Μπάτζετ VS αποδυτήρια…

Μπάτζετ VS αποδυτήρια…

Το10.gr βάζει στο τραπέζι, το δόγμα-Μελισσανίδη: «Οι ομάδες, φτιάχνονται από τα αποδυτήρια και όχι με λεφτά». Η απάντηση σε δύο 90λεπτα Κυριακή – Τετάρτη.

ΤΑ ΛΕΦΤΑ του Ολυμπιακού, κόντρα στην οικογένεια της ΑΕΚ. Ήρθαν έτσι τα πράματα, ώστε το δόγμα-Μελισσανίδη, «οι ομάδες δεν φτιάχνονται με δηλώσεις, αλλά φτιάχνονται από τα αποδυτήρια», να δοκιμαστεί δύο φορές στη πράξη, μέσα σε τέσσερις μέρες. Κυριακή – Τετάρτη, για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Σε Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ. Τα 67 εκατομμύρια του Ολυμπιακού βάσει Transfermarkt, κόντρα στα 34 της ΑΕΚ. Δύο ματς, μισή σεζόν. Η συνολική δήλωση του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, στη κοπή της πίτας, είχε ως εξής:
«Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχω μάθει κάτι πολύ καλά. Οι ομάδες δεν φτιάχνονται ούτε με δηλώσεις, ούτε με λεφτά, ούτε με νεοπλουτίστικες μεθόδους. Οι ομάδες χτίζονται από τα αποδυτήρια. Και εμείς είμαστε οικογένεια και έχουμε τα καλύτερα αποδυτήρια. Αυτό το ζω, το εισπράττω. Θέλω λοιπόν να συνεχίσετε έτσι, έτσι όπως είμαστε: οικογένεια! Και θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς γιατί αυτό είναι καθαρά δικό του δημιούργημα».

ΕΙΝΑΙ προφανές, ότι τα περί «δηλώσεων» και «νεοπλουτίστικων μεθόδων», απευθύνονταν στους άλλους δύο. Στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στον πάλαι ποτέ συνοδοιπόρο, στον αγώνα για την εξυγίανση, Ιβάν Σαββίδη. Κι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι σε ένα βαθμό έχει δίκιο. Η ΑΕΚ, που κανένας δεν βάζει λεφτά, που έχει πολύ μικρότερο μπάτζετ από Ολυμπιακό-ΠΑΟΚ, είναι στη βαθμολογία, σε απόσταση μιας νίκης. Και στον πρώτο γύρο, τους κέρδισε και τους δύο. Όπως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, το πάθος και την αγωνιστικότητα που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο γήπεδο. Με τους περισσότερους απ’ αυτούς, να έχουν συμβόλαια, συν πλην, στα δύο κατοστάρικα. Σε αντίθεση με τους «εκατομμυριούχους», των άλλων δύο. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι εξαιρετική. Όταν δηλαδή, ο (νεόπλουτος) ΠΑΟΚ, (με 47 εκατ. ευρώ ρόστερ) μένει έξω από τους ομίλους του Γιουρόπα από την Έστερσουντ και η ΑΕΚ είναι στους ’32. Κι αυτό σίγουρα έχει αναφορά στα αποδυτήρια. Έστω κι αν ο Βράνιες τα τίναξε δύο φορές στον αέρα. Έστω κι αν ο Ανέστης που έχει σημαντική συμβολή στα 9 εκατομμύρια κάβα του Γιουρόπα, έχει εξοστρακιστεί στην εξέδρα.

ΥΠΑΡΧΕΙ βέβαια και η αντίθετη άποψη. Ότι αυτά, δεν είναι λόγια Τίγρεως. Αυτά, είναι να τα λέει ο Βελλής, στον Απόλλωνα. Ούτε καν ο Πανόπουλος στην Ξάνθη. Ότι, έτσι, ίσως να φτιάχνονται οι ομάδες στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας. Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια είναι οικογένεια; Η Μπάγερν («FC Hollywood») είναι οικογένεια; Το Αιγάλεω του Θωμά, που έπαιξε Ευρώπη ήταν οικογένεια; Όταν όλοι οι ποδοσφαιριστές βλαστημάγανε την τύχη τους, που παίζανε, για ψυχούλα; Αν αυτό το έχει καταφέρει σήμερα ο Μανόλο, γιατί δεν χτύπαγε πρωτάθλημα με τον Αδαμίδη κι έτρωγε εξάρες; Δεν ήταν οικογένεια τότε η ΑΕΚ; Αν ίσχυε αυτό, ο Ντέμης το 2004 θα είχε πάρει Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδεχόμενα όμως, ο Μελισσανίδης, πέρα από τη δική του γνώση και εμπειρία, να έχει και πληροφόρηση. Εκ δεξιών τον έχει τον Μπάγιεβιτς. Να του τα έχει εξηγήσει ο Ντούσαν: «Μίστερ πρεζιτέντε, μην ακούς, ότι τότε που ήμουνα στον Ολυμπιακό, το Κόκκαλη, είχε παιχταράδες. Γιαννακόπουλο, Γεωργάτο, Καραπιάλη, Τζόλε, Τζιοβάνι, Ριβάλντο. Το μυστικό είναι τα αποδυτήρια. Αν δεν ήμουνα εγώ, να κρατάω τα αποδυτήρια, τίποτα, δεν θα είχε γίνει». Ο Παναθηναϊκός, επί πολυμετοχικότητας, χτύπησε τον Ολυμπιακό, επειδή ο Νιόμπλιας είχε καλά αποδυτήρια κι ήταν όλοι μία οικογένεια; Κι όχι επειδή είχανε πληρώσει για να φέρουνε, Σισέ, Ζιλμπερτο, Λέτο και Κατσουράνη;

ΜΠΟΡΕΙ να είναι κι έτσι. Η Ρεάλ να είναι αυτό που είναι, όχι επειδή έχει χαλάσει διαχρονικά, το θησαυροφυλάκιο του Φορτ Νοξ, αλλά επειδή είναι οικογένεια. Κι αυτοί οι Καταριανοί της Παρί, να είναι κορόιδα. Αντί να κοιτάξουνε πρώτα, να φτιάξουνε τα αποδυτήρια, συμπεριφέρονται σαν νεόπλουτοι και σκορπάνε τα λεφτά τους, για να αγοράσουνε τους διάφορους Φαλκάο και Νεϊμάρ. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει, αν αυτό που προέχει στο ποδόσφαιρο, είναι τα αποδυτήρια ή τα λεφτά. Το ότι η ΑΕΚ, είναι πράγματι οικογένεια, ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει. Η Ορίτζιναλ, εκεί που έβαζε τον Μανόλο σε ταξί, τώρα τον καλεί σε γιορτές. Το που θα τη φτάσουν τα αποδυτήρια και το οικογενειακό κλίμα, κόντρα στα λεφτά των άλλων δύο, θα το μάθουμε στο τέλος της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ