Ζήτω ο Κιμ Γιονγκ Ουν, γιος του Κιμ Γιονγκ Λι και εγγονός του Κιμ Ιλ Σουνγκ

Ζήτω ο Κιμ Γιονγκ Ουν, γιος του Κιμ Γιονγκ Λι και εγγονός του Κιμ Ιλ Σουνγκ

Στο Πάρκο Γουδή ζήλεψαν τη δόξα του Βορειοκορεάτη δικτάτορα και εμπνευστήκαν τη μεταφορά των διδαγμάτων του και της πρωτοπόρας σκέψης του στην λειτουργία της ΕΠΟ.

Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή, επειδή είναι τόσο γελοία. Η σύλληψη και η υλοποίηση της είναι, όντως, για γέλια, αλλά, τελικά, αποδείχθηκε ότι για μερικούς τίποτε δεν είναι πιο σοβαρό όσο η δική τους επιβίωση και η αναπαραγωγή του συστήματος που κυριαρχεί στο Πάρκο Γουδή και λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να ξεφτιλίζουν ακόμη κι ένα γνήσιο τέκνο της αγγλικής κουλτούρας.

Σε παγκόσμια πρώτη δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Π.Ο. «διαδικτυακή συνέντευξη του Προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ», χωρίς κανένας να μετέχει σε αυτή ζωντανά, χωρίς κανένας να παίρνει μέρος με τηλεδιάσκεψη, χωρίς κανένας να ενοχλεί κανένα και πολύ περισσότερο τα σκυλιά της Ε.Π.Ο. !!! Μα την Παναγία, ο τύπος έκανε συνέντευξη μόνος του!

Στημένος πίσω από ένα γραφείο;, έδρανο; κάτι τέλος πάντων μιλούσε τοποθετούμενος και απαντούσε ερωτώμενος(;) σε ερωτήσεις που ήδη κατατέθηκαν (;) από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, για τις οποίες κανείς δεν γνωρίζει αν κατατέθηκαν, από ποιους, πόσο πραγματικές ή μαϊμού ήταν, πόσες ήταν, ποιος τις αξιολόγησε ή τις ομαδοποίησε, ποιος έκανε την τελική επιλογή για το ποιες θα απαντηθούν και – το σημαντικότερο – ποιος πήρε την ευθύνη αυτής της ιλαροτραγωδίας, αυτής της μοναδικής κωμωδίας, αυτής της συγκλονιστικής ξεφτίλας.

Απέναντι στον κ. Κλάτενμπεργκ, ταλαίπωρο και ψιλοχαμένο στο διάστημα, το απόλυτο κενό: τον ειδοποίησαν να φαντάζεται ότι πίσω από το φακό υπάρχουν άνθρωποι με δικαιώματα και δημοσιογράφοι με καθήκον ενημέρωσης κι αυτός, σαν πιστό βρετανικό σκυλί, ξεκίνησε να λέει, να γράφεται, να κάνει λάθη, να διορθώνεται, να ξαναγράφεται το τελικό βίντεο για να καταλήξει στο τέλος αυτό το όνειδος για κάθε δημοκρατία και για κάθε ελεύθερη δημοσιογραφική ένωση να απαντάει κάποιος χωρίς να τον ρωτάει κανένας.

Κλαίει με μαύρο δάκρυ ο Κιμ Γιογκ Ουν, γιος του Κιμ Γιογκ Ιλ κι εγγονός του Κιμ Ιλ Σουγκ που δεν κατάφερε ποτέ να φανταστεί πόση επιρροή διαθέτει το δικό του «δημοκρατικό μοντέλο ενημέρωσης» σε μερικά διαταραγμένα και διεστραμμένα μυαλά στο Πάρκο Γουδή κι εντός της Ε.Π.Ο., που ζήλεψαν τη δόξα του Βορειοκορεάτη δικτάτορα και εμπνευστήκαν τη μεταφορά των διδαγμάτων του και της πρωτοπόρας σκέψης του στην λειτουργία της Ε.Π.Ο.

Δεν έχει ματαγίνει, ούτε στις χειρότερες ώρες παγκοσμίου πολέμου, τέτοιο μαύρο χάλι, τέτοια αποκαθήλωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τέτοια ολοκληρωτική απαξία κάθε ανθρώπινης προσωπικότητας, κυρίως του ίδιου του Κλάτενμπεργκ.

Η γελοιοποίηση του είναι μοναδική στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού. Είναι ο θρίαμβος της κατευθυνόμενης ενημέρωσης, της απόλυτης απαξίας, είναι ο ίδιος ο έρπων νεοφασισμός του ανολοκλήρωτου που έλκεται από την εξουσία, είναι το χειρότερο δείγμα του Άλντους Χάξλεϊ και του «Θαυμαστού νέου κόσμου» του.

Όλο αυτό το δημοσιογραφικό, ενημερωτικό και ανθρώπινο ξεφτιλίκι επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί από τη δημοσιογραφία του εικοσάρικου με την πανδημία του κορωνοϊού και άλλες ανάλογες αστειότητες. Λες και σε παγκόσμια κλίμακα δεν διεξάγονται συνεντεύξεις τύπου την περίοδο της πανδημίας, λες και δεν υπάρχει η λύση της τηλεδιάσκεψης, λες και η ίδια η Ε.Π.Ο. ή η Super League 1 δεν συνεδριάζουν ώρες ολόκληρες με τηλεδιάσκεψη, λες και η τεχνολογία ξαφνικά καταργήθηκε.

Η μεγαλύτερη κωμδία; Αύριο, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου το μεσημέρι (12.00) η ίδια η εργοδότρια του κ. Κλάτενμπεργκ, η Ε.Π.Ο. θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη στην οποία θα πάρουν μέρος τα δεκαεφτά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, η Νομική Υπηρεσία, οι διευθυντές της Ομοσπονδίας, η Διεύθυνση Τύπου κ.λ.π., δηλαδή στο σύνολο περί τα 25-30 άτομα. Με την ίδια διαδικασία, σε συνθήκες κορωνοϊού, η Ε.Π.Ο. συνεδρίασε και έλαβε σημαντικότατες αποφάσεις, χωρίς να υπάρξει κανένα θέμα τεχνολογικό ή άλλο.

Γιατί δεν θα μπορούσε η ίδια διαδικασία να ακολουθηθεί και στην διαβόητη συνέντευξη του κ. Κλάτενμπεργκ κι επιλέχθηκε (περί συνειδητής επιλογής πρόκειται) να ξεφτιλιστεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ υποδυόμενος ότι απαντάει σε δήθεν ερωτήσεις που υποβλήθηκαν έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.

Πως στο καλό προέκυψαν από αυτή την παρά φύση σύζευξη της άποψης της Ε.Π.Ο. (ή ενός τμήματος της) για την ελευθερία του Τύπου και για την αξία της ενημέρωσης με τις χειρότερες εκδοχές του «big brother», με μοναδικό στόχο να ελεγχθεί ασφυκτικά η ενημέρωση και να μην επιτραπεί στον κ. Κλάτενμπεργκ να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. και να κριθεί εκεί η αξιοσύνη του που κοστίζει 500.000 το χρόνο στο ποδόσφαιρο;

Σοβαρά τώρα περιμένει κανείς να αξιολογηθεί θετικά αυτή η ακραία γελοιότητα, αυτός ο θίασος των γελοίων που δήθεν απαντούσαν σε ερωτήσεις, μεταξύ των οποίων και σε εκείνη για ¨την εντοπιότητα των διαιτητών της Αθήνας;».

Άραγε τι χρεία όλου αυτού του συρφετού είχε ο κ. Κλάτενμπεργκ και δέχθηκε να παριστάνει τον συνεντευξιαζόμενο σε μια σχιζοφρενή κατάσταση, στην οποία δήθεν απαντούσε σε δήθεν ερωτήσεις, χωρίς κανείς να μάθει ποτέ ποιος τις έκανε και ποιος τις αξιολόγησε προς απάντηση;

Ο κ. Κλάτενμπεργκ τελείωσε, οριστικά και αμετάκλητα, σήμερα. Ήθελε να γίνει μέρος αυτής της κωμωδίας που προσβάλλει βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και θα εισπράξει τα επίχειρα για την επιλογή του αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ