Πόσες μπούρδες αντέχεις: Ο Μανθάνο, ο Ολυμπιακός και η… UEFA

Πόσες μπούρδες αντέχεις: Ο Μανθάνο, ο Ολυμπιακός και η… UEFA

Που τελειώνει η αλήθεια και που αρχίζει το ψέμα για τον ορισμό του Μανθάνο στο Τότεναμ - Αντβέρπ; Ας βάλουμε τα πράγματα στη σωστή (και αληθινή) βάση τους...

Ο Μανθάνο έκανε λάθη στο Μαρσέιγ – Ολυμπιακός. Λάθη που αλλοίωσαν αποτέλεσμα και είναι ικανά έως και τη βαθμολογία του ομίλου να αλλοιώσουν. Ωστόσο, ένας ολόκληρος μηχανισμός και μάλιστα… ελληνικός (αν ήταν από τη Γαλλία θα το καταλαβαίναμε), πάει να βγάλει λάδι έναν διαιτητή που τα έκανε μαντάρα εναντίον μιας ελληνικής ομάδας. Της μοναδικής που έχει ακόμα ενδιαφέρον για την τελευταία αγωνιστική. Και που θα είναι η μοναδική αν τα καταφέρει η οποία θα παίξει στην Ευρώπη και το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν.

Και πως προσπαθεί να βγάλει λάδι ο συγκεκριμένος μηχανισμός τον Μανθάνο; Επικαλούμενος ότι ορίστηκε σήμερα από την UEFA σε νέο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αναφέροντας πως αν είχε κάνει τόσα λάθη η UEFA θα τον τιμωρούσε και δεν θα τον όριζε μια εβδομάδα αργότερα σε ευρωπαϊκό ματς. Μόνο που για να υποστηρίξεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να είσαι ή στημένος ή άσχετος από τις διαδικασίες.

Ποια είναι η αλήθεια; Πράγματι ο Μανθάνο θα βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο για το Τότεναμ – Αντβέρπ. Μόνο που ειδικά φέτος, η UEFA έχει αλλάξει πλήρως τη διαδικασία με τους διαιτητές. Και τους ορισμούς τους κάνει 15 μέρες πριν από τα παιχνίδια, ανακοινώνοντάς τους την προπαραμονή των αγώνων.

Φυσικά, οι ορισμοί γίνονται τόσο νωρίς λόγω covid και των γενικότερων αλλαγών που έχει φέρει η πανδημία σχεδόν σε όλο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου.

Ο Μανθάνο, λοιπόν, είχε οριστεί για το Τότεναμ – Αντβέρπ ΠΡΙΝ σφυρίξει το Μαρσέιγ – Ολυμπιακός. Κάτι που σημαίνει πως η UEFA ακόμα και αν τον έχει… χρεώσει για όσα συνέβησαν στη Μασσαλία, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, παρά να τον στείλει κανονικά στο Λονδίνο για το ματς της ομάδας του Μουρίνιο.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα σχετικά με τον Μανθάνο και τον ορισμό του στο μεθαυριανό παιχνίδι για το Europa League. Το έμαθε… πριν από 15 μέρες και όχι σήμερα.

Ασχέτως αν ο συγκεκριμένος μηχανισμός, που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, προσπαθεί να βάλει το ψέμα και στο ευρωπαϊκό. Δεν είναι η πρώτη φορά. Δεν θα είναι ούτε και η τελευταία. Δεν είναι η πρώτη… μπαρούφα. Και σίγουρα δε θα είναι ούτε και η τελευταία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ