Σα να ‘χασε η Βενετιά… βελόνι

Σα να ‘χασε η Βενετιά… βελόνι

Ο Νικόλα Μιλουτίνοφ είναι αγνώριστος στη Μόσχα, όταν ο Χασάν διαλύει τα κοντέρ της ευστοχίας

Θεωρήθηκε η απώλεια του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό. Και όχι άδικα. Ο Νικόλα Μιλουτίνοφ υπήρξε πολύ σημαντικό αγωνιστικό κεφάλαιο για τους Ερυθρόλευκους στην πενταετία που δήλωνε κάτοικος ΣΕΦ. Ακόμη και πέρσι που ήταν πια κοινό μυστικό πως έχει αποφασίσει να μετακομίσει στη Μόσχα όποτε έπαιξε, έδειξε γιατί υπολογίζεται ως ένας από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης.

Έγινε λοιπόν μεγάλη κουβέντα το καλοκαίρι για το πώς μπορεί να καλυφθεί αυτό το μεγάλο κενό. Και τέλος πάντων γιατί ο Ολυμπιακός χάνει μέσα από τα χέρια του έναν «κάνω τη διαφορά» άσο στην Ευρωλίγκα. Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα κατακρίθηκαν από πολλούς όταν σχημάτισαν τη νέα τους φροντ λάιν με τον Έλις να μένει στη θέση του και τον Χασάν Μαρτίν να έρχεται για να τον στελεχώσει.

Λίγους μήνες μετά, και τέλος πάντων 8 αγωνιστικές μετά την έναρξη της Ευρωλίγκας; Οι Πειραιώτες μάλλον θα πρέπει να νιώθουν τυχεροί με τις καλοκαιρινές εξελίξεις. Όχι μόνο γιατί στο πρόσωπο του Χασάν Μαρτίν βρήκαν έναν σέντερ «τσέπης» που σπάει τα κοντέρ της στατιστικής (στα 4 τελευταία ματς σουτάρει με 90% στις βολές και 89% στα δίποντα). Ούτε γιατί με τον Έλις αλλά και τον Ζαν Σαρλ έχουν σχηματίσει κάτι αρκετά ενδιαφέρον βαθιά στην ρακέτα τους που ως τώρα ανταμείβεται με νίκες.

Δικαιώνονται και από το ότι δεν… κυνήγησαν τον Μιλουτίνοφ για να τον πείσουν να αφήσει το συμβόλαιο της ζωής τους στη Μόσχα. Αγνώριστος ο Σέρβος. Σε επίπεδο Ευρωλίγκας; Μόλις 17 λεπτά συμμετοχής με 4,4 πόντους και 4 ριμπάουντ ως μέσο όρο στις 5 πρώτες παρουσίες του. Πέρσι είχε 10,3 π και 8,2 ριμπ σε 24 λεπτά. Πρόπερσι 11,7 π και 7.9 ριμπ σε 26. Λες και είναι άλλος.

Προ ημερών για το πρωτάθλημα της Βαλτικής βρήκε απέναντι του τον Γκρεγκ Μονρό της Χίμκι. Δέχτηκε από εκείνον 28 πόντους! «Ο Μονρό μάς «σκότωσε» και αναλαμβάνω την ευθύνη γιατί δεν έπαιξα καλή άμυνα. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερα, δεν είναι αυτό πρόσωπο που αρμόζει στην ΤΣΣΚΑ» έσπευσε να πάρει πάνω του την ήττα. Ο Ιτούδης όμως δεν περιμένει από εκείνον δηλώσεις.

Είναι λογικό κάθε άνθρωπος να χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής. Ο Μιλουτίνοφ όμως έφυγε από την Ελλάδα ως ένας από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης. Και μέχρι τώρα δεν αγωνίζεται σαν τέτοιος στη Ρωσία.

Ο Χασάν Μαρτίν στην Ευρωλίγκα έχει ως τώρα 9,1 π και 5,5 ριμπ σε 21΄στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό ως μέσο όρο. Ο Έλις έχει 5,4 π και 4 ριμπ σε 15 λεπτά. Ο Ζαν Σαρλ με την Άλμπα στο μοναδικό βράδυ του που έπαιξε σέντερ έβαλε 13 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ. Αν έχει κάτι να δουλεύει καλά ως εδώ ο Ολυμπιακός είναι το rotation στο «5».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ