Ολοι οι καλοί βολεύτηκαν

Ολοι οι καλοί βολεύτηκαν

Για όλους υπάρχει ένας φύλακας –άγγελος (κατά κόσμον Γιαννάκης) που τους σκέφτεται και φροντίζει για την αποκατάσταση τους...

Κανένας παραπονεμένος!! Η δημοσιοποίηση του πίνακα των προτεινόμενων από την ΚΕΔ/ΕΠΟ διαιτητών FIFA για το έτος 2021 επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο πως κανένας «καλός» σε αυτή το ποδόσφαιρο δεν πάει χαμένος! Για όλους υπάρχει ένας φύλακας –άγγελος (κατά κόσμον Γιαννάκης) που τους σκέφτεται και φροντίζει για την αποκατάσταση τους, ακόμη και όταν, λόγω ηλικίας, αυτή καθίσταται δυσχερής.

Μεγάλος κερδισμένος του νέου πίνακα των προτεινόμενων διαιτητών FIFA ο Διαμαντόπουλος, που κατάφερε την ύστατη ώρα να εξασφαλίσει την παραμονή του, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι πως ο κ. Κλάτενμπεργκ (δηλαδή οι περί αυτόν εντεταλμένοι τεχνικοί σύμβουλοι του καθεστώτος Περέϊρα) δεν θέλει ούτε να τον ακούει. Οι δυνάμεις που ενδιαφέρονται για τον Αρκάδα ρέφερι κατάφεραν να πείσουν, με «ατράνταχτα» επιχειρήματα τον Άγγλο επικεφαλής της ΚΕΔ ότι « ο    είναι καλό παιδί, του έτυχαν απλώς δυο – τρεις κακές μέρες, αλλά θα συνέλθει και θα είναι, όπως πριν, απολύτως θεσμικός».

Η παραμονή στον πίνακα του Διαμαντόπουλου άφησε εκτός τον «τεράστιο» Ευάγγελο Μανούχο, καθώς ο «τιτανοτεράστιος» Βασίλειος Φωτιάς έπαιζε για τη θέση του Κομίνη χωρίς αντίπαλο, με βασικό διαπιστευτήριο την «διεθνούς επιπέδου» απόδοση του στον περιβόητο αγώνα ΝΠΣ Βόλος – Ολυμπιακός στο περσινό πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε, πως πρόκειται για τον αγώνα μετά τη λήξη του οποίου μέχρι και ο εκπρόσωπος της FIFA στην Ε.Π.Ο.  Χούμπελ αναγκάστηκε, για να διαχειριστεί την αηδία του από την απόδοση του Φωτιά, να εκδώσει ανακοίνωση και να διαβεβαιώσει για την κωμική απόδοση του εν λόγω ρέφερι και την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις για όσα είδαν τα ματάκια του.

Η υποψηφιότητα του Φωτιά για τη θέση του Κομίνη στον πίνακα των προτεινόμενων διαιτητών FIFA και η διατήρηση του Διαμαντόπουλου σε αυτόν είχαν και μια άλλη σημαντική επίπτωση: «ανάγκασαν» τον κ. Κλάτενμπεργκ να αποδεχθεί την εισήγηση που του έγινε να διαμορφωθεί ένας νέος πίνακας για video match official referees ( για διαιτητές V.A.R. δηλαδή) στον οποίο δεν χώρεσαν ο Διαμαντόπουλος και ο Τζήλος και βρήκαν πόρτα και τρύπωσαν ο Ευαγγέλου, ο Μανούχος και ο Γκορτσίλας.

Δεν χώρεσε και σε αυτόν τον πίνακα ο Διαμαντόπουλος, εξέλιξη καθόλα λογική, καθώς εκτός από τον κ. Κλάτενμπεργκ δεν φαίνεται να τυγχάνει της εύνοιας ούτε του «Πρύτανη» των διεθνών διαιτητών του κ. Σιδηρόπουλου.

Σε αυτό το καταπληκτικό αλισβερίσι που εξελίχθηκε το αποτέλεσμα είναι ένα και σημαντικό: κανείς δεν μένει παραπονεμένος, όλοι κάτι πήραν, άρα όλοι είναι και πάλι ετοιμοπόλεμοι και ενεργοί και όταν χρειαστεί να το αποδείξουν θα είναι πρόθυμοι να υπερασπιστούν με το αίμα τους την εξυγίανση, διότι χωρίς αυτήν δεν έχει ούτε σφυρίχτρα, ούτε πίνακα διεθνών.

Η παρουσία του κ. Μάρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του επικεφαλής (λέμε τώρα και καμία μ@λ@κι@ να περάσει η ώρα!!) της ελληνική διαιτησίας είναι ήδη μια χαμένη υπόθεση.

Για τον Άγγλο επικυρίαρχο της ΚΕΔ/ΕΠΟ ακόμη και η επιλογή ενός Ανδρέα (μεγάλη η χάρη του ) Μεϊντανά από την ηρωική ΕΠΣ Αχαίας του  παράξενου ταξιδιώτη κ. Δανιήλ θεωρείται κάτι λογικό, ανεξάρτητα από το εάν μπορεί ούτε τη φάτσα του να μην γνωρίζει, πόσο μάλλον τις ικανότητες του ως βοηθού διαιτητή, ώστε να τον προτείνει να περιληφθεί στον σχετικό πίνακα για το έτος 2021.

Ο κ. Μεϊντανάς όμως περιελήφθη στη σχετική λίστα, προτείνεται για διεθνής βοηθός διαιτητή και η ελληνική διαιτησία μπορεί να κοιμάται ήσυχη για τα άξια ταλέντα της που θα τη δοξάσουν στα πέρατα της οικουμένης.

Γιατί χρεώνεται ο κ. Κλάτενμπεργκ αυτές τις επιλογές και τι προσδοκά από την διεθνή παρουσία των διαιτητών και βοηθών διαιτητών δεν είναι σαφές σε όλες τις διαστάσεις του. Λογικά, δεν προσδοκάει τίποτε περισσότερο από όσα εισέπραξε μέχρι τώρα και χρεώνεται τις τραγικές επιλογές, ως συνέπεια του αρχικού κολοσσιαίου λάθους του να αποδεχθεί χωρίς καμία αντίρρηση τους πίνακες του Περέϊρα για να διασφαλίσει την καρέκλα του και τον τεράστιο μισθό του.

Το διεθνές ρεζιλίκι που επίκειται από τις εμφανίσεις των δεδομένα ανίκανων και ημιμαθών εγχώριων ρέφερι στα διεθνή γήπεδα δεν φαίνεται να συγκινεί τον κ,. Κλάτενμπεργκ, ούτε να του δημιουργεί τις λογικές, για κάθε εχέφρονα άνθρωπο, ανησυχίες.

Άλλωστε ο κ. Κλάτενμπεργκ έχει ήδη ανακαλύψει τη λύση «δια πάσαν νόσον και πάσαν μ@λ@κί@ν». Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί του, αλίμονο στην πραγματικότητα. Την εξαφανίζει και ησυχάζει από τις κριτικές και τις επιθέσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ