Μια σκευωρία, ένας εισαγγελέας και μια πρόταση

Μια σκευωρία, ένας εισαγγελέας και μια πρόταση

Η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Λακαφώση δεν επιτρέπει παρερμηνείες. Είναι σαφής και καθαρή ακόμη και σε εκείνα τα σημεία που μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι είναι δεκτική δύο αναγνώσεων, για να δικαιολογήσει τη μανία του εναντίον του Ολυμπιακού και του ιδιοκτήτη του.

Τελικώς συνέβη το αυτονοήτως αναμενόμενο! Εσχίσθη το καταπέτασμα του (δικαστικού) ουρανού! Κατέρρευσε απολύτως και χωρίς ενστάσεις η κατασκευασμένη σε γνωστά δικηγορικά γραφεία με τη συμμετοχή επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου σκευωρία εναντίον του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη και του Ολυμπιακού, η οποία ταλαιπώρησε επί οχταετία την ερυθρόλευκη οικογένεια συμπαρασύροντας και άλλους ανθρώπους, που δεν είχαν καμία σχέση με παράνομες ή μη νόμιμες πράξεις, οι οποίες ελαφρά τη καρδία τους καταλογίστηκαν εκείνη την μαύρη περίοδο που η δικαιοσύνη κυνηγούσε μάγισσες και εδραίωνε καριέρες.

Η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας κ. Λακαφώση δεν επιτρέπει παρερμηνείες από εκείνες στις οποίες ακόμη και σήμερα επιδίδονται οι εργολάβοι της ενημέρωσης, καθώς δεν αντέχουν στην ιδέα ότι «δεν έχουν πια καριέρα ως τιμητές της νομιμότητας».

Είναι σαφής και καθαρή ακόμη και σε εκείνα τα σημεία που μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι είναι δεκτική δύο αναγνώσεων, για να δικαιολογήσει τη μανία του εναντίον του Ολυμπιακού και του ιδιοκτήτη του.

Ο κ. Λακαφώσης «για να επιβιώσει στον λάκκο με τα φίδια» που δημιούργησε επί τόσα χρόνια η διαβόητη «εξυγίανση» με τα πασίγνωστα παπαγαλάκια της, τα θρυλικά φαντασιακά περιοδικά «Παράγκα και Όραμα» και τις στημένες αποκαλύψεις περί δήθεν «εγκληματικής οργάνωσης» επέλεξε να κινηθεί στη λογική «μια στο καρφί και μια στο πέταλο».

Απέναντι στην πανθομολογούμενη μη ενοχή του κ. Μαρινάκη, του Ολυμπιακού και της μεγάλης πλειοψηφίας των κατηγορουμένων για το σύνολο των κατηγοριών και ενώπιον του γεγονότος πως καμία ασφαλής απόδειξη δεν προέκυψε για κανένα από «τα φοβερά και τρομερά εγκλήματα (!!!)» για τα οποία κατηγορήθηκαν τριάντα, περίπου, άνθρωποι οδηγήθηκε στην μέση οδό. Προέκρινε την πρόταση αθώωσης συνδυάζοντάς την με μια μικρή εσάνς μετατροπής αδικημάτων από κακουργήματα σε πλημμελήματα, τα οποία, με τη σειρά τους, έχουν παραγραφεί, ώστε, στο τέλος της διαδικασίας, να έχει «και την πίττα ακέραια και το σκύλο χορτάτο». Κανείς να μην μπορεί να του πει τίποτε.

Αν η πρόταση του έχει βάση στο σύνολο της και όχι μόνο ως προς το διατακτικό θα αποφανθεί το δικαστήριο, που δεν δεσμεύεται ούτε από την αιτιολογία, ούτε από τις προτάσεις περί αθώωσης ή ενοχής.

Ως εισαγγελέας έφτασε έως εκεί «που του επιτρέπει ο ρόλος του» ειδικά σε μια υπόθεση που μονοπώλησε για μια πενταετία και πλέον την ποδοσφαιρική επικαιρότητα, στην οποία είχαν επενδυθεί οι ελπίδες όλων των πικραμένων του ελληνικού ποδοσφαίρου και με την οποία είχε σχεδιαστεί η καταστροφή του Ολυμπιακού.

Σε ανάλογες περιπτώσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων προκρίνεται ο θρίαμβος της πρότασης αθώωσης αντί της διερεύνησης των αιτίων για τα οποία ο εισαγγελικός λειτουργός οδηγήθηκε σε αυτή. Οι κατηγορούμενοι που προτείνεται να αθωωθούν πανηγυρίζουν και πολύ καλά κάνουν, δικαιούνται να το χαρούν όσο δεν πάει…

Εκτιμώ, πως στην τελική απόφαση του δικαστηρίου θα θεραπευτούν και μικρές ενστάσεις που καταχωρούνται ήδη σχετικά με την αιτιολογία της πρότασης αθώωσης και για όσους αθωωθούν δεν θα υπάρχει η παραμικρή σκιά, ούτε καν η αναφορά σε μετατροπή του χαρακτήρα του αδικήματος που οδηγεί στην παραγραφή. Το δικαιούνται.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό η πρόταση του κ. Λακαφώση και η αναμενόμενη επιβεβαίωση της με την ανάλογη αναμενόμενη από το δικαστήριο αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην ουσία επαναθεσμοθετεί το άθλημα σε όλες τις λειτουργίες του, καθώς τώρα πια επανατοποθετούνται οι παίκτες γύρω από το τραπέζι και προκύπτουν νέοι συσχετισμοί.

Ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης είναι εδώ, παρόντες, δεν έχουν καταστραφεί, ούτε καν έχουν γρατσουνιστεί και ρίχνουν στο τραπέζι μια εισαγγελική πρόταση αθώωσης. Είναι βέβαιο πως θα την ενισχύσουν και με μια ανάλογη από το δικαστήριο.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπιστεί, πλην των γνωστών γραφικών των πληρωμένων καταχωρίσεων που βαφτίζονται άρθρα γνώμης, η εξέλιξη αυτή από το σύστημα της «εξυγίανσης», στην ουσία είναι πολλαπλά δύσκολο. Οι παίκτες (Ολυμπιακός και Μαρινάκης) είναι ισχυροί και δύσκολοι και χαρτιά σοβαρά για να βγούν στο τραπέζι απέναντι τους δεν υπάρχουν άλλα. Βλέπετε, έχει προηγηθεί και η αθωωτική απόφαση από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ε.Π.Ο. Πλέον, δεν απόμεινε κάτι άλλο.

Τι είναι προς διερεύνηση; Οι αντιδράσεις όσων προτείνεται να αθωωθούν απέναντι σε όσους τους διέσυραν, τους στοχοποίησαν, τους διαπόμπευσαν, τους ενοχοποίησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η δημόσια σπουδή του κ. Καμμένου να πάρει πίσω όσα έλεγε δήλωνε, κατήγγειλε ή υπονοούσε τα προηγούμενα χρόνια για τον κ. Μαρινάκη και την άλλη σκευωρία του Noor 1 είναι ένας οδηγός επιβίωσης. Δεν είναι γνωστό αν όλοι οι αντίστοιχοι «καμμένοι» στην υπόθεση της δήθεν εγκληματικής οργάνωσης είναι έτοιμοι για ανάλογες πιρουέτες, ώστε να διασώσουν ότι μπορεί να διασωθεί.

Το γλέντι τώρα, δηλαδή, σε λίγες μέρες ξεκινάει και γαία πυρί μιχθήτω λεβεντονιοί!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ