Το VAR ξεχείλισε το… ποτήρι με τον Γραμμένο!

Το VAR ξεχείλισε το… ποτήρι με τον Γραμμένο!

Έντονες παρατηρήσεις από Λάκοβιτς και αξιωματούχους UEFA, FIFA στον Γραμμένο επειδή δεν ενημέρωσε για τη συνεργασία της ΕΠΟ με την κυβέρνηση για το VAR. Οι αντιδράσεις άλλων Ομοσπονδιών και η προειδοποίηση-τελεσίγραφο για δραστικές αποφάσεις.

Κάποιοι εξακολουθούν να καίνε κάρβουνο και δεν έχουν καταλάβει ότι βρισκόμαστε στην εποχή της ταχύτητας. Ειδικά οι ειδήσεις ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός. Για αυτό και η FIFA με την UEFA μαθαίνουν στον… επόμενο τόνο, τι ακριβώς γίνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη, η μεν πρώτη του κόσμου, η δε δεύτερη κάθε χώρας της Ευρώπης. Έτσι στην Ελβετία, όπου εδρεύουν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, έπαθαν σοκ, όταν έμαθαν για τη συμφωνία Κυβέρνησης- Γραμμένου, προκειμένου από του χρόνου να εγκατασταθεί το VAR στα ελληνικά γήπεδα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Η προαναφερθείσα συμφωνία επικυρώθηκε στις 18 Ιανουαρίου, στη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Νίκου Παππά, του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), Βαγγέλη Γραμμένου και του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του συστήματος Video Assistant Referee (VAR) στη Superleague. Ενώ έγινε γνωστό ότι το έργο αναμένεται να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πως θα ακολουθήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου!

Η εν λόγω συνάντηση και η (επί της ουσίας) συναναστροφή για το συγκεκριμένο θέμα δεν άρεσε καθόλου στη FIFA και στην UEFA. Την ώρα, μάλιστα, που οι αξιωματούχοι τους είχαν ήδη ενοχληθεί με όσα συμβαίνουν στη διαιτησία, ήρθε και αυτό για να… δέσει το γλυκό. Αυτό ήταν! Το ποτήρι με τη διοίκηση Γραμμένου ξεχείλισε. Έκανε ό,τι απαγορεύουν ρητά οι ποδοσφαιρικές αρχές του πλανήτη: Έκανε την κυβέρνηση συνομιλητή του μέχρι και για τη διαιτησία. Κομμάτι που είναι «ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου», σύμφωνα με φράση του Σταύρου Κοντονή στη Βουλή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η FIFA και η UEFA δεν είχαν ιδέα περί της πρόθεσης συμφωνίας της ΕΠΟ με την κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση του VAR.

Μάλιστα, ο Γραμμένος τους παρέκαμψε για ένα θέμα (VAR), για το οποίο η FIFA και η UEFA είχαν κάνει σχετικές εξαγγελίες, μέσω των εκπροσώπων τους στην Τακτική ΓΣ της ΕΠΟ, στις 30 Ιουνίου 2017. Το θέμα είχε κολλήσει σε τεχνικά ζητήματα, αφού τα περισσότερα γήπεδα δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για την εγκατάστασή του. Όμως δεν είχε «παγώσει». Απόδειξη η πραγματοποίηση ειδικής μελέτης για τη σταδιακή ενεργοποίηση του συστήματος, αλλά και οι αποστολές ανθρώπων της ΕΠΟ σε Πορτογαλία και Ιταλία για απόκτηση τεχνογνωσίας.

Ένας από τους εκπροσώπους στην καλοκαιρινή Γ.Σ. της ΕΠΟ ήταν ο διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς. Ο άνθρωπος που ήρθε πριν λίγες ημέρες άρον άρον στην Ελλάδα. Ο Σέρβος τοποτηρητής της ΕΠΟ, γνώριζε πολύ καλά τις διαιτητικές «ομορφιές» που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, λέγεται πως δέχθηκε μομφές έως και στη χώρα του για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα με τα διαιτητικά ζητήματα, όμως, οι ξένοι αξιωματούχοι «στράβωσαν» πολύ και με το ότι -χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα- η κυβέρνηση έχει σοβαρό λόγο στα εσωτερικά του ελληνικού ποδοσφαίρου! Μία ξεκάθαρη παραβίαση του αυτοδιοίκητου. Μάλιστα, υπάρχουν ξένες ομοσπονδίες, που σε αντίθεση με ό,τι γίνεται εδώ, δεν θέλουν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί να έχουν λόγο σε θέματα του ποδοσφαίρου, πέραν των όσων έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και τους «στημένους αγώνες». Και αυτοί ήταν που έκαναν έντονα και σοβαρά παράπονα για το «ελληνικό πρόβλημα». Κινητοποιώντας FIFA και UEFA και προτείνοντας άμεση παρέμβαση.

Σύμφωνα, δε, με μία πληροφορία, ο Λάκοβιτς, στη συνάντησή του με τον Γραμμένο, την περασμένη Δευτέρα, φέρεται να έστειλε και τελεσίγραφο στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Απαιτώντας να συμμορφωθεί άμεσα η Ομοσπονδία. Ειδάλλως FIFA και UEFA θα εξετάσουν ξανά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν εκ νέου σε διορισμό διοικούσας επιτροπής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ