Καρέρα : Ή αφεντικό ή το… χάνει

Καρέρα : Ή αφεντικό ή το… χάνει

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει μπροστά του ένα δύσκολο μονοπάτι. Το στοίχημα για τον Ιταλό τεχνικό είναι μεγάλο, καθώς μάχεται να κρατήσει τις ισορροπίες στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια. Θα καταφέρει να αντικρούσει τους κραδασμούς ή το... πλοίο μπάζει νερά;

Μέσα από τις νίκες, μια ομάδα που δε βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και της πάνε τα πάντα… αριστερά, αποκτάει πολύτιμο χρόνο. Και το σημαντικότερο; Μπόλικη ηρεμία για τη συνέχεια.

Η εκτός έδρας επικράτηση της Ένωσης στα Γιάννενα εξασφάλισε στους «κιτρινόμαυρους» και τα δύο. Ένα στραβοπάτημα στους «Ζωσιμάδες» θα βάρυνε ακόμα περισσότερο το κλίμα και ως γνωστόν στον… πλανήτη ΑΕΚ, δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να τελειώσει πρόωρα μια σεζόν. Άλλωστε, ο Δικέφαλος προέρχονταν από δύο ματς χωρίς θετικό αποτέλεσμα και το ματς στα Ιωάννινα ήταν must win.

Τις τελευταίες μέρες, το «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο απασχόλησε έντονα τα όσα έγιναν στην Πορτογαλία με την Μπράγκα. Αλλαγή στην αλλαγή ο Μάρκο Λιβάγια, με τον Κροάτη επιθετικό να ξεσπάει στα αποδυτήρια του Estadio Municipal.

Ο Ίλια Ίβιτς ανέλαβε δράση, σβήνοντας γρήγορα τη φωτιά πριν… φουντώσει και πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στοίχημα να κρατήσει «όρθια» την ομάδα

Ο Μάσιμο Καρέρα πήρε το μήνυμα και φρόντισε να το… επιστρέψει, καθώς σε μια ομάδα υπάρχουν κανόνες. Ο Ιταλός άφησε στον πάγκο τον Κροάτη (4ο ματς που αγωνίζεται ως αλλαγή), ενώ και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ προτιμήθηκε αντί του Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο κόουτς της ΑΕΚ έχει διαμηνύσει πολλές φορές, πως θα αγωνίζονται μόνο όσοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Και τον τελευταίο καιρό, τόσο ο Λιβάγια όσο και ο Πορτογάλος φορ είναι φανερά ντεφορμέ, επηρεάζοντας την Ένωση.

Είναι μεγάλο το στοίχημα για τον Ιταλό τεχνικό να διατηρήσει τις ισορροπίες στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια, κρατώντας όρθια την ομάδα. Ο 56χρονος κόουτς έχει αποδείξει στην προπονητική του καριέρα, πως δεν καταλαβαίνει από ονόματα και «βεντέτες». Θέλει τα πάντα να γίνονται με τον δικό του τρόπο. My way που έλεγε και ο Φρανκ Σινάτρα.

Το επεισόδιο στην Πορτογαλία και γενικά περιστατικά… ανταρσίας αποσταθεροποιούν μια ομάδα. Και αν τα ανεχτείς, τότε δεδομένα χάνεις από την αρχή την παρτίδα.

Ο Μάσιμο Καρέρα έδειξε πως δε θέλει τέτοιου είδους συμπεριφορές στην Ένωση. Με τον τρόπο που χειρίζεται τα διάφορα γεγονότα, θέλει να ξεκαθαρίσει πως αυτός είναι το αφεντικό στα αποδυτήρια της ομάδας και κανένας άλλος.

Τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ίλια Ίβιτς γνωρίζουν καλά πως η ΑΕΚ ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί και τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή. Από το πουθενά, τα πάντα μπορεί να τιναχτούν στον αέρα, με τον Ιταλό κόουτς να στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Είναι μεγάλο πράγμα και μεγάλο ρίσκο για μια ομάδα να αφήνει στον πάγκο το πολυτιμότερο εργαλείο της. Ο Καρέρα το γνωρίζει καλά, με τα πρώτα σημάδια πάντως να είναι ενθαρρυντικά, καθώς ο Λιβάγια των «Ζωσιμάδων» δεν είχε καμία σχέση με τον Λιβάγια της Μπράγκα.

Και όλα αυτά, ενώ ακόμα τόσο η υπόθεση ανανέωσης συμβολαίου του Κροάτη άσου, όσο και του Πορτογάλου φορ παραμένουν ανοιχτές. Δυο, αν μη τι άλλο… βόμβες στα χέρια του Μάσιμο Καρέρα εν όψει της συνέχειας που απαιτεί… ειδικούς χειρισμούς.

Και το ερώτημα που πλανάται είναι ένα. Θα καταφέρει να κρατήσει τα αποδυτήρια σαν ένα συμπαγές σύνολο ή το πρόβλημα θα γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να τρίξει επικίνδυνα η καρέκλα του;

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ