Ο αχίλλειος του Καμαρά και ο δρεπανηφόρος Μάτιτς

Ο αχίλλειος του Καμαρά και ο δρεπανηφόρος Μάτιτς

Εκτός των ανεκτών ορίων και προκαλεί περίεργους έως ακατάλληλους συνειρμούς η πρωτοφανής απόπειρα του Μάτιτς να «κόψει τη μπάλα» στον Καμαρά!

Όλα όσα συνέβησαν στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο μπορούν να θεωρηθούν, περίπου, φυσιολογικά στην περίοδο της εξουσίας που ασκεί κυριαρχικά η συμμορία της εξυγίανσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την εξουσία αυτής της συμμορίας κανείς δεν δικαιούται να ξεχνάει, ούτε τις πράξεις της να δικαιολογεί με τη μεγαλοθυμία της ανώτερης ομάδας που μπορεί και κερδίζει και τους διαιτητές.

Σε απλά ελληνικά ο Ολυμπιακός δικαιούται να κυνηγήσει, στο πλαίσιο των κανονισμών, τον βοηθό διαιτητή κ. Μαυρουδή, που αποφάσισε (κατόπιν ποιας έμπνευσης;) να σηκώσει τη σημαία του υποδεικνύοντας (ποιόν;) σε θέση offside στο πρώτο ερυθρόλευκο γκολ. Στο «κυνήγι» αυτό δεν είναι άσχημη ιδέα να περιλάβει και τον εκπαιδευτή του, που είναι βέβαιο πως μακροημερεύει στην ΚΕΔ/ΕΠΟ και χρυσοπληρώνεται με τις πλάτες του κ. Κλάτενμπεργκ.

Η φάση, που είναι εκτός των ανεκτών ορίων και προκαλεί περίεργους έως ακατάλληλους συνειρμούς, είναι η πρωτοφανής απόπειρα του Μάτιτς να «κόψει τη μπάλα» στον Μαντύ Καμαρά με ένα τάκλιν που δικαιολογεί απολύτως τον χαρακτηρισμό «δολοφονικό».

Από το ξεκίνημα της έως την κατάληξη της η συγκεκριμένη φάση κραυγάζει πως το χτύπημα του Σέρβου στον Καμαρά είναι περίεργο και ήθελε να το επιφέρει.

Προσέξτε: η φάση εξελίσσεται εκτός της μεγάλης περιοχής του Ατρόμητου, ο Καμαρά δεν απειλεί καν την εστία, πάσα στο δεξί άκρο της επίθεσης του Ολυμπιακού επιχειρεί να κάνει με στραμμένη την πλάτη του στην εστία, όταν την ίδια ώρα ο «συνάδελφος του» (κάποιος, δηλαδή, που βγάζει το ψωμί του από το ίδιο επάγγελμα, μακριά από το σπίτι του) σημαδεύει στεγνά τα πόδια του Αφρικανού χαφ στο κατώτερο σημείο, στον αχίλλειο τένοντα!

Ο Μάτιτς «φεύγει» με προτεταμένες τις τάπες και κατευθύνεται «με χίλια» στα πόδια του Καμαρά και συναντάει «εκεί που ήθελε» το δεξί του πόδι, μόλις αυτό πατάει στο έδαφος μετά την πάσα που έκανε.

Είχε όλο το χρόνο ο Μάτιτς να σταματήσει την εξέλιξη της φάσης; Ναι είχε αρκετό χρόνο για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή κα καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί και να επιχειρήσει να αποτρέψει τη σύγκρουση.. Μπορούσε να μαζέψει το πόδι του,  ή να επιχειρήσει να αποφύγει τη σύγκρουση, όταν είδε τι πρόκειται να γίνει.

Δεν έκανε τίποτε από όλα αυτά. Συνέχισε κανονικά αυτό που επέλεξε να κάνει. Στόχευε στα πόδια του διεθνή χαφ και βρήκε το ένα ακριβώς όπως ήθελε.

Ήταν μια συνειδητή επιλογή του Σέρβου αυτό που έκανε; Είχε στόχο να τραυματίσει βαριά το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού, τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται αυτή την περίοδο στο ελληνικό πρωτάθλημα; Πιστεύω πως ναι, συνειδητά και ψυχρά απείλησε όλη την καριέρα του Καμαρά. Η άλλη εξήγηση είναι πως αποτελεί κλασσικό δείγμα αντιεπαγγελματία δρεπανηφόρου.

Κανένας επαγγελματίας, αν δεν το θέλει, δεν επιχειρεί σε εκείνο το σημείο και με τις αγωνιστικές συνθήκες που επικρατούσαν  να σημαδέψει τον αχίλλειο τένοντα του αντιπάλου του για να του στερήσει, ίσως, τη μελλοντική παρουσία του ως επαγγελματία στο άθλημα που βγάζει το ψωμί του.

Ο Καμαρά δεν τραυματίστηκε σοβαρότατα, είτε από θαύμα, είτε επειδή είναι πολύ δυνατός και ξεπερνάει με επιτυχία ανάλογα χτυπήματα. Αυτό σε τίποτε δεν μειώνει τον χαρακτήρα του χτυπήματος του Μάτιτς, ούτε δικαιολογεί στο ελάχιστο την αποφασισμένη από πριν ενέργεια του να απειλήσει την σωματική ακεραιότητα του συναδέλφου του με τη χειρότερη δυνατή επιβάρυνση.

Όλοι καταλαβαίνουν τι θα σήμαινε για τον Καμαρά ένας τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα. Όλοι, πλην αυτού που μετείχε στη φάση και δεν έκανε τίποτε απολύτως για να αποφύγει την πιθανότητα να «κόψει τη μπάλα» από ένα συνάδελφο του.

Ότι ο Μάτιτς «τιμωρήθηκε» με κόκκινη κάρτα μετά την εξέταση της φάσης από τον V.A.R. δεν ανατρέπει, δεν ακυρώνει στο παραμικρό τον χαρακτήρα της πράξης του, απλώς βγάζει λάδι τον διαιτητή και τον V.A.R.

Τίποτε άλλο. Όλες οι υπόλοιπες παράμετροι της υπόθεσης παραμένουν ισχυρές και δεν χρειάζεται να ξεχαστούν γρήγορα για να μην επαναληφθούν σύντομα.

Δεν απαιτούνται δα και μαντικές ικανότητες για να καταλάβει και ο πλέον αδαής πως φέτος ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει και ανάλογες προκλήσεις στο δρόμο για το πρωτάθλημα.

ΥΓ. Ο Έλληνας V.A.R. είδε τι έγινε, ειδοποίησε και βγήκε στον αφρό. Εκείνο το αγγλικό νούμερο που ήταν V.A.R.στο Λίβερπουλ που έβοσκε, τι έξυνε την ώρα που  Πίκφορντ σημάδευε και τελείωνε για φέτος τον Βαν Ντάικ; Είναι δυνατόν αυτό το χτύπημα, αυτός ο τραυματισμός να πέρασαν χωρίς καμία πειθαρχική επίπτωση;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ