Ο «μία κόκκινη ανά μήνα» Μιλιβόγεβιτς, αποβλήθηκε (άδικα) για πρώτη φορά μετά από 45 μήνες! (Vids)

Ο «μία κόκκινη ανά μήνα» Μιλιβόγεβιτς, αποβλήθηκε (άδικα) για πρώτη φορά μετά από 45 μήνες! (Vids)

Η πρώτη αποβολή του Μιλιβόγεβιτς στην Premier League ήρθε 1357 ημέρες και 125 ματς μετά το ντεμπούτο του στο αγγλικό πρωτάθλημα και ήταν άδικη.

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος μέσος, μετά από 2,5 σπουδαία χρόνια στον Πειραιά, τον Ιανουάριο του 2017 πήρε μεταγραφή για την Κρίσταλ Πάλας, έναντι σχεδόν 15.000.000 €. Εκείνες τις ημέρες της μεταγραφής, γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά. Τα περισσότερα θετικά. Αλλά το πιο ενδιαφέρον, ήταν η πρόβλεψη πως ο Μιλιβόγεβιτς θα έπαιρνε «μία κόκκινη ανά μήνα».

Μία περισπούδαστη άποψη/πρόβλεψη, πως ο «Μίλι», θα γινόταν μόνιμος «θαμώνας» του πινολογίου των Αγγλων διαιτητών, λόγω του σκληρού παιχνιδιού του. Μια τοποθέτηση, ωστόσο, που «δικαιώθηκε» μόλις χθες. Με τον Μιλιβόγεβιτς να αποβάλλεται για πρώτη φορά με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας. Για την ακρίβεια, έκανε ντεμπούτο στον εκτός έδρας αγώνα Στόουκ Σίτι-Κρίστιαλ Πάλας στις 11 Φεβρουαρίου 2017 και έπρεπε να περάσουν 1357 ημέρες για να δει κόκκινη κάρτα στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Για την ακρίβεια, έως ότου επιβεβαιώσει τους ποδοσφαιρικούς Νοστράδαμους της Ελλάδος, έπρεπε να περάσουν 45 μήνες, 125 αγώνες με την Πάλας στην Premier League, 10.466 αγωνιστικά λεπτά, 27 γκολ, 4 ασίστ. Σε αυτό το διάστημα έγινε αρχηγός της ομάδας το, έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συνεχόμενων συμμετοχών με την ομάδα του.

Και το πιο ενδιαφέρον από όλα; Η αποβολή του 86ο λεπτό της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Γουλβς, ήταν τουλάχιστον τραβηγμένη. Διότι στο τάκλιν που έκανε στον Ζοάο Μουτίνιο, βρίσκει ξεκάθαρα πρώτα την μπάλα, τη διώχνει και από την ορμή του σώματός του πετυχαίνει στον αστράγαλο τον Πορτογάλο. Μια φάση που εξόργισε και τον προπονητή της Πάλας, Ρόι Χότζον.

«Δεν νομίζω ότι ήταν λίγο σκληρή η απόφαση, νομίζω ότι ήταν γελοία σκληρή, διότι δεν πιστεύω ότι υπήρχε καν φάουλ», δήλωσε μετά το ματς ο Χότζον και συμπλήρωσε: «Το είπα αυτό στον διαιτητή, ξέρει τι σκέφτομαι για αυτή τη φάση, αλλά δεν μπορώ να κάθομαι εδώ και να ακούω να λέτε ότι νομίζω ήταν φάουλ. Το είδα στο ριπλέι όπως και όλοι και αυτό που βλέπω είναι τον Μιλιβόγεβιτς να κερδίζει την μπάλα και να μην έχει καμία πρόθεση να έρθει σε επαφή με τον Μουτίνιο»!

Θέλετε και το πιο ενδιαφέρον από όλα; Ξέρετε ποια ήταν η προηγούμενη φορά που ο Μιλιβόγεβιτς είχε αποβληθεί σε αγώνα πρωταθλήματος. Ηταν στις 13 Φεβρουαρίου 2016. Σε ένα από τα παιχνίδια που έδειξαν τι θα ακολουθούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι ήταν ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Διαιτητής ο Καλογερόπουλος. Ο Ολυμπιακός με 10′ από το 47′, λόγω αποβολής του Μποτία με απευθείας κόκκινη. Και με 9 παίκτες στο 76′, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα και πέναλτι στον Μιλιβόγεβιτς! Μια διαιτησία ιστορικής σημασίας. Για πολλούς λόγους. Μετά από εκείνη την αποβολή, ωστόσο, ο «Μίλι» δεν πήρε ποτέ ξανά κόκκινη κάρτα. Εκείνος που θα έπαιρνε κάθε μήνα μία κόκκινη κάρτα, έφτασε τον 45ο μήνα του στην Πρέμιερ, να πάρει την πρώτη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ