Ο ΠΑΟΚ, οι Ενώσεις και οι εκλογές στην ΕΠΟ

Ο ΠΑΟΚ, οι Ενώσεις και οι εκλογές στην ΕΠΟ

Η κατάσταση στις Ενώσεις του Π.Α.Ο.Κ. περιγράφεται ως τραγική την ώρα που στην πλευρά της Α.Ε.Κ. έχουν ξεκινήσει τα πανηγύρια για τον πλήρη και οριστικό έλεγχο της Ομοσπονδίας, δηλαδή της διαιτησίας και των υπόλοιπων τομέων εξουσίας της.

Τις επιπτώσεις της δεδομένης απόφασης του κ. Ιβάν Σαββίδη να απομακρυνθεί εντελώς και μόνιμα από το πεδίο των Ενώσεων – μελών της Ε.Π.Ο. και να παραδώσει τον πλήρη έλεγχο του «μαγαζιού» στην Α.Ε.Κ. και στην ομάδα διαχείρισης υπό τον κ. Μελισσανίδη βιώνει, ήδη, με δραματικό τρόπο ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Η εικόνα της πλήρους απαξίωσης του στο σώμα των Προέδρων των Ενώσεων και η εξαφανισμένη επιρροή του και σε Ενώσεις, στις οποίες κυριαρχικά πήρε μέρος στις εκλογές του και «κέρδισε», της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στην Μικράς Ασίας και ήδη σημειώνονται κάποιες πρώτες αντιρρήσεις στην απόφαση του κ. Σαββίδη.

Για το τμήμα εκείνο των στελεχών της ασπρόμαυρης Π.Α.Ε. που είχε αναλάβει το έργο της διαχείρισης των εκλογών των Ενώσεων η εξέλιξη θεωρείται καταστροφική, καθώς εκτός όλων των άλλων, προβάλλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο την εικόνα μιας ομάδας, μιας εταιρείας κι ενός αφεντικού που εγκαταλείπει χωρίς καμία μάχη ένα προνομιακό πεδίο άσκησης της εξουσίας της με ευθεία αναφορά στην Ε.Π.Ο. και στη διοίκηση της.

Η εξέλιξη εκτιμάται ως παρανοϊκή. Πρόεδροι Ενώσεων που εκλέχτηκαν με τη σημαία και … τις ευχές του συστήματος Σαββίδη εμφανίζονται να παρακαλούν γονατιστοί την πλευρά Μελισσανίδη να τις προσέξει ή και να συνομιλήσει απλά μαζί τους, όντας διατεθειμένες να προσφέρουν στον νέο χαλίφη της Ομοσπονδίας γη και ύδωρ αρκεί να μπουν στο τρένο και να μην μείνουν στο περιθώριο των επικείμενων (;) εκλογών.

Οι ίδιοι Πρόεδροι έγιναν προσφάτως αποδέκτες του μηνύματος πως « για τον Ιβάν η υπόθεση Ενώσεις και Ε.Π.Ο. έκλεισε και δεν ασχολείται», το οποίο συνοδεύονταν σε κάθε συνομιλία από την διαπίστωση « αυτά που ξέρατε τελείωσαν, δεν υπάρχει δίφραγκο ούτε για ταξί»… Είναι χαρακτηριστικό πως Πρόεδροι Ενώσεων, που συνομιλούσαν καθημερινά με στελέχη του σκληρού πυρήνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αδυνατούν, πλέον, να τους βρουν στις επανειλημμένες τηλεφωνικές τους κλήσεις, ενώ το παραμύθι « περιμένετε να γυρίσει ο Ιβάν από τη Ρωσία και θα τα βρούμε όλα» έχει ξεφτίσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην συγκινεί πια ούτε μικρά παιδιά.

Η συνεχιζόμενη παραμονή του κ. Σαββίδη στη γενέτειρά του δεν προκαλεί σε κανένα απορίες, αντίθετα συνδυάζεται με τη διάθεση του, με την απόφαση του να μην μετέχει για κανένα λόγο στις εκλογικές διεργασίες της Ε.Π.Ο., να μην ξοδέψει ούτε ένα ρούβλι για την υπόθεση αυτή και να αρκεστεί σε όσα θα του προσφέρει ο κ. Μελισσανίδης, ως αποφάγια από το γεύμα της εξουσίας του στο Πάρκο Γουδή.

Η κατάσταση στις Ενώσεις του Π.Α.Ο.Κ. περιγράφεται ως τραγική την ώρα που στην πλευρά της Α.Ε.Κ. έχουν ξεκινήσει τα πανηγύρια για τον πλήρη και οριστικό έλεγχο της Ομοσπονδίας, δηλαδή της διαιτησίας και των υπόλοιπων τομέων εξουσίας της. Η ομάδα Μελισσανίδη κάνει ήδη τα κουμάντα της για την τετραετία που έρχεται και είναι αποφασισμένη στις εκλογές της 23ης Νοεμβρίου 2020 (αν διεξαχθούν τελικά) να παρουσιάσει ένα αποκλειστικά δικό της ψηφοδέλτιο, μη επιτρέποντας στον Π.Α.Ο.Κ. να σκεφθεί καν να διατυπώσει απαιτήσεις ευρείες συμμετοχής στη νέα διοίκηση.

Χωρίς να είναι, μέχρι στιγμής, οριστική η κατανομή των θέσεων στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή θεωρείται βέβαιο πως ο κ. Μελισσανίδης , χρόνια στο κουρμπέτι, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον σχεδιασμό του να διαθέτει στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. λιγότερες από έντεκα (11) θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου.

Στον αριθμό αυτό θα περιλαμβάνονται ο εκπρόσωπος της S.L.2/Football League, δύο, τουλάχιστον, εκπρόσωποι από τη Super League 1 και εφτά ( 7) εκπρόσωποι των Ενώσεων. Τι απομένει για τον Π.Α.Ο.Κ.;

Ένας εκπρόσωπος της Super League 1 (Γκαγκάτσης) και τέσσερις (4) εκπρόσωποι από τις Ενώσεις για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός πέντε (5) στα μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής. Όσα και τα εκατομμύρια ευχές που ξοδεύτηκαν στον αέρα τα προηγούμενα χρόνια «για να κερδηθούν οι Ενώσεις» και πήγαν όλα στράφι.

Το 17ο μέλος είναι, εκ της θέσεως του, ο κ. Μπουτσικάρης Πρόεδρος της Super League 1.

Αυτή η εικόνα,που ήδη διακινείται μεταξύ των Ενώσεων και των Π.Α.Ε. της εξυγίανσης, καταλήγει να εισπράττεται ως καταστροφική από την πλευρά του Π.Α.Ο.Κ., χωρίς όμως να εκδηλώνεται προς το παρόν κάποια διάθεση αντίδρασης ή αντίστασης στη λαίλαπα Μελισσανίδη από την ώρα που συμφωνήθηκε με τον Ιβάν Σαββίδη η εξέλιξη αυτή τις «μαύρες μέρες» για τον Π.Α.Ο.Κ. που ακολούθησαν την κορυφαία γκέλα του με τις Κάρτες Υγείας των 12 ποδοσφαιριστών του στο ματς των play off με την Α.Ε.Κ. στο Ο.Α.Κ.Α.

Στελέχη του Π.Α.Ο.Κ. άρχισαν προ καιρού να διακινούν το σενάριο, ότι η ομάδα τους έπεσε στην παγίδα που η Α.Ε.Κ. της έστησε, καθώς κανείς από την Ε.Π.Ο., «του δικού τους Γραμμένου» δεν τους ειδοποίησε ότι είχε λήξει η ισχύς των Καρτών Υγείας και απαιτούνταν νόμιμη παράταση της, επειδή αυτή την εντολή είχαν από την Α.Ε.Κ. που ελέγχει τις υπηρεσίες της Ομοσπονδίας δια του κ. Δέδε. Το συμβάν αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του Π.Α.Ο.Κ. με τον κ. Γραμμένο και οδήγησε τα στελέχη της Μικράς Ασίας να καταλογίσουν στον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. « μειωμένη ικανότητα αντίληψης των πραγμάτων».

Κι οι Ενώσεις της Ε.Π.Ο. που βρίσκονται σε αυτό το εκλογικό σενάριο; Πουθενά. Είναι όλες στη γωνία, αδύναμες και ταλαιπωρημένες, ανίκανες να αρθρώσουν ένα κανονικό ποδοσφαιρικό λόγο και περιμένουν, η κάθε μία με τις δικές της πιθανότητες, το νεύμα του νέου χαλίφη για να προστρέξουν.

Όσες θα μετάσχουν στη νέα τάξη πραγμάτων έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικώς. Οι υπόλοιπες θα μείνουν εκτός νυμφώνος και θα περιφέρουν το σαρκίο τους χωρίς σε κανένα σημείο να μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις ή να κερδίσουν κάτι από αυτές.

Εκ των πραγμάτων και με βάση τις εξελίξεις που το καλοκαίρι σημειώθηκαν στις σχέσεις Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ. και σήμερα εκδηλώνονται οι επερχόμενες εκλογές δεν θα έχουν καμία «ιδιαίτερη αξία» για τις Ενώσεις και τους προέδρους τους. Θα κυλήσουν εντός προγράμματος, με μόνο κέρδος τη συμμετοχή των λίγων και εκλεκτών στις δομές εξουσίας της Ε.Π.Ο. και τίποτε περισσότερο.

Οι υπόλοιποι θα είναι έξω από το τζάμι και θα κοιτάνε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ