Ευρωλίγκα ή reality επιβίωσης;

Ευρωλίγκα ή reality επιβίωσης;

Σεβαστό: The show must go on. Πολλά τα λεφτά, λίγες οι διαθέσιμες ημερομηνίες κλπ. Το τουρνουά που εξελίσσεται όμως δεν έχει κριτήρια αγωνιστικά.

Η Ζενίτ και ο ισχυρός χορηγός της, όταν έφτασε σε σημείο… Ολυμπιακού ανέβαλλε τα ματς. Οι Ερυθρόλευκοι απόψε έπρεπε να χτίσουν ένα σενάριο με φροντ λάιν για… έναν. Τον Χασάν Μαρτίν που έπαιξε 37.20. Πήρε 10 επιθετικά ριμπάουντ η Μπασκόνια, σε ματς που είχε 67% στο δίποντο (20/30) και 50% στο τρίποντο (13/26). Σε νύχτα που έβαλε 90 πόντους βλέποντας τα καλάθια του ΣΕΦ σαν τη θάλασσα του Πειραιά. Αν δεν είχε και 19 λάθη (!). Θα έβαζε μάλλον 120.

Όχι γιατί μπορούσε. Κυρίως γιατί δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός. Έφτασαν λοιπόν οι Βάσκοι στο 5-5. Είναι ο Ολυμπιακός στο 5-4. Και ποιος σου λέει φίλε αναγνώστη ότι οι δύο τους στο φινάλε (αν υπάρξει τέτοιο) δεν θα ισοβαθμήσουν σε μια θέση «μέσα ο ένας έξω ο άλλος» από τα πλέι-οφ. Και έχει ο Ιβάνοβιτς στην αλογοουρά του πια κρυμμένη μια νίκη «απαγορευμένη» για την ομάδα του (η προηγούμενη το 2007). Και ένα καθαρό +14.

Οκ, συμβαίνουν αυτά. Η ερώτηση όμως απλή. Είναι Ευρωλίγκα αυτή; Είναι μπάσκετ όταν ο άλλος δεν έχει τους τρεις από τους πέντε ψηλούς του, όταν ο αντίπαλος έχει τρεις 7footers που λέει και ο Μπαρτζώκας;

«Το πρόβλημα είναι πως δεν κάναμε καν προπόνηση. Είναι και πώς επηρεάζεται το μυαλό όλων. Φοβόμασταν ότι θα είχαμε κολλήσει. Σε κάθε περίπτωση φεύγει το μυαλό από το μπάσκετ. Ελπίζουνε να είμαστε υγιείς και όλοι μαζί για να δούμε πού φτάνει το ταβάνι μας» πρόσθεσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Και ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του; Η μισή Ελλάδα είναι κλειδωμένη στο σπίτι και με το πρώτο βηχαλάκι χτυπά ξύλο. Άντε κάνε προπόνηση όταν ξέρεις ότι η μισή ομάδα σου πέρασε αυτή την περιπέτεια; Όταν για μέρες ολόκληρες έβγαινε και διαφορετικός «θετικός» στα τεστ. Συμπαίκτης που μοιράζεσαι τα ίδια αποδυτήρια. Που μπορεί να έφαγες μαζί του στο ίδιο τραπέζι. Να μπήκες στο αυτοκίνητο του, για να σε πάει για προπόνηση.

Σεβαστό: The show must go on. Πολλά τα λεφτά, λίγες οι διαθέσιμες ημερομηνίες κλπ. Το τουρνουά που εξελίσσεται όμως δεν έχει κριτήρια αγωνιστικά. Μάλλον σε reality επιβίωσης παραπέμπει. Τη μια ο Παναθηναϊκός να μπαίνει στο αεροπλάνο για τη Λιόν να φτάνει εκεί και να μην παίζει και να πρέπει να πάρει άλλο αεροπλάνο να πάει στη Βαρκελώνη. Την άλλη ο Ολυμπιακός να εμφανίζεται μισός. Και προφανώς από κοντά και οι υπόλοιποι. Δεν είναι… δικό μας προνόμιο η πανδημία.

«Και τι να κάνουμε ρε φίλε, να μην παίξουμε καθόλου; Να καταστραφούν οριστικά οι ομάδες» θα πει κάποιος. Και σίγουρα από την πλευρά του θα έχει δίκιο. Μας συγχωρείτε όμως και εμάς που δεν ψάχνουμε τρόπο να καλύψουμε τις ανάγκες εθισμού. Για μπάσκετ μιλάμε. Τι θα πει βρες 8 και παίξε;

Η Euroleague δεν έχει φροντίσει να προστατεύσει τις ομάδες όσο θα έπρεπε. Από την εκκίνηση της δείχνει να βαδίζει με έναν μόνο στόχο: Να γίνουν τα ματς, να πληρώσει η τηλεόραση. Πόσο μακριά όμως μπορεί να την πάει αυτή η νοοτροπία; Δεν ξέρω πόσοι πιστοί θα μείνουν εκεί ως το τέλος για να το διαπιστώσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ