Από τις φιλικές μάχες για το… φλουρί στον Ψυχρό Πόλεμο

Από τις φιλικές μάχες για το… φλουρί στον Ψυχρό Πόλεμο

Μελισσανίδης, Σαββίδης, Θωμάς – ένας είναι ο Θωμάς -- και Γκαγκάτσης (ο υιός) μοίρασαν τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, όπως κάποτε οι σύμμαχοι είχαν μοιράσει την Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο…

Δε φέρνω τυχαία το παράδειγμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όπως τότε υπήρχαν οι «σύμμαχοι» που τα έβαλαν με τον Χίτλερ και τις δυνάμεις του Άξονα, έτσι και στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπήρξαν οι «σύμμαχοι» που τα έβαλαν με τις δυνάμεις του… κακού.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα νικητές σ’ εκείνον τον πόλεμο (και στον προηγούμενο εδώ που τα λέμε) βγήκαν οι σύμμαχοι. Και οι ομοιότητες δε σταματάνε εδώ, αλλά συνεχίζονται και στην εποχή μετά τον πόλεμο. Χωρίστηκε ο πλανήτης στη μέση με αφορμή τη «νίκη» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ακολούθησαν τα χρόνια του λεγόμενου «Ψυχρού Πολέμου» ανάμεσα στους νικητές.

Επειδή στη σύγχρονη εποχή τα πράγματα τρέχουν με απίστευτες ταχύτητες, η «μοιρασιά» έγινε πριν τη νίκη. Όπως και ο «Ψυχρός Πόλεμος», που στο ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε στο πιτς φιτίλι ανάμεσα στους θριαμβευτές των εκλογών της ΕΠΟ.

Από τη μία πλευρά ο τίγρης έχοντας στο πλευρό του τους «παραδοσιακούς» Θωμά και Γιαννάκη και από την άλλη πλευρά η ρωσική αρκούδα έχοντας στο πλευρό της επίσης παραδοσιακούς «παίκτες» όπως ο πατήρ Γκαγκάτσης, ανερχόμενους όπως ο υιός Γκαγκάτσης και φυσικά τα εργαλεία όπως ο Μάλαμας ο πρώην διαιτητής κι ο Βαγγέλης ο πρώην περιπλανώμενος τερματοφύλακας. Γνωστά είναι αυτά.


Και φτάνουμε στις πίτες. Όχι πως χρειαζόταν να περιμένουμε τέτοιες εκδηλώσεις για να φανεί και στους πλέον αδαείς ότι ο ψυχρός πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, απλά τώρα ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Αθηνών, παρόντες ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Θωμάς Μητρόπουλος και τα άλλα παιδιά και ηχηρή ήταν η απουσία του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου, ο οποίος επέλεξε να πάει παρέα με τον Αστέρη Αντωνίου της ΕΠΣ Πέλλας σε άλλη κοπή πίτας, αυτή της ΕΠΣ Θράκης του Γαβριηλίδη ψηφίζοντας έτσι «δαγκωτό» Βόρεια Ελλάδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στη γιορτή της ΕΠΣΜ η οποία και… ανέδειξε τον Βαγγέλη Γραμμένο στέλνοντάς τον στην προεδρία της ΕΠΟ, από το «νότιο» κομμάτι της χώρας δεν παραβρέθηκε κανείς. Και όχι μόνο. Ακόμη και ο Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς όπως τον ξέρουμε οι παλαιότεροι) έριξε… άκυρο στην απονομή του κυπέλλου για την άνοδό του στη Football League.


Ο Ψυχρός Πόλεμος που λέγαμε… Έτσι έπαιξε μπάλα μόνος του ο Ιβάν Σαββίδης με τον Μάκη Γκαγκάτση και τον Μάλαμα Τεβεκέλη.

Απλά να θυμίσουμε ότι μέχρι και πέρυσι, που το κλίμα ήταν προεκλογικό, σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις γινόταν «παρέλαση» στελεχών. Χαρακτηριστικά στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Πέλλας του Αντωνίου, το παρόν είχαν δώσει εκτός από τους αναμενόμενους Γραμμένο (τότε ήταν πρόεδρος της ΕΠΣΜ ακόμη και υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ) και Γκαγκάτση, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ Μηνάς Λυσσάνδρου, καθώς και ο τότε αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Βασίλης Κωνσταντίνου.

Τότε βέβαια οι «σύμμαχοι» πάλευαν για το ποιος θα κερδίσει το… φλουρί στις πρωτοχρονιάτικες πίτες. Από τη στιγμή που άρχισαν να διεκδικούν κανονικά ασημικά (θυμηθείτε απλά τον τελικό της ντροπής στον Βόλο), η συμμαχία πήγε περίπατο και άρχισε ο Ψυχρός Πόλεμος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ