Καλό το παραμύθι σου Σταύρο μου, αλλά δεν έχει δράκο

Καλό το παραμύθι σου Σταύρο μου, αλλά δεν έχει δράκο

Ο εκλεκτός της ΑΕΚ χρησιμοποιεί το «Καραϊσκάκης» για να νομιμοποιήσει πρόωρα την επιλογή της «Αγιάς-Σοφιάς» ως έδρας της Εθνικής ομάδας.

Συνεχίζει απτόητος να προκαλεί την κοινή λογική ο υποψήφιος (μοναδικός προς το παρόν) πρόεδρος της Ε.Π.Ο., ο γνωστός τοις πάσι Σταύρος Ψαρρόπουλος. 

Αυτή τη φορά επέλεξε για τις προγραμματικές του δηλώσεις την εθνική ομάδα και την ανάγκη να διαθέτει για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις μια σταθερή και μόνιμη έδρα, καθώς, σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε ένα ακόμη προστατευμένο περιβάλλον από εκείνα που δημιουργούν οι εργολάβοι της εξυγιαντικής ενημέρωσης, «η εθνική ομάδα δεν μπορεί να είναι περιοδεύων θίασος».

Ορθή, ορθότατη η διατύπωση, έρχεται να συναντήσει όλες τις σχετικές δημόσιες παρεμβάσεις των διεθνών ποδοσφαιριστών και του εκάστοτε προπονητικού τιμ της εθνικής, που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό από τον Νοέμβριο του 2016 έως και σήμερα να τονίζουν την προτίμηση τους σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο, το «Γ. Καραϊσκάκης». Σχεδόν έφτασαν στο σημείο να παρακαλάνε δημοσίως να αποφασίσει η Ε.Π.Ο., αυτή η Ε.Π.Ο. του Ψαρρόπουλου, να δηλώσει για μόνιμη έδρα το φαληρικό γήπεδο.

Τι εισέπραξαν; Στην καλύτερη περίπτωση την απόλυτη αδιαφορία του Γραμμένου και της παλιοπαρέας των διάφορων Βακαλο-Ψαρρόπουλων και των απανταχού Παπαχρήστων και Βρακάδων και στη χειρότερη τη χλεύη από τα ΜΜΕ της «εξυγίανσης», που δεν φείδονταν χαρακτηρισμών για το γήπεδο και για τις συνθήκες ασφαλείας, που, δήθεν, ήταν ελλειμματικές και δεν επέτρεπαν μια τέτοια επιλογή.

Πόσες και πόσες φορές μέχρι σήμερα δεν ανακαλύφθηκαν από τα παπαγαλάκια της «εξυγίανσης» «σημεία και τέρατα» στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε βάρος, δήθεν, αγνών φιλάθλων της εθνικής ομάδας, πόσες και πόσες φορές δεν συνδέθηκε το συγκεκριμένο γήπεδο με μαϊμού καταγγελίες για τη δράση «παρακρατικών» ποδοσφαιρικών μηχανισμών, πόσες και πόσες φορές δεν αποθεώθηκε η Ε.Π.Ο. που αποφάσισε να πάρει την εθνική ομάδα «από τη φωλιά των εγκληματιών» και να την περιφέρει στη χώρα αναζητώντας απεγνωσμένα ένα γήπεδο της προκοπής για να αγωνιστεί.

Δεν απείχε ο κ. Ψαρρόπουλος από αυτή την τακτική της Ομοσπονδίας απέναντι στην εθνική ομάδα και στο αίτημα των διεθνών να δηλωθεί για έδρα το γήπεδο που χρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός, δεν διαφοροποιήθηκε ποτέ από αυτή, δεν την κατάγγειλε ποτέ, δεν δημοσιοποίησε τη δική του, την προσωπική του αντίρρηση. Συμφώνησε, απολύτως, με τη στάση της Ε.Π.Ο., υπερθεμάτισε των αποφάσεων της Ομοσπονδίας, στήριξε όλες τις σχετικές επιλογές της και πήρε τα κομμάτια του κ. Γραμμένου όταν ο τελευταίος αποφάσιζε να μασήσει τα λόγια του και να ψελλίσει μερικές αστείες δικαιολογίες.

Τι συνέβη και ξαφνικά ανακάλυψε την ανάγκη να αποκτήσει η εθνική ομάδα μόνιμη έδρα, ώστε να μην είναι περιοδεύων θίασος; Αρκεί μια συστηματική απόπειρα να διαχωρίσει, για εκλογικούς λόγους, τη στάση του από αυτή του κ. Γραμμένου για να δικαιολογήσει ανάλογες δηλώσεις, που θέτουν ευθέως ζήτημα για τον νυν πρόεδρο και τις επιλογές του;

Αστειότητες! Ο κ. Ψαρρόπουλος δεν ψάχνει εκλογική βάση, δεν φοβάται για το αποτέλεσμα των εκλογών ώστε να αναζητεί ψηφαλάκια με δηλώσεις αυτού του είδους. Δεν αγάπησε ξαφνικά ο κ. Ψαρρόπουλος το γήπεδο «Γ. καραϊσκάκης», ούτε θυμήθηκε, επειδή δεν είχε κάτι άλλο να κάνει, ότι είναι «Ολυμπιακάκιας»

Ο εκλεκτός της Α.Ε.Κ. για τη θέση του προέδρου της Ε.Π.Ο.  μίλησε για ένα λόγο: για να νομιμοποιήσει από τώρα την επιλογή του νέου γηπέδου της Α.Ε.Κ. ως μόνιμης έδρας της εθνικής ομάδας και να ανακοινώσει ο ίδιος την επιλογή του μην τυχόν και ξεχαστεί και στην πορεία την πιστωθεί κάποιος άλλος.

Ο κ. Ψαρρόπουλος συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η Ε.Π.Ο. το καλοκαίρι με την στημένη απόρριψη του Παγκρητίου σταδίου για τη διοργάνωση του Τελικού Αγώνα του UEFA Conference Cup 2022 ή 2023 προς όφελος του γηπέδου της Α.Ε.Κ., που κατέληξε στην ακύρωση της ελληνικής υποψηφιότητας. 

Η εθνική ομάδα εργαλειοποιείται (είναι το νέο Παγκρήτιο) στις δήθεν δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου για να νομιμοποιηθεί η επιλογή του γηπέδου της Α.Ε.Κ., η οποία έχει ήδη αποφασιστεί: το Καραϊσκάκη είναι ο φερετζές, η μπουζουριέρα για να κρυφτεί πίσω του μια απόφαση που έχει ήδη ληφθεί και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε με … επανάσταση.

Είναι κακή μια ανάλογη επιλογή γηπέδου, όταν, όπως διαλαλείται, το νέο γήπεδο της «Ένωσης» θα είναι σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές; Βεβαίως όχι.

Ως επιλογή δεν εντυπωσιάζει, κρίνεται λογική και θεσμικά αποδεκτή. Εντυπωσιάζει μόνο η γελοιότητα όσων αποφάσισαν να καταστήσουν το γήπεδο της Α.Ε.Κ. «εθνική έδρα» να ομολογήσουν δημόσια ότι αυτή είναι η επιθυμία τους, αυτή την εντολή υλοποιούν, δηλαδή αυτό τους είπαν, αυτό λένε.

Μικρά κι αδύναμα ανθρωπάκια ψάχνουν να νομιμοποιήσουν την απόφαση τους κρυμμένοι πίσω από την ανάγκη να έχει η εθνική ομάδα μια μόνιμη έδρα, επειδή η επιλογή του γηπέδου της Α.Ε.Κ. προϋποθέτει την (βέβαιη) απόρριψη του γηπέδου του Ολυμπιακού.

Προεδρικές κατινιές στις πλάτες της εθνικής ομάδας με άρωμα Αιγαίου!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ