Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: «Στον θάλαμο ένας που πίστευε ότι είναι ο Ροβινσώνας. Ένας που πίστευε πως είναι Θεός. Και εγώ που δεν πίστευα ότι είμαι ο Μαραντόνα». RIP
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ10.gr

«Θέλετε να πεθάνετε πριν την ώρα σας;»

To10.gr αποκαλύπτει το απειλητικό μήνυμα που οδήγησε στις παραιτήσεις των δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων. Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου. Απέκρυψε την υπόθεση η ΕΠΟ και η Γραμματεία της Επιτροπής Εφέσεων, όπου φέρεται να ελήφθη τον εν λόγω απειλητικό μήνυμα.

«Θέλετε να πεθάνετε πριν την ώρα σας;» | to10.gr

13 Ιουλίου 2020: Ο πρόεδρος Παναγιώτης Φιλόπουλος ανακοινώνει την παραίτηση του από την τριμελή Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ώρες αργότερα τον ακολουθεί στην πόρτα της εξόδου ο Γεράσιμος Βρυώνης, ένα από τα δύο μέλη της ίδιας Επιτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και οι δύο επικαλούνται προσωπικούς λόγους. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα των ημερών όμως συνδέει άμεσα την απόφαση τους με την εξέλιξη της υπόθεσης «πολυιδιοκτησίας» ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Το CAS μόλις έχει ανακοινώσει πως στέλνει τον «φάκελο» πίσω στο πάρκο Γουδή προκειμένου οι ίδιοι δικαστές της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να εξετάσουν ξανά την υπόθεση, αυτή την φορά στην «ουσία» της, κατά παράβαση του ελληνικού νόμου. Και ο ΠΑΟΚ, που δεν κέρδισε κάτι παραπάνω από χρόνο στη Λωζάνη, έχει ήδη «στοχεύσει» επικοινωνιακά στη «δολοφονία χαρακτήρων»: των τακτικών ανώτατων δικαστών του τρίτου ελληνικού δικαστηρίου που είχε αποφανθεί υπέρ της ενοχής του (πρώτα ήταν η ΕΕΑ, μετά η πειθαρχική επιτροπή SUPER LEAGUE και τέλος η Εφέσεων της ΕΠΟ).

«Διέσυραν τη Δικαιοσύνη, οφείλουν σήμερα να παραιτηθούν» κραύγαζε ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Δικεφάλου του Βορρά και τα σάιτ του αγαπημένου ανιψιού, εκθέτοντας δικαστικούς λειτουργούς, κατά προσφιλή τους τακτική. Παλιά μου τέχνη κόσκινο αφού και πριν λίγες ημέρες αποφάσισε να στοχοποιήσει τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της SUPER LEAGUE επειδή εφάρμοσε το γράμμα του κανονισμού και δεν εξολόθρευσε τον Καραπαπά. Παράλληλα άφηνε να γίνει γνωστό πως θα κινηθεί νομικά σε βάρος των δικαστών που αποφάσισαν την ενοχή του. Για την ιστορία: Ο ΠΑΟΚ όντως έφτασε ως τον Άρειο Πάγο ζητώντας την τιμωρία του Παναγιώτη Φιλόπουλου και του Γεράσιμου Βρυώνη με την κατηγορία ότι άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντα τους. Έχασε όμως και εκεί. Η υπόθεση ήδη από καιρό έχει αρχειοθετηθεί.

Ποια υπόθεση όμως δεν αρχειοθετήθηκε;;;

Ήταν όντως ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΠΑΟΚ που ανάγκασε τους δύο τακτικούς δικαστές σε παραίτηση από την Επιτροπή Εφέσεων; Ήταν απλά η απόφαση του CAS που αρνήθηκε να δικάσει την περίφημη υπόθεση και απλά την έστειλε πίσω σε «πακέτο»; Ήταν προσωπικοί και οικογενειακοί λόγοι που απλά προέκυψαν σε λάθος timing, δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις; Ή μήπως κάτι άλλο; Το καλό σενάριο για την πολύπαθη ελληνική κοινωνία θα ήταν να συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω. Πόσο πιθανό είναι όμως αυτό…

Την απάντηση την γνωρίζουν οι ίδιοι και θα ήταν καλό να κληθούν να απαντήσουν ποιοι ή τι τους εξώθησαν σε παραίτηση. Γιατί μόνο έτσι θα προστατεύσουν εαυτούς, συναδέλφους αλλά και την δικαιοσύνη. Έως σήμερα σιωπούν, πριν όμως κάποιος τους κατηγορήσει ας συνεχίσει να διαβάζει παρακάτω.

Τρέχει εδώ και λίγο καιρό μία έρευνα έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα το Τμήμα Αθλητικής Βίας διεξάγει προκαταρκτική έρευνα, ερευνώντας ειδικά ένα άλλο ενδεχόμενο. Σοκαριστικό ακόμη και στη σκέψη: Την παραίτηση τους λόγω απειλών κατά της ζωής τους. Ένα ανώνυμο μήνυμα έφτασε στην ΕΠΟ και συγκεκριμένα στην γραμματεία της Επιτροπής. Το ανώνυμο αυτό μήνυμα είχε ένα εισαγωγικό δημοσίευμα με τίτλο «ΠΑΟΚ: Διέσυραν τη δικαιοσύνη – Οφείλουν σήμερα να παραιτηθούν. Όσοι αποφάσισαν περί του αντιθέτου, οι κ.κ. Φιλόπουλος και Βρυώνης οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν». Το κείμενο του μηνύματος ήταν επί λέξει το εξής: «Θέλετε να πεθάνετε πριν την ώρα σας; Σε ένα τυχαίο ατύχημα εσείς ή οικογένεια σας; Δεν καταλαβαίνω. Δεν σκέπτεστε την οικογένεια σας; Ξέρουμε που είστε. Παραιτηθείτε τώρα πριν συμβεί το μοιραίο». Αυτό το «ανώνυμο» μήνυμα έφτασε στην ΕΠΟ αλλά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Προς Πρόεδρο Επιτροπής Εφέσεων ΕΠΟ, Φιλόπουλο» ξεκαθάριζε για την αποφυγή παρεξηγήσεων, λίγα 24ώρα πριν ο ίδιος, αλλά και ο έτερος εφέτης, Γεράσιμος Βρυώνης, παραιτηθούν… Η ανακοίνωση της απόφασης του CAS είχε γίνει γνωστή στις 10 Ιουλίου. Ο λογαριασμός του CAS απλός: έστελνε την υπόθεση στην ίδια επιτροπή που την δίκασε ζητώντας της να την δικάσει εκ νέου, μπαίνοντας στην ουσία αυτή την φορά. Λογάριασε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, ο οποίος με μία επιστολή γεμάτη νόημα, απείλησε την ζωή των δικαστών και των οικογενειών τους και κατάφερε τον στόχο του: Η παραίτηση των βασικών δικαστών ήρθε ένα σαββατοκύριακο μετά, στις 13 του ίδιου μήνα, ενώ οι παραιτήσεις συνεχίστηκαν σε μορφή χιονοστιβάδας χωρίς να παραμείνει στο τέλος κανείς.

Για την υπόθεση ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή η Γραμματεία της Επιτροπής Εφεσεων της ΕΠΟ και άρα και η διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Το προφανές ήταν να κινηθεί αντανακλαστικά και να πράξει τα αυτονόητα. Να γνωστοποιήσει το συμβάν και να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές. Να προστατέψει τους δικαστές. Να προστατέψει το ίδιο το ποδόσφαιρο. Πληροφορίες όμως αναφέρουν πως δεν έκανε το παραμικρό. Επί της ουσίας έκανε κάτι: απέκρυψε αυτό το απειλητικό μήνυμα, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτόν τον αποστολέα του. Το «γιατί» είναι μάλλον μια ενδιαφέρουσα ερώτηση που θα κληθούν να απαντήσουν, σίγουρα έκπληκτοι, οι αρμόδιοι. Άραγε έχει απομείνει πλέον κάτι να εκπλήξει εμάς με την συγκεκριμένη διοίκηση της ΕΠΟ, ρητορικό το ερώτημα.

Θυμίζουμε πως η νέα σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων ανακοινώθηκε μόλις πριν από μερικά 24ωρα: Στις 21 Οκτωβρίου. Για εκατό και πλέον ημέρες το ελληνικό ποδόσφαιρο έμεινε δίχως δικαστές σε μια ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία. Η νέα Επιτροπή θα πρέπει σύντομα να καταπιαστεί με την περίφημη υπόθεση «πολυιδιοκτησίας» που παραμένει προς εξέταση. Εκείνη που έστειλε την Ξάνθη στην Σούπερ Λιγκ 2 (-7β.), αλλά δεν τιμώρησε ακόμα τον ΠΑΟΚ στον οποίο οι βαθμοί της τιμωρίας επεστράφησαν μέχρι τη νέα εκδίκαση. Πόσο εύκολο όμως είναι τελικά να δικαστεί, όταν κυκλοφορούν ατιμώρητοι εκείνοι που απείλησαν την ζωή των – προηγούμενων – δικαστών; Όταν όχι μόνο δεν υπάρχει απάντηση για τον περίφημο «αποστολέα» του σοκαριστικού μηνύματος που έχει η Εισαγγελία στα χέρια της, αλλά η ίδια η ΕΠΟ δεν ενημέρωσε ποτέ και κανέναν για την αλήθεια σχετικά με την επιστολή; Όταν δεν προσπάθησε όχι απλά να προστατεύσει τους δικαστές και συνεπώς την Επιτροπή Εφέσεών της και άρα την αξιοπιστία της, αλλά ενήργησε κατά τρόπο άκρως συγκαληπτικό;

Το θέμα είναι μεγαλύτερο από την «πολυιδιοκτησία». Μεγαλύτερο από το ποδόσφαιρο. Απειλούνται οι ζωές τακτικών δικαστών σε μια δημοκρατική χώρα. Μία Ομοσπονδία που έχει την ευθύνη της προστασίας των δικαστών, των θεσμών και των καταστατικών της σκοπών κάνει πως δεν κατάλαβε, εκθέτει, εκτίθεται και μένει έκθετη. Δικαστές παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο. Δικαστές διορίζονται και ετοιμάζονται να δικάσουν, ετοιμάζονται να απονείμουν δικαιοσύνη, να προφυλάξουν τους θεσμούς και το ποδόσφαιρο, υπακούοντας τον νόμο, σεβόμενοι τον όρκο τους, εφαρμόζοντας τους κανονισμούς, ακούγοντας την συνείδησή τους, μέχρι να δυσαρεστήσουν τον μηχανισμό που θα διατάξει τον ασύλληπτο «ξενοδόχο» να τους στείλει νέα επιστολή. Και οι δικαστές είναι άνθρωποι και στο τέλος της ημέρας πρέπει να προφυλάξουν εαυτούς και οικογένειες. Προστατέψτε τους και η αλήθεια θα λάμψει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από