Χαλίφηδες και υπηρέτες την αποτελειώσατε…

Χαλίφηδες και υπηρέτες την αποτελειώσατε…

Ο Σκίμπε πήγε την Ελλάδα ως τα μπαράζ του Μουντιάλ. Εσείς ως την… Ριζούπολη.

Μάλιστα. Τρέξαμε λοιπόν μόνοι μας και βγήκαμε δεύτεροι στην… παραμεθόριο της τρίτης κατηγορίας του Nations League.

Καταφέραμε (γιατί κατόρθωμα είναι) να μείνουμε στο ίδιο μήκος κύματος με το Κόσοβο, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, τη Γεωργία και την Εσθονία.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004. Οι… παρά ένα πέναλτι στους «8» του Μουντιάλ του 2014.

Μια ομάδα που δεν πληρώνει λάθη του παρελθόντος όπως κάποιοι εντέχνως προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά που βιώνει την παραδειγματική τιμωρία του παρόντος.

Η μπάλα είναι δίκαιη. Και ας έλεγε ο Ίβιτσα Όσιμ τα δικά του. Δίκαιη. Ότι… μαγειρεύεις θα φας.

Εδώ η μοίρα (και ο ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισε Εξυγίανση. Εδώ επιβλήθηκε ένα καθεστώς στην ΕΠΟ όπου μια σειρά από υπηρέτες κάνουν τα χατίρια των Χαλίφηδων. Από ανθρωπάκια της σειράς που ψάχνουν να λύσουν τα προβλήματα τους κάνοντας «θελήματα» και σκύβοντας το κεφάλι.

Από τη στιγμή που η Εθνική ομάδα βρέθηκε στα χέρια τους τα υπόλοιπα είναι απολύτως φυσιολογικά.

Να σας θυμίσω ότι με τον Σκίμπε φτάσαμε ως τα μπαράζ του Μουντιάλ 2018, όπου μας απέκλεισε η μετέπειτα δευτεραθλήτρια κόσμου Κροατία. Τότε που είχαμε ακόμη για έδρα το (δωρεάν) Καραϊσκάκη. Αλήθεια σας άρεσε απόψε η Ριζούπολη;

Να σας θυμίσω ότι τον Σκίμπε τον «έφαγαν» λάχανο (ενώ είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του) εκείνοι που ήθελαν να δουν στον εθνικό πάγκο τον 67άχρονο Άγγελο Αναστασιάδη.

Να σας θυμίσω ότι από το καταστροφικό του πέρασμα δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να «φαγωθούν» οι ποδοσφαιριστές που προστάτευαν αυτή την ομάδα από το να μπουκάρουν στα… αποδυτήρια τους οι «επόμενοι». Ο Τοροσίδης και ο Παπασταθόπουλος. Και μαζί τους ο Μανωλάς. Και αργότερα ο δύσμοιρος ο Σιόβας που τόλμησε να αναφέρει τον Μανωλά ως τον καλύτερο έλληνα κεντρικό αμυντικό.

Να σας θυμίσω ότι τον (δίχως βιογραφικό) Φαν Σιπ τον βρήκαμε στην αναζήτηση ενός «βλαχοπρόεδρου» για τον κατάλληλο μάνατζερ για τον γιο του.

Να σας θυμίσω ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν παίξει στην εθνική 50 διαφορετικοί παίκτες εκ των οποίων κάποιοι που δεν τους ήξερε κανείς.

Να σας θυμίσω ότι ο «Γιαννάκης» σχημάτισε μια ολόκληρη «επιτροπή» γύρω από την εθνική ομάδα με την παρέα που πίνει τον καφέ του στην Γλυφάδα. Αντί πια να πληρώνουν για να πίνουν καφέ, τους πληρώνουν.

Να σας θυμίσω ότι κάποια στιγμή εμφανίστηκε ως και ο ίδιος ο Μπέος να το παίζει… πρόεδρος σε ένα ταξίδι στην Ιταλία.

Να σας θυμίσω ότι σε ένα παιχνίδι με την Εσθονία στο ΟΑΚΑ θέλαμε μια ισοπαλία για να παίξουμε μπαράζ για το Euro και οι πουθενάδες δεν το ήξεραν αφήνοντας τον Άγγελο να κάνει 9 αλλαγές στην 11άδα νομίζοντας ότι παίζει φιλικό.

Να σας θυμίσω ότι με το Κόσοβο (0-0) που έγινε τώρα η ζημιά, ήταν το «φεγγάρι» που απαγορεύονταν να πάρει θέση στην 11άδα «νυν» και «πρώην» του Ολυμπιακού. Της πιο επιθετικής ομάδας στην Ελλάδα.

Να σας θυμίσω ότι την Κυριακή με την Μολδαβία, ενώ το Σλοβενία-Κόσοβο ήταν ισοπαλία ως τις καθυστερήσεις και καιγόμασταν για γκολ αυτός ο φοβερός Ολλανδός έβγαλε τον Φορτούνη από το 65΄.

Τα καταφέρατε λοιπόν.

Την αποτελειώσατε. Και οι Χαλίφηδες. Και οι υπηρέτες.

Δικό σας είναι αυτό το «δημιούργημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ