Γιατί ο Μαρτίνς επιλέγει «παλιούς» και 4-4-1-1

Γιατί ο Μαρτίνς επιλέγει «παλιούς» και 4-4-1-1

Δίχως τον Μαντί Καμαρά. Δίχως και το τελευταίο κύμα μεταγραφών να έχει ανοίξει ακόμη τον λογαριασμό της.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μπροστά του μια δύσκολη άσκηση. Και για πολλοστή φορά επιβεβαιώνει πως είναι προπονητής με αρχές στον τρόπο σκέψης του. Ικανός να καταρτίσει ρεαλιστικά σχέδια.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι προσεγγίζει την αναμέτρηση με την Μαρσέιγ με μια διάταξη 4-4-1-1. Με τον Μασούρα και τον Ραντζέλοβιτς να «σφραγίζουν» τις πτέρυγες μπροστά από τους Ραφίνια-Χολέμπας. Και με τον Ματιέ Βαλμπουενά σε ρόλο ελεύθερο πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Όπερ σημαίνει σταθερά οκτώ παίκτες πίσω από τη μπάλα. Έτοιμοι να χτίσουν ένα σενάριο υπομονής και συγκέντρωσης γύρω από τον πραγματικό στόχο: Τους βαθμούς της νίκης.

Δίχως τον Καμαρά δεν υπάρχει 4-3-3 για τον Μαρτίνς. Διότι ο Αφρικανός έχει αγωνιστικά χαρακτηριστικά που δεν τα διαθέτει άλλος χαφ της ομάδας του. Αυτό το ταλέντο στις δύο φάσεις του transition που δίνει στον Ολυμπιακό χαρακτήρα aggressive.

Δεν έχει λόγο λοιπόν να διατηρήσει μια διάταξη που επί της ουσίας έχει «χτισθεί» όλο αυτό το διάστημα πάνω στις ικανότητες ενός παίκτη. Ειδικά από τη στιγμή που ο Πέπε δεν έχει αγωνιστεί ως τώρα δευτερόλεπτο. Ο Πορτογάλος χαφ που ο Μαρτίνς τοποθέτησε το καλοκαίρι στο νο 1 της μεταγραφικής λίστας του.

Πειράματα απόψε δεν υπάρχουν για τον 50άχρονο. Το επιβεβαιώνει αφήνοντας «εκτός» και τον Ρούμπεν Βινάγκρε. Στην εντεκάδα υπάρχουν μόνο παίκτες που έχουν ξεκινήσει από την αρχή τη σεζόν. Που δίνουν μια ομοιογένεια στις γραμμές. Και που εξασφαλίζουν ένα μίνιμουμ εμπειρίας.

Ο μόνος που θα μπορούσε να χωρέσει σε αυτό το σχήμα είναι ο φορμαρισμένος Φορτούνης. Αλλά αυτό θα σήμαινε πως έπρεπε να μείνει εκτός ο Βαλμπουενά. Και ο Μαρτίνς έχει σχηματίσει σχέση… εξάρτησης με τον Γάλλο από πέρσι. Τον Βαλμπουενά που απόψε παίζει το… ματς της ζωής του κόντρα στην πρώτη του ποδοσφαιρική «αγάπη». Μεγάλο το προσωπικό κίνητρο. Σαφώς και σημαντικό ακόμη και στις αποφάσεις του προπονητή.

Η προσέγγιση λοιπόν είναι συγκεκριμένη από τον κόουτς. Να δούμε και κατά πόσο η σκέψη του θα μπορέσει να ταιριάξει με τα δεδομένα αυτής της πρεμιέρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ