«Έξω οι… βλαχοπρόεδροι από την ΕΠΟ»

«Έξω οι… βλαχοπρόεδροι από την ΕΠΟ»

Αυτό λέει η ολιστική μελέτη. Την ατάκα της ημέρας όμως την ξεστόμισε ο Αυγενάκης.

«Ήρθε η στιγμή να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται και να πάμε μπροστά. Να φέρουμε το ποδόσφαιρο μας εκεί που του αξίζει. Αν κάποιοι επιμείνουν να πυροβολούν τα πόδια τους, δεν θα μπορώ να το εξηγήσω».

Τάδε έφη ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού που μάλλον ξεστόμισε την πιο ενδιαφέρουσα ατάκα για το θέμα της ημέρας: Την πολυαναμενόμενη ολιστική μελέτη που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά την λειτουργία αλλά και τη «θέση» της ΕΠΟ.

Ένα «κανονικό» σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος που φέρει την υπογραφή των διεθνών συνομοσπονδιών. Δεν ανακαλύπτει την πυρίτιδα. Προσφέρει όμως μια ευκαιρία μεταρρύθμισης. Και κυρίως εκσυγχρονισμού.

Τι ζητά η «ολιστική μελέτη»; Τόπο και χώρο για τεχνοκράτες. Για (τρεις) επαγγελματίες του ποδοσφαίρου που θα προσληφθούν, για να διοικούν. Που θα βάζουν στόχους και θα κρίνονται από αυτούς. Ζητά μια ισορροπία εκπροσώπησης όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων. Και το κυριότερο: Ζητά να απομακρυνθούν οι «βλαχοπρόεδροι» από την διοίκηση.

Αυτή η παρωδία που εξελίσσεται χρόνια ολόκληρα, με μπογιατζήδες από τη Σάμο και πωλητές κινητών από τη Ρόδο να αποφασίζουν για ομάδες εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφέρει συγκεκριμένα «Τα μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να είναι εκλέκτορες της Γενικής Συνέλευσης, δεν πρέπει να ξεπερνούν τα ήδη 17 και πρέπει να διασφαλίζεται ότι υπάρχει ισορροπία εκπροσώπησης των σημαντικών φορέων (αναλογία εκλεγμένων από επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο». Και συμπληρώνει πως «Οι αποφάσεις σε θέματα που αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να ανατεθούν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Εδώ όμως είναι που… σφίγγουν τα γάλατα. Γιατί έτσι όπως τα έχουμε καταφέρει η ΕΠΟ δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι «βλαχοπρόεδροι» οι οποίοι… οργώνουν με τη συνδρομή της εκάστοτε «συμμαχίας» που τους υπερασπίζεται. Υπάρχει περίπτωση λοιπόν οι ίδιοι, διαβάζοντας την ολιστική μελέτη, να πουν «οκ, ήρθε η ώρα μας» και να αποχωρήσουν; Προφανώς όχι. Ήδη ετοιμάζονται για εκλογές τον άλλο μήνα. Με την ίδια συνταγή που είχαν και οι προηγούμενες. Και με τον Ψαρόπουλο τον «ολυμπιακάκια» των Χαλίφηδων (που κάποιοι μου λένε να μην ορκίζομαι ότι θα είναι υποψήφιος ως το τέλος)

Ποιος λοιπόν θα τους υποχρεώσει να κάνουν στην άκρη; Προφανώς όχι ο Αυγενάκης και τέλος πάντων η Πολιτεία. Εκείνοι θα έπρεπε να έχουν στείλει βεβαίως τον Εισαγγελέα στο πάρκο Γουδή αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

Προφανώς ούτε και η UEFA με την FIFA. Αυτοί την έβγαλαν την υποχρέωση. Έδειξαν το φεγγάρι. Σου είπε «πέταξε τους έξω». Τώρα αν θες να κοιτάζεις το δάχτυλο, είναι δικό σου πρόβλημα.

Για να περάσει η ολιστική μελέτη στο καταστατικό της ΕΠΟ, θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη συνεννόηση των «ισχυρών» του ποδοσφαίρου. Εκείνων που κάθισαν τον Γενάρη γύρω από το ίδιο τραπέζι με την UEFA και την FIFA στη Μεγάλη Βρετάνια. Θα πρέπει να βρεθεί μια διοίκηση κοινής αποδοχής που με τη σειρά της θα «κατοχυρώσει» την ολιστική μελέτη, θα εντοπίσει τα πρόσωπα που θα διοικήσουν κλπ.

Αν υπάρχει μια τέτοια κουβέντα σε εξέλιξη και τέλος πάντων αν όλοι επιθυμούν μια ΕΠΟ δίχως… κόκκους τότε τα σημερινά νέα είναι σημαντικά. Δίχως πρόεδρο κοινής αποδοχής δεν προχωρά το σχέδιο που κουβεντιάζουμε. Και τσάμπα το χαρτί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ