Έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους

Έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους

Στην ΕΠΟ απομένει ο ρόλος «της τελευταίας τρύπας της φλογέρας», καθώς η πρωτεύουσα ευθύνη για τον διορισμό δικαστικών οργάνων ανήκει πλέον στη δικαιοσύνη και σε διαδικασίες που δεν μπορεί είτε να επηρεάσει είτε να ελέγξει.

Την δραστική αλλαγή της διαδικασίας επιλογής των δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου νομιμοποιεί σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, τροποποιώντας, ως έχει δικαίωμα, τις σχετικές διατάξεις του νόμου Κοντονή.

Σύμφωνα με την, εν εξελίξει, τροποποίηση του νόμου η Ε.Π.Ο. θα διορίζει υποχρεωτικά στα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου τους δικαστές που θα επιλέγουν με δικές τους διαδικασίες, τα όργανα διοίκησης της τακτικής δικαιοσύνης, δηλαδή η διοίκηση του Πρωτοδικείου και η αντίστοιχη του Εφετείου Αθηνών.

Στην Ε.Π.Ο. απομένει ο ρόλος «της τελευταίας τρύπας της φλογέρας», καθώς η πρωτεύουσα ευθύνη για τον διορισμό των δικαστικών οργάνων ανήκει, πλέον, στη δικαιοσύνη και σε διαδικασίες που η Ομοσπονδία δεν μπορεί είτε να επηρεάσει, είτε, πολύ περισσότερο, να ελέγξει.

Λογικότατη η εξέλιξη. Στην ουσία μιλάμε για μια κανονική θεσμική αυτοκτονία της Ε.Π.Ο. και των φανερών και κρυφών αφεντικών που την διαχειρίζονται.

Ο λόγος; Μόνοι τους οδήγησαν τις εξελίξεις στην έσχατη ανυποληψία και απαξίωσαν τις διαδικασίες εκλογής των μελών των δικαστικών οργάνων από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας με αποτέλεσμα να καταστεί μονόδρομος η θεσμική παρέμβαση της κυβέρνησης, ώστε να αφαιρεθεί, με εντελώς άκομψο τρόπο, το δικαίωμα της εκλογής των οργάνων από το ανώτερο και νομοθετικό σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο εσμός των υποταγμένων στα συμφέροντα των χαλίφηδων βλαχοπροέδρων, η άμεση ανάγκη των αφεντικών να «ελεγχθεί και να καθοδηγηθεί η διαδικασία εκλογής με σταυρωμένα σε χαρτάκια προτιμητέα ονόματα» και μια θεσμικά παρανοϊκή έως άκρως στημένη εκλογική διαδικασία που συντελέστηκε, χωρίς ίχνος τσίπας, στις 09.10.2020 στη Θεσσαλονίκη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την κρατική παρέμβαση, ώστε να διασωθεί το κύρος των δικαστών – υποψηφίων προς εκλογή.

Είναι σε όλους γνωστά τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας για τη συγκρότηση της Επιτροπής Εφέσεων, ανεξάρτητα με το πώς αυτή κατέληξε τελικώς να συγκροτηθεί.

Κι όμως, υπάρχουν χειρότερα παραδείγματα, από την στημένη και πλήρως ελεγχόμενη και καθοδηγημένη, δια χειρός Γιαννάκη και Μάκη με χαρτάκια στους δικούς τους, ψηφοφορία για την Επιτροπή Εφέσεων.

Σας παρουσιάζω τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την λίστα των αναπληρωματικών μελών της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. που διεξήχθη την ίδια μέρα, στο ίδιο μέρος και στο ίδιο εκλογικό σώμα:

Υποψήφιοι: Δεκαπέντε. Ψήφισαν: 57, Έγκυρα: 52 Έλαβαν: Πολλάκης Ηλίας (41 ψήφοι), Αγελλίδης Ελευθέριος (40), Σπυράκος Κωνσταντίνος (38), Κοκκινάκη Κυριακή (38) και έπεται η απόλυτη ξεφτίλα της συμμορίας που διοικεί τους βλαχοπροέδρους: Κηρύκου Γεωργία (2 ψήφοι), Σταύρου Σπυρίδων (2), Καρστιούνη Αικατερίνη (1), Κάββουρα Δήμητρα (1), Δελή Βικτωρία (1), Γρυπάρη Ειρήνη (1), Σερετίδης Γεώργιος (1), Ρέππα Διονυσία (0), Αθανασοπούλου Λαμπρινή (0), Αναστασοπούλου Ευσταθία (0), ΜπαΊρακτάρη Κωνσταντίνα (0) «κατόπιν κλήρωσης».

Πενήντα δύο (52) βλαχοπρόεδροι και εκπρόσωποι Π.Α.Ε. από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο έως τη Ρόδο, ενεργούμενα των χαλίφηδων που διαχειρίζονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, «αποφάσισαν», χωρίς να γνωρίζουν κανένα από τους υποψηφίους, χωρίς να έχουν την παραμικρή άποψη για την αξία τους και τη διαδρομή τους, χωρίς να τους έχουν δει κατά πρόσωπο, χωρίς, ακόμη – ακόμη, να προλάβουν να διαβάσουν όλα τα ονόματα των υποψηφίων, ότι μόνο τέσσερις αξίζουν να ψηφιστούν με το 50%=1 των ψήφων, οι υπόλοιποι έντεκα είναι άξιοι της ακραίας εκλογικής ξεφτίλας σε μια ιστορικών διαστάσεων ελεγχόμενη ψηφοφορία και τέσσερις από αυτούς «δεν δικαιούνται» ούτε μιας ψήφου!!!

Η απαξία τακτικών εν ενεργεία δικαστών (όλοι τους του Πρωτοδικείου Αθηνών) από τη συμμορία έφτασε στο έσχατο σημείο ανυποληψίας να διεξάγεται κλήρωση μεταξύ τακτικών δικαστών για να καταταγούν με μηδέν ψήφους!!!!!

Δηλαδή, αν, « κατά τον ρουν των γεγονότων», τα σημερινά τακτικά μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και τα τέσσερα πρώτα αναπληρωματικά μέλη, που συγκέντρωσαν το 50%+1 των ψήφων στις 09.10.2020, παραιτούνταν από την Πειθαρχική Επιτροπή, αυτή θα συγκροτούνταν από πρωτοδίκες που έλαβαν δύο, μία και καμία, μηδέν δηλαδή, ψήφο από το εκλεκτορικό σώμα της Ε.Π.Ο.!!!!!

Μάλιστα κύριοι! Θα μετείχε της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. πρωτοδίκης με μηδέν ψήφους!!!!
Πρόκειται για την απόλυτη, την πλήρη, την ακραία θεσμική εκτροπή στη διαδικασία συγκρότησης των δικαστικών οργάνων για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η μία και μοναδική συμμορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που διοικεί την Ε.Π.Ο. και επιβάλλει, χωρίς καμία αντίσταση, τις επιθυμίες της στην Ομοσπονδία και στα μέλη της.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης, μετά από αυτή των κωμική εικόνα, ήταν μονόδρομος. Με την παρέμβαση αυτή χάνεται οριστικά, πλέον, ένα ακόμη από τα προπύργια της ποδοσφαιρικής Ρήτρας Ανεξαρτησίας, το δικαίωμα του οργανωμένου ποδοσφαίρου να επιλέγει το ίδιο, με δικές του διαδικασίες τα πειθαρχικά του όργανα και τα πρόσωπα που θα τα στελεχώσουν.

Με τη διαιτησία να βρίσκεται ήδη στα χέρια άλλων και τα δικαστικά όργανα να τα αποφασίζει μόνη της η ίδια η δικαιοσύνη το περιβόητο «ποδοσφαιρικό αυτοδιοίκητο» έχει καταστεί ένα ανέκδοτο και όλες οι υπέρ του μάχες είναι μάχες χαρακωμάτων με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

Η εξυγίανση των Κοντονήδων και όλων των χαλίφηδων της κακιάς ώρας κατάφερε εξευτελίσει κάθε έννοια Ρήτρας Ανεξαρτησίας, να εξαφανίσει και το τελευταίο ίχνος αυτοδιοίκησης και αυτονομίας.

Με τις υγείες σας λεβέντες, αναμένετε και τα υπόλοιπα!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ