H κατάντια να νιώθεις ντέρμπι τη Μολδαβία, και να μην ντρέπεσαι να το λες

H κατάντια να νιώθεις ντέρμπι τη Μολδαβία, και να μην ντρέπεσαι να το λες

Δεν είναι ο στόχος δύο νίκες. Η αξιοπρέπεια είναι…

Υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Χορτασμένος. Θα έπρεπε λοιπόν ίσως να είναι λιγάκι διαφορετικός σε αυτή την απόπειρα του να γράψει χιλιόμετρα και σαν προπονητής. Ο Τζον Φαν Σιπ όμως κάθε φορά που μιλά δημόσια λες και σχηματίζει ένα συννεφάκι πάνω από το κεφάλι του: Και η βροχή τον κάνει μούσκεμα.

Στο site της UEFA μας ενημέρωσε πως «όσοι δεν δέχονται αυτά που λέμε απλά δεν τους επιλέγουμε» ρίχνοντας μια ακόμη σπόντα προς την πλευρά του Κώστα Μανωλά και του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Δύο ποδοσφαιριστών που δεδομένα κάνουν μεγαλύτερη καριέρα από τη δική του. Και που το μόνο σίγουρο είναι πως αξίζουν σεβασμό. Το να θες να εξηγήσεις τα… ανεξήγητα στην Ευρώπη για τον λόγο που δεν καλούνται οι δύο ποδοσφαιριστές είναι κατανοητό. Το να προσπαθείς να πείσεις ότι αυτοί οι δύο που έχουν δουλέψει με κάποιος από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης, δεν είναι στις κλήσεις γιατί δεν «δέχονται αυτά που λέμε» μάλλον καθιστά προβληματικά «αυτά που λέμε».

Και όσο για τα μέρη μας; Εδώ ξέρουν όλοι γιατί αυτοί οι δύο δεν φορούν πια το εθνόσημο. Και κανείς δεν σε χρεώνει για αυτό. Άσε μας εμάς όμως. Εδώ η λίμνη είναι μικρή. Με τους άλλους τι γίνεται;

Διότι οκ δεν ασχολείται κανείς με το ελληνικό ποδόσφαιρο στην μεγάλη εικόνα. Αλλά και κάποιος τέλος πάντων να έχει αυτό το βίτσιο, δύσκολα πιστεύει ότι ο Μανωλάς και ο Σωκράτης είναι «εκτός» γιατί δεν ακούν τον δάσκαλο Φαν Σιπ: Εκείνον που οδηγεί την Ελλάδα στο αυριανό ντέρμπι με τη Μολδαβία. Ναι, αυτό πάλι. Έχουμε κάνει το ματς με τη Μολδαβία ντέρμπι.

Κατάντια λέγεται αυτό φίλτατοι. Σα να έλεγε η ΑΕΚ στην τρίτη εθνική ότι είχε ντέρμπι με την Ραφήνα. Έφαγαν τα σωθικά τους οι κιτρινόμαυροι δύο χρόνια σε εκείνη την απίθανη ταλαιπωρία μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον. Δεν εμφάνισαν όμως κάποιον να δηλώνει πράγματα που έβαζαν το κλαμπ στο επίπεδο της κατηγορίας που αγωνίζονταν. Στοιχειώδης λογική λέγεται.

Την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004 κοουτσάρεις. Μια ομάδα που το 2014 έφτασε ένα πέναλτι μακριά από τους προημιτελικούς του Μουντιάλ. Δεν μπορεί να δηλώνεις λοιπόν «Δεν θέλω να κυριαρχήσει η Μολδαβία, αλλά εμείς». Δηλαδή κύριε Φαν Σιπ υπάρχει κάποιος που να επιθυμεί το αντίθετο; Και τέλος πάντων έχεις καταλάβει με ποιον παίζουμε; Στα τελευταία 19 ματς οι Μολδαβοί έχουν μια νίκη και αυτή με 1-0 επί της Ανδόρας. Κάπου έλεος…

Έψαχνε ο Γιαννιώτης μεγαλοπαράγοντας μάνατζερ για τον γιό του, βρέθηκες στην εθνική Ελλάδας από καραμπόλα, έχουν παίξει στην ομάδα κάθε απίθανος τύπος. Δεν σας ενοχλεί κανείς. Τουλάχιστον μην το ευτελίζουμε τελείως. Αν δεν μπορείς να νικήσεις την αδιάφορη Μολδαβία, κάτσε εκεί. Και κάνε τον προπονητή με τηλεργασία. Δεν θα υπάρξει άλλωστε καμιά διαφορά.

Σου το ξαναλέω. Τα τελευταία πέντε χρόνια η Μολδαβία έχει 5 νίκες σε 64 ματς. Δύο με την Ανδόρα, και τρεις με τον Σαν Μαρίνο. Με αυτούς παίζουμε. Όχι με την Πορτογαλία του Κριστιάνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ