε μια συζήτηση με τον Ολυμπιακό. Ξέρετε τι απάντησε; «Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Με κολακεύει. Αλλά εγώ είμαι ΠΑΟΚ». Τότε που δεν υπήρχε ούτε μια πιθανότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα σαν ποδοσφαιριστής για τον Δικέφαλο.

Αυτός ο άνθρωπος φεύγει από την Τούμπα. Και φεύγει διωγμένος. Γιατί όταν σου κάνουν δύο προτάσεις να μείνεις και η δεύτερη είναι μικρότερη από την πρώτη, τότε απλά σου λένε «μάζεψε τα».

Προσοχή: Εγώ δεν κάνω τον παράγοντα. Και δεν ξεχνώ ότι ο Αμπέλ είναι που έχει πρόβλημα με τον συμπατριώτη του. Από πέρσι που ο Βιεϊρίνια όταν τον φώναξε ο Σαββίδης του είπε πως «δεν έχουμε προπονητή. Έχουμε ξεχάσει τι θα πει προπόνηση». Τα ίδια έκανε και ο Μάτος. Για αυτό και βρίσκεται σε black list, ασχέτως αν τα έφερε έτσι η κατάσταση και έμεινε (γιατί είχε δικαίωμα να ανανεώσει μόνος το συμβόλαιο του).

Σέβομαι απόλυτα την άποψη του προπονητή. Σέβομαι τη διαχείριση από τον τεχνικό διευθυντή. Σέβομαι τη νέα τάξη πραγμάτων στα οικονομικά του club.

Τις μπούρδες δεν αντέχω. Για την «οικογένεια» του ΠΑΟΚ και τον δικό του, τον τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ δεν τον ήθελε τον Βιεϊρίνια. Για αυτό και δεν τον κράτησε.

Ο Βιεϊρίνια νιώθει θιγμένος και για αυτό και σήμερα είπε «αντίο».

Όλα σεβαστά και μέσα στο ποδόσφαιρο.

Τις… λεζάντες όμως ποιος θα τις μαζέψει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ