Χαλίφης Θωμάς στην ΕΠΟ

Χαλίφης Θωμάς στην ΕΠΟ

Ο Παναγιώτης Δημητρίου, επονομαζόμενος και σφουγγοκωλάριος του Θωμά, είναι ο εκλεκτός του χαλίφη του νότου για τις εκλογές της ΕΠΟ.

Ο σχεδιασμός εξελίσσεται ομαλότατα μέχρι στιγμής. Οι άνθρωποι του μεγάλου χαλίφη του νότου έχουν επιλέξει τον βασικό στόχο ( το πρωτάθλημα της περιόδου 2020/2021), έχουν μαρκάρει τα προσδοκώμενα έσοδα ( το Champions League 2021/2022), κατέληξαν στο πρόσωπο που θα ηγηθεί των εκλογών ( Παναγιώτης Δημητρίου, ο επονομαζόμενος και σφουγγοκωλάριος του Θωμά) και διασφάλισαν πλήρως ( από το βράδυ του αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ το καλοκαίρι που πέρασε στο ΟΑΚΑ με τις ληγμένες Κάρτες Υγείας) ότι ο χαλίφης του βορρά αποτελεί μια αστεία, μια αμελητέα ποσότητα, ανίκανη να προκαλέσει το ελάχιστο πρόβλημα. Ούτε στην Ελλάδα δεν έρχεται!

Στο σχεδιασμό αυτό το ξέπλυμα του κ. Παναγιώτη Δημητρίου από την προηγούμενη θητεία του στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. παίζει σημαντικότατο ρόλο. Ο εκλεκτός για την προεδρία της Ε.Π.Ο. χρειάζεται να απεκδυθεί όλων των χαρακτηριστικών του που τον συνόδευαν (και τις κατουρημένες ποδιές που φίλησε) για να βρει μια θέση στα ψηφοδέλτια των εκλογών του 2012. Κυρίως χρειάζεται να μην συνδέεται με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο με τον πνευματικό του πατέρα τον Θωμά Μητρόπουλο, με τις πλάτες του οποίου εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Αθηνών και, όπως φαίνεται, δεν το ξεχνάει.

Επικοινωνείται ένα παρανοϊκό μοντέλο: ο κ. Δημητρίου εμφανίζεται, περίπου, να ποιεί την ανάγκη φιλότιμο και να υποχωρεί στις πιέσεις «προέδρων ενώσεων» να αποδεχθεί την προεδρική υποψηφιότητα και την ίδια ώρα, άλλοι πρόεδροι, του βορρά αυτή τη φορά, αποθεώνουν με κατά παραγγελία δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες εργολάβων την αξιοσύνη του και τις μεγάλες επιτυχίες του στην Ένωση Αθηνών. Τόσο μεγάλες που αποφάσισε να τις τιμήσει με μια επίσημη έρευνα το ΣΔΟΕ, μήπως τυχόν και βρεθεί άκρη σε αποδείξεις και χρηματικές καταβολές.

Από την άλλη πλευρά λέγεται, ότι στο πρόσωπο και περί την υποψηφιότητα του κ. Δημητρίου εξελίσσεται ένας εμφύλιος μεταξύ του κ. Θωμά Μητρόπουλου (που κατάφερε να περάσει την υποψηφιότητα του δικού του) και του Γιαννάκη, που είδε να περνάνε σε δεύτερη μοίρα οι δικές του επιλογές, καθότι εξαιρετικά ελλειμματικές και αγράμματες. Προϊόν του εμφυλίου είναι οι καταγγελίες στην Οικονομική Αστυνομία που έφεραν τους ελέγχους στα οικονομικά της ΕΠΣ Αθηνών, από τους οποίους κανένας δεν γνωρίζει τι θα προκύψει και αν θα είναι μεγάλο ή όχι.

Ο ίδιος ο κ. Δημητρίου ψέλλισε κάτι αστείες, κωμικές σχεδόν δικαιολογίες όταν προέκυψε η είδηση του ελέγχου, προφανώς δεν έπεισε κανένα (άλλωστε είναι γνωστή τοις πάσι η … αυξημένη αξιοπιστία του και στις συνεδριάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.) και προσδοκά πως έως την ημερομηνία των εκλογών στις 23 Νοεμβρίου (;) δεν θα προκύψει αποτέλεσμα ικανό να του δημιουργήσει ζήτημα με την βέβαιη υποψηφιότητα του.

Η εκλογή του κ. Δημητρίου θεωρείται αρμοδίως (και είναι) βέβαιη, καθώς, εκτός όλων των άλλων, θα προκύψει άνευ αντιπάλου. Ο σκληρός πυρήνας των ενώσεων του Π.Α.Ο.Κ.,, έστω και χωρίς ένα ευρώ, θα στοιχηθεί δίπλα στον κ. Δημητρίου. Κάποιοι, της ευρύτερης σαββιδικής παράταξης θα μείνουν στην απέξω, αλλά έτσι συμβαίνει πάντα όταν όλοι δεν χωράνε σε ένα σχήμα και κάποιοι χρειάζεται να επιβραβευθούν για την πίστη τους και τη στήριξη τους στον νότιο χαλίφη, έστω και χωρίς κέρδος κέρατα στην αρχή. Η υπομονή και η διαθεσιμότητα σε δύσκολες μέρες μετράνε.

Σύμφωνα με τα όσα στη Γ.Σ. της Ε.Π.Ο. στη Θεσσαλονίκη κοινοποιήθηκαν από την πλευρά των βορείων η συμφωνία στο πεδίο των προέδρων των ενώσεων έκλεισε στο «7-5». Στους εφτά της Α.Ε.Κ. θα περιλαμβάνεται και ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Στη συμφωνία δεν περιλαμβάνεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από το οποίο μια και μόνη θέση μένει κενή, αυτή του τέταρτου εκπροσώπου της Super League 1, για την οποία ισχυρές θεωρούνται οι υποψηφιότητες του ΟΦΗ και του Απόλλωνα Αθηνών.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται όρος σύμφωνα με τον οποίο ο χαλίφης του νότου θα έχει «ένα κάποιο λόγο» και στις επιλογές του βορρά. Συνεπώς, υποψηφιότητες όπως του Λασκαράκη, του Πανίδη, του Διακοφώτη (αν κι αυτός την έκανε ήδη για την «Αγιά Σοφιά», αλλά με ελάχιστη προς το παρόν επιτυχία), ακόμη και του Χατζησαρόγλου θεωρούνται εξαιρετικά επισφαλείς. Ο Π.Α.Ο.Κ. θα κληθεί να επιλέξει νέους υποψήφιους, μακριά από αυτούς που διαχειρίστηκαν (υποτίθεται) την πρωτοκαθεδρίας του στο Πάρκο Γουδή την τριετία που πέρασε.

Προβλήματα επιλογών έχουν και οι νότιοι. Στους έξι δικούς τους θα πρέπει να περιληφθούν οι σημερινοί ( Βακάλης, Θωμαίδης, Παπαχρήστος, Ψαρόπουλος) και να βρεθούν θέσεις για τον Δανιήλ (δεξί χέρι του Γιαννάκη στις ανά τη χώρα επισκέψεις), τον Τζαφέρη, τον Φρέρη, τους Προέδρους της ΕΠΣ Καρδίτσας (Γιαννάκης) , της ΕΠΣ Βοιωτίας (Δέδες), της ΕΠΣ Πιερίας και της ΕΠΣ Αργολίδας, ενώ με κάποιες φιλοδοξίες εμφανίζονται και οι δήθεν «ασπρόμαυροι» Κουπτσίδης, Διακοφώτης, Λασκαράκης, με τους δύο τελευταίους να ψάχνουν εναγωνίως άκρη, αλλά να σκοντάφτουν στον τοίχο της «Αγιάς Σοφιάς». Η θέση του κ. Δημητρίου που άδειασε έναν βολεύει. Οι υπόλοιποι;

Το κερασάκι στην τούρτα στην κωμικοτραγική κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι οι επικοινωνιακές ανησυχίες του γνωστού site της εξυγίανσης που ξεκίνησε να μπει στο μυαλό του Ιβάν Σαββίδη και βγήκε από άλλη οπή.

Υ.Γ. Τα πράγματα εξελίσσονται καθημερινά. Λίγα, ακόμη, είναι βέβαια. Οι ισορροπίες στο εσωτερικό των φέουδων αλλάζουν. Το παιχνίδι θα παίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν γίνουν οι εκλογές…

Υ.Γ. Η υπόθεση με την καθοδηγημένη εκλογή των μελών της Επιτροπής Εφέσεων δεν τελείωσε. Κάποιοι ισχυρίζονται πως τώρα ξεκινάει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ