Τα κατά συνθήκην ψεύδη ενός υποψήφιου προέδρου

Τα κατά συνθήκην ψεύδη ενός υποψήφιου προέδρου

Ψαρεύει σε θολά νερά ο εκλεκτός της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ (με ολίγη από Παναθηναϊκό) στις δημόσιες αναφορές του με τις οποίες επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από τον νυν πρόεδρο, αλλά οι δυσκολίες που συναντάει για να γίνει πιστευτός είναι τεράστιες.

Οι εκτιμήσεις για την υποψηφιότητα του κ, Ψαρόπουλου για την προεδρία της Ε.Π.Ο, η αξιοπιστία των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, η επικοινωνιακή τους διαχείριση στο σώμα της ποδοσφαιρικής οικογένειας είναι ήδη γνωστά και καταγεγραμμένα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις εκτιμήσεις για την ποιότητα της θητείας μιας διοίκησης της Ε.Π.Ο. υπό τον κ. Ψαρόπουλο, η οποία αναμένεται «μία από τα ίδια», χωρίς την παραμικρή έκπληξη και με την ίδια παρακμιακή προοπτική.

Όλα αυτά είναι ρόλοι που έχουν παιχτεί και ξαναπαιχτεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά στην τελευταία τριακονταετία με διάφορες παραλλαγές, αλλά την ίδια, περίπου, απόδοση.

Αν κάτι «εκπλήττει» στη διαδικασία της διαδοχής του κ. Γραμμένου από τον κ. Ψαρόπουλο είναι η σφοδρότατη κριτική που επιφυλάσσει ο διάδοχος στον νυν πρόεδρο για λάθη και παραλείψεις σε θέματα καίριας σημασίας για την αξιοπιστία του αθλήματος και των διοργανώσεων του. Οι υποσχέσεις του υποψηφίου προέδρου ότι θα τα αποκρούσει έχουν την αξία που τους προσδίδει το πρόσωπο που τα υπόσχεται και η πορεία του στο χώρο, δηλαδή στην καλύτερη των περιπτώσεων έντονα αμφισβητούμενη.

Ψαρεύει σε θολά νερά ο εκλεκτός της Α.Ε.Κ. και του Π.Α.Ο.Κ. ( με ολίγη από Παναθηναϊκό) στις δημόσιες αναφορές του με τις οποίες επιχειρεί να διαφοροποιηθεί από τον νυν πρόεδρο, αλλά οι δυσκολίες που συναντάει για να γίνει πιστευτός είναι τεράστιες.

Ως εάν ο κ, Ψαρόπουλος να προσγειώθηκε σήμερα στον πλανήτη και στη χώρα και να μην έχει την παραμικρή σχέση με τον κ. Ψαρόπουλο που μετείχε, με εξαιρετικά ενεργό και σημαντικό ρόλο, στη διοίκηση της Ε.Π.Ο. που εκλέχτηκε στις 18 Αυγούστου 2017, αφού πρώτα μετείχε με σημαντικό ρόλο σε όλες τις παρασκηνιακές διαδικασίες (υπό την ηγεσία του αλησμόνητου Σταυρομπάμπη Κοντονή και των συμβούλων του) για την ανατροπή, με ευθεία δικαστική παρέμβαση, του τότε προέδρου Γιώργου Γκιρτζίκη και της εκλεγμένης διοίκησης.

Ως εάν ο κ. Ψαρόπουλος να μην υπηρέτησε πιστά, από τη θέση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και του Προέδρου της Επιτροπής Διοργανώσεων ( προϊστάμενος του κ. Παναγιώτη Δημητρίου), το σύστημα της εξυγίανσης και της κάθαρσης που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ε.Π.Ο. και ευλόγησαν με μερικά εκατομμύρια ευχές ο Π.Α.Ο.Κ. και η Α.Ε.Κ. Σύστημα με το οποίο δεν διαφώνησε ποτέ και δεν συγκρούστηκε ποτέ, ακόμη και στις πλέον χειραγωγημένες αποφάσεις του.

Ως εάν ο κ, Ψαρόπουλος να μην μετείχε στον κορυφαίο, τον ακραίο ευτελισμό της διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου της περιόδου 2019/2020 από μια Ε.Π.Ο. πλήρως υποταγμένη σε μια συγκεκριμένη λογική και προκλητικά αδιάφορη ακόμη και για τις εντολές που λάμβανε από την UEFA σχετικά με την ημερομηνία ολοκλήρωσης των εθνικών διοργανώσεων, τις οποίες έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Το ίδιο ακριβώς έπραξε και στην υπόθεση των ρόστερ με τα οποία θα διεξάγονταν ο αγώνας.

Ως εάν ο κ. Ψαρόπουλος να μην πήρε ποτέ μέρος στις αποφάσεις αυτής της καθοδηγούμενης Ε.Π.Ο. (γνωστή και καταγεγραμμένη η πορεία της) εναντίον του Ολυμπιακού ( ορισμοί αγωνιστικών κυπέλλου ανάμεσα σε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, συστηματική απομείωση της αξίας των διεθνών ποδοσφαιριστών του από την παρουσία τους στις εθνικές ομάδες κ.λ.π.) στις οποίες ενεπλάκη, χωρίς ίχνος τσίπας, ακόμη και η εθνική ομάδα, η οποία κατάντησε (παρά τις εκκλήσεις των διεθνών ποδοσφαιριστών και των εκάστοτε προπονητών) ποδοσφαιρικός λαθρομετανάστης που αναζητάει μόνιμη κατοικία στην ίδια τη χώρα της.

Οι σκόρπιες εκτιμήσεις του κ. Ψαρόπουλου για τις «αμαρτωλές εκλογές της Ε.Π.Ο. στην Αλεξανδρούπολη» και «για την αξιοπιστία της Ομοσπονδίας που μειώνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια» (πόσα «τελευταία» άραγε;) δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια μελετημένη δόση δήθεν αυτοκριτικής σε μια κατανοητή προσπάθεια να φιλοτεχνηθεί η εικόνα ενός υποψηφίου «που ξέρει πρόσωπα και πράγματα, αναγνωρίζει τα λάθη του, άρα είναι έτοιμος να μην τα επαναλάβει». Αστειότητες … Κατά συνθήκην ψεύδη!

Έχει ένα θέμα ο κ, Ψαρόπουλος και όσοι τον επέλεξαν για τη θέση του νέου προέδρου της Ε.Π.Ο. ( θα εκλεγεί έτσι ή αλλιώς εάν διεξαχθούν εκλογές): δεν πείθει κανένα εκτός κόλπου, αντίθετα η υποψηφιότητα του δημιούργησε έντονες φυγόκεντρες τάσεις ειδικά στις Ενώσεις της επιρροής του Π.Α.Ο.Κ., οι οποίες, ως άλλες εγκαταλελειμμένες μωρές παρθένες, ανακάλυψαν ότι χειραγωγήθηκαν στη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου, κανείς δεν τις ρώτησε ή δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβουλευτεί μαζί τους για μια υποψηφιότητα την οποία δεν την εγκρίνουν για κανένα λόγο και αποκρούουν τη διεισδυτικότητα της.

Στο πρόσωπο του κ, Ψαρόπουλου το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν προσδοκά τίποτε θετικό, βάσιμα υποστηρίζεται ότι δεν ελπίζει καν στην διατήρηση του σημερινού επιπέδου (ο Θεός να το κάνει!) αυτής της Ε.Π.Ο.

Οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα είναι κατάμαυρες και σκοτεινές, με τις χειρότερες από αυτές να προέρχονται από νυν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που δεν κρίθηκαν «ικανά» να συνεχίσουν και στη νέα διοίκηση κι αρχίζουν και ανοίγουν το στόμα τους.

Αυτά που λένε, αυτά που υπόσχονται πως θα πουν στο μέλλον και αυτά που υπονοούν για όσα πρόκειται να συμβούν με την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ανατριχιαστικά. Αν, μετά τη δημοσιοποίηση τους (την οποία κάποιοι υπόσχονται), επιβεβαιωθούν θα μιλάμε για την χειρότερη και την πλέον καθοδηγούμενη διοίκηση της Ε.Π.Ο. όλων των εποχών με την πιο σκληρή ηγετική ομάδα και τα πλέον λούμπεν ποδοσφαιρικά στοιχεία στη σύνθεση της.

Υ.Γ. Πάρτε νερό μαζί σας! Το μέλλον μας θα έχει πολλή ξηρασία!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ