Πίστευε και μη ερεύνα

Πίστευε και μη ερεύνα

Αυτό είναι ηθικό πλεονέκτημα και κορυφαία εντιμότητα. Να πει ο Δημητρίου ότι διέρρευσε την έκθεση ο Γραμμένος και να διαφωνεί ο Αντωνίου, την ώρα που θα ψηφίζει λευκό ο Παπαχρήστος.

Την εντιμότητα ως βασικό στοιχείο της λειτουργίας της επικαλείται συχνά η εξυγιαντική διοίκηση Γραμμένου (μας αποχαιρετάει, όπως φαίνεται, μαζί με το 2020), όταν καλείται να αντιμετωπίσει εξελίξεις που την στεναχωρούν ή την πιέζουν επικοινωνιακά σε σημείο να την αναγκάζουν να διατρανώνει της επιδόσεις της στο ηθικό επίπεδο για να γλιτώσει.

Στις 22 Οκτωβρίου 2020 η FIFA διαβίβασε στην Ε.Π.Ο, εν είδει «συμβουλών ή προτροπών» σειρά υποδείξεων για την βελτίωση της λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών της Ομοσπονδίας, ώστε αυτή να πλησιάζει τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων λειτουργικά εθνικών ομοσπονδιών και να μην είναι «η χαρά του μετρητού».

Τις υποδείξεις ή συμβουλές ή προτροπές τις περιέλαβε σε μια έκθεση της η διεθνής ελεγκτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PWC) στην οποία η FIFA ανέθεσε να την εκπονήσει, αφού πρώτα αποκτήσει (η εταιρεία) ίδια αντίληψη για το επίπεδο των οικονομικών λειτουργιών της Ε.Π.Ο. μέσα από ένα εμπεριστατωμένο έλεγχο.

Η έκθεση αυτή διαβιβάστηκε από τη FIFA σε τρία πρόσωπα εντός της Ε.Π.Ο. Στον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Γραμμένο, στον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Αλέξη Δέδε και στον επιτετραμμένο της FIFA στο Πάρκο Γουδή κ. «Πέτρο» Φούσεκ.

Μόνο αυτοί οι τρεις έγιναν κοινωνοί της έκθεσης, για την οποία η FIFA διευκρίνισε σε κάθε τόνο ότι τα συμπεράσματα της είναι «εμπιστευτικά», άρα χρειάζεται να τύχουν της ευρύτερης δυνατής προφύλαξης από κάθε δημοσιοποίηση, ακόμη και μεταξύ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., τα οποία αγνοούσαν παντελώς και την παραγγελία της FIFA και την έκθεση (με τα συμπεράσματα) της PricewaterhouseCoopers.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. , η οποία εγκρίνει, στην ουσία «πληρώνει» όλους τους συναλλασσόμενους με την Ε.Π.Ο, και διαχειρίζεται με τις αποφάσεις της όλο το ποδοσφαιρικό χρήμα από οπουδήποτε και αν προέρχεται ήταν μακριά νυχτωμένη για όλα όσα εξελίσσονταν πίσω από τις πλάτες της, η γνώση για τα οποία περιορίστηκε μεταξύ των στελεχών και των υπαλλήλων του λογιστηρίου.

Μεταξύ αυτών που πήραν μέρος (στο αρχικό στάδιο) στην έρευνα, συνομίλησαν με τους ερευνητές της εταιρείας αι στη συνέχεια έμειναν με την ενημέρωση στο χέρι και ο καταστατικός Ταμίας της Ε.Π.Ο. κ. Περικλής Λασκαράκης, ο οποίος δεν κρίθηκε ποτέ άξιος να λάβει γνώση των τελικών συμπερασμάτων της έκθεσης κι ας είναι η υπογραφή του πίσω από όλα τα εντάλματα είσπραξης και πληρωμής της Ε.Π.Ο.

Δεν είναι τυχαίο πως τις ίδιες περίπου μέρες ο κ. Λασκαλάκης μάθαινε ή αντιλαμβάνονταν ότι είναι «κομμένος» από την επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., αυτή που, με ηγέτη τον τιτανοτεράστιο Ψαρρόπουλο, θα αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο που τελευταία περνάει πολλά … ζόρια!!!

Επανέρχομαι γιατί χαθήκαμε: η έκθεση της FIFA διαβιβάστηκε μόνο στον κ. Γραμμένο, στον κ. Δέδε και στον κ. Φούσεκ. Σε κανένα άλλο εντός του Πάρκου Γουδή.

Αυτή η έκθεση ή τμήμα αυτής της έκθεσης παρουσιάστηκε πριν από μια εβδομάδα στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», όργανο του ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή της κας Αλέκας Ζουμή και προκάλεσε, όπως είναι φυσικό, τεράστιο ζήτημα και μεγάλη αναταραχή εντός του Πάρκου, καθώς συνοδεύονταν και από κρίσεις της δημοσιογράφου και συμπεράσματα, που προέκυπταν από τη σύγκριση κωδικών του ισολογισμού μεταξύ των ετών 2018 και 2019.

Στο δημοσίευμα τη ΑΥΓΗΣ απάντησε (ή επιχείρησε να το κάνει) η Ε.Π.Ο. με και ανακοίνωση – μνημείο στην οποία δεν είπε κουβέντα για την ταμπακιέρα, δηλαδή τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της έκθεσης.

Στις 27 Νοεμβρίου ενεστώτος έτους, δηλαδή 36 μέρες μετά την διαβίβαση της έκθεσης στην «αγία τριάδα» της Ε.Π.Ο. και αφού μεσολάβησε ένα συγκλονιστικό κράξιμο για τις διαπιστώσεις της η Ε.Π.Ο. στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Νο 48 αποφάσισε: να συγκροτήσει μια τριμελή επιτροπή (κανονική, όχι σαν του Βαμβακούλα) από τα μέλη της Ε.Ε./Ε.Π.Ο. κ.κ. Αντωνίου, Δημητρίου και Παπαχρήστο, η οποία θα ερευνήσει πως και ποιος διέρρευσε την έκθεση στην ΑΥΓΗ.

Αυτή η τριμελής επιτροπή, δηλαδή, θα ξεκινήσει (με την αμέριστη συνδρομή του ίδιου του Γραμμένου) να βρει ποιος έδωσε την έκθεση στην εφημερίδα, αναζητώντας τον ένοχο μεταξύ του κ. Γραμμένου και του κ. Δέδε, καθώς ο τρίτος της παρέας κ. Φούσεκ ανακοινώθηκε ότι εγκαταλείπει οριστικά την Αθήνα στο τέλος του μήνα.

Και επειδή ο κ Φούσεκ ούτε την ΑΥΓΗ, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την κα Αλέκ Ζουμή γνωρίζει, η επιτροπή (τριμελής παρακαλώ) θα αποφανθεί ποιος μεταξύ του Γραμμένου και του Δέδε διέρρευσε την έκθεση!!!! Τα μέλη, δηλαδή, της Εκτελεστικής Επιτροπής που είναι στην επιτροπή διερεύνησης της διαρροής θα βρουν ( δόθηκε χρόνος έως πριν την διεξαγωγή των εκλογών της Ε.Π.Ο. στις 29.12.2020 – αν γίνουν ποτέ γράψτε μου)!!

Γατάκια! Αυτό είναι ηθικό πλεονέκτημα και κορυφαία εντιμότητα!!! Να πει ο Δημητρίου ότι διέρρευσε την έκθεση ο Γραμμένος και να διαφωνεί ο Αντωνίου, την ώρα που θα ψηφίζει λευκό ο Παπαχρήστος.

Έτσι πάει μπροστά η κοινωνία και το ποδόσφαιρο. Να ψάχνει μια τριμελής επιτροπή ποιος μεταξύ δύο είναι ένοχος για τη διαρροή!!!

Κατά τα άλλα όλα καλά; Στο σπίτι όλοι καλά;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ